icon

Hračky, ktoré zaujmú 1,5-ročné dieťa

petka5656
5. sep 2024

Ahojte dámy, prosím poraďte aké hracky zaujali Vaše deti v tomto veku. Naša ma plno hračiek, ale aj tak sa musíme hrať spolu. Naozaj som celodenný animátor 🙈
Čo take výnimočne môže dieta zaujať?

biglovemom
5. sep 2024

Plno hraciek je chyba.
1,5 rocne sa nebude hodinu same hrat.😃

petka5656
autor
5. sep 2024

@biglovemom noooo o tej hodine ani nesnívam 😀 hracky jej striedam, babatkovske už odkladam a doplnila by som niečo, len neviem čo. Zatiaľ sme celé dni na dvore ale keď príde zle počasie, tak ma vnútri zožerie 🙈

lucia13022023
5. sep 2024

No môj 1,5 ročný miluje auta momentálne, vlacik a drevenú dráhu, kuchynku, plysakov kŕmiť, rad so mnou vari a ma rad pečiatky a nálepky. Ale teda hodinu a pol nevydrží s ničím. Max 20 minút 🤣

tanicka907
5. sep 2024

moja ma tiez 1.5 roka, tiez podostavala plno hraciek, ma vybratych tak 5-6 a ked ju niektora prestane bavit, obmenim a striedam.
Ma rada kuchynku a auticka, presypovat veci, mopovat po byte, to ju bavi tak 5min.
Hra sa sama, nemusim robit animatorku, ale musim sediet kde mi"rozkaze" 😂

ivonadusa
5. sep 2024

urcite u nas vedu hracky starsieho surodenca… 🙂 tie na jej vek ju velmi nezaujimaju 🙂 cize napr. plastelina, peciatky, kreslenie, cesanie vlasov, tanec, lepenie nalepiek, doktorky kufrik, ale aj rada presypuje z jednej nadobky do druhej, miluje sa hrat so sestrinymi sponkami, gumkami ktorych je milion..kocikovanie babiky

vkatush
5. sep 2024

U nás momentálne funguje vedro vody, jedna miska, jedna fľaša a jedna konvička.
Zábava na polhodinu zaručená, povinná jazda každé ráno.

vkatush
5. sep 2024

A normálne, tak veľa knižiek (akurát dostal aj Albi s perom, tak už aj také, nie len klasické), nálepky lepiť po skrini a vravieť, čo to je (zväčša má zvieratká nálepky) a klasika s autami/vláčikmi.
Plus som mu urobila aj také tie lepiace knižky na suchý zips, na autíčka, farby, zvieratká,...

smajliica
5. sep 2024

Moja v tom veku najradšej mala papierovú vreckovku a trhala ju na kúsky 😅😂 z takých klasických hračiek bábika s kočiarom

anketkarka
5. sep 2024

Lego Duplo hlavne postavičky a zvieratká, maľovanie vodou, kočík v ktorom sa vozilo absolútne všetko a všade, Fisher-Price hovoriaci pes, Albi pero. Mali v ňom nahraté aj pesničky.

petronellