Hra Človeče pre dvojročné deti
Boli sme na jednej akcii kde rodicia vytiahli cloveke sadli si so svojim 2r synom a uplne prisne s nim hrali clovece particku ako s dospelym. “Kubko co pozeras ides si na ťahu” “chod o 3 policka” “pockaj pomozem ti ked nevies” a potom pomaly aj nervozneli že 2 rocny Kubko berie aj ine figurky, nevedel vzdy ktora je jeho ani o kolko ma ist😅. No nevedela som ci mam plakat ci sa smiat.
Áno sú.....
To je smutne. Kritizovat. Bude mat následky v dospelosti.
Neviem ci sa chceli predvadzat , že ich ovlada akoze clovece.. napr. moj 2 rocny fici na marveli avangeroch je proste ironman spiderman lieta pusta pavuciny spieva tancuje..Ich bol sice pravy opak , ale asi musi alebo ako 😏
A čo je na tom? Kubko sa možno skôr ako iné deti naučí farby,rátať,trpezlivosti a sledovať pravidlá.
Ja zas poznám druhý extrém.Deti,ktoré majú hry ako človeče,loďky a pod. zakázané,lebo sa v nich dá prehrať.A keďže rodičia nechcú,aby dieťa zažilo pocit sklamania z prehry,tak tieto hry sú zakázané.
A čo je na tom? Kubko sa možno skôr ako iné deti naučí farby,rátať,trpezlivosti a sledovať pravidlá.
Ja zas poznám druhý extrém.Deti,ktoré majú hry ako človeče,loďky a pod. zakázané,lebo sa v nich dá prehrať.A keďže rodičia nechcú,aby dieťa zažilo pocit sklamania z prehry,tak tieto hry sú zakázané.
@doriiis no to aj suhlasim , ale vezmi si ze to dieta este nemalo ani paru o tom. A zas musia sa naucit deti aj prehravat.. poznam takych co nechavaju just len vyhravat ale bavime sa o 5-6 rocnych
A čo že nemalo páru? Veď ako inak sa to má naučiť?Ono sa v to v tej hlave musí usadiť a poskladať.A opakovaním a tréningom sa človek učí.Rodicia Kubka robia skôr správnu vec.
Troška preháňas a dramatizujes.
A čo že nemalo páru? Veď ako inak sa to má naučiť?Ono sa v to v tej hlave musí usadiť a poskladať.A opakovaním a tréningom sa človek učí.Rodicia Kubka robia skôr správnu vec.
Troška preháňas a dramatizujes.
@doriiis nebolo to vobec normalne na takej akcii vytiahnut vlastne clovece a drvit dieta 👌🏻
A na akej akcií si bola?
No zjavne si bola niekde,kde boli rodiny s deťmi a trávili čas podľa seba.Niekto hral človeče a dieťa učil,iný trávil čas ocumovanim cudzích ľudí,aby ich mohol morálne súdiť neskôr na MK.
Nauč sa viac starať o seba a svoje deti a menej pozerať na iných.Zivot bude hneď krajsi
Informacie vytrhnute z kontextu a potom ds vyjadri. Netusime aka to bola akcia, netusime, co je Kubko za dieta a asi ani nerozumiem, preco ta to irituje, ved nenutili tvoje dieta. Nech ucia Kubka co chcu a kedy chcu 🙂
My sme sa s nasim tiez "hravali" skoro spolocenske hry, lebo ho bavilo hadzat kockou. Mali sme detske clovece s krtkom a obrazkami, rovnako ako sa hrame Dobble a Cierneho Petra a uplne este nechape a nevie hrat plnohodnotne. Ide skor o to, ze sa hrame vsetci spolu, travime spolu cas, ucime ho postupne principu hry, ze niekto vyhra/prehra. A co je na tom?
nasa hra clovece od 3 rokov, a mame kopu hier co hravame klasiku aj kooperačne a ma 4,5
Čo ja viem, môj dvojročný vie taktiež farby, rátať, ale pri človeče by mi neobsedel ani keby ho prilepim - našiel by spôsob odlepiť sa a behať 🤣
Ale som toho názoru, že ži a nechaj žiť. Nikomu tým neublížili, či to dieťaťu v budúcnosti pomôže alebo nepomôže to už nezistíme..
nie nie su ,v obchode sa matka asi 2 rocneho decka pyta ,chces tuto modru fľaštičku alebo zelenu ,ci ružovú prikyvlo samozrejme na všetko 😂
Koho zaujima cudzie 2 rocne dieta prosim Vas 😃
Podľa mňa tiež sa nemáš čím chváliť že v 2 rokoch ti fičí na avangeroch a spidermanovi.. jednak je to celkom násilie a odkiaľ to tak dobre pozná? Zrejme z tabletu a z telky že?
Och autorka,ako rada by som vrátila čas,keď som sa s 2 ročnými hrávala človeče.😄Ja už mám väčšie deti.Takze nie,nebola som to ja.
Nepríde mi normálne, že 2r takto nútia hrať takýmto spôsobím spoločenskú hru ale ani to, že 2r dieťa pozná avangers 🤷🏼♀️ za mňa ste nenormálne obe rodiny, ale to je zas len môj subjektívny názor. 🙂
Môj dostal ako 2 ročný take človeče, kde bola obyčajná kocka aj s obrázkami, McQueen to je 😀 prvý rok rozložil figúrky a 2x hodil, a stačilo 😀 postupne si zvykol a teraz v 4 rokoch v pohode hrame aj človeče, aj karty, aj iné spoločenské hry 😀možno rodičia majú radi spoločenské hry a len sa nevedia dočkať kedy bude hrať s nimi 😀
Nejak nechapem, bol nejaky problem vziať dieta hrat sa nieco ine? Ci ho ta hra bavila? Lebo ak by ho to nebavilo, nesedel by tam..
nie nie su ,v obchode sa matka asi 2 rocneho decka pyta ,chces tuto modru fľaštičku alebo zelenu ,ci ružovú prikyvlo samozrejme na všetko 😂
@renesance80 toto mi príde úplne v poriadku. Veď práve takto sa dieťa tie farby učí (nemusí ich v tej chvíli poznať, ale spoznáva).
Bavilo ho to? Ci skor mal tendeciu odbiehat pozornostou, ci hrat tu hru inak, po svojom a rodicia ho nutili drzat nasilu pozornist a hrat nasilu spravne?
Je lebo je rozdiel nechat dieta poznavat a iba ho usmernovat, ked ma samo zaujem.
A nutit ho posluchat a naplnat rodicovske predstavy o tom, co ma robit a ako. Aby sebe dodali glancu, ake maju mudre dieta.
Teda je rozdiel, ak maju vynimocne vnimavejsie dieta, a ked ho do tej vynimocnej vnimavosti iba nasilu tlacia. Zbytocne mu tlacia na hranice, ked nie je este zrele.
Veď ako inak sa to má naučiť? Ja som dvojročná hrala už bezne človeče a keď som mala 3,5 cca vedela som hrať karty. Podľa teba je správne že by ho nechali napr rozhadzovat figúrky a kričať, len za to že je malý? Učili ho pravidlám hry, učili ho sústrediť sa a vnímať hranice. Je to podľa mňa pekne že na takejto akcii sa rodičia venovali dietatu, ja skôr vidím že rodičia strepu do ruky detom mobil a nezáujem. Takže ak tebe to príde "nenormálne" aby sa malé dieťa učilo pravidlám hry, zaujímalo by ma či je podľa teba okej že do piatich rokov ako si hovorila by nevedelo nič iné len behať a vrieskat
Niekoho irituje človeče natoľko, že o tom založí trápnu diskusiu... sú tí ľudia normálni? Musí byť radosť mať ťa v okolí. A ako už padlo vyššie, výchova, kde dvojročného učia hrať človeče mi príde omnoho sympatickejšia ako výchova, kde dvojročný bežne sedáva pred telkou a čumí na tebou zmienené rozprávky.
Moja tiez skoro hrala clovece tiez po dvoch rokoch v pohode.mame take to co je navtchu plast kocka nikde neuleti panaciky sedia pekne v pladtovych dierkach. A pexeso hraje od 2 rokov ako drak a poviem ti ma 8a este som mad nou nikdy nevyhrala. Puzzle tiez skladala skoro
My máme človeče, ale také pre male deti, nie sú tam čísla, ale obrázky. Radi to hrajú. Ale kúpili sme až keď mali 3 a 4 roky, neobsedeli by dovtedy.

Otazka znie - su ludia uz uplne nenormalni ?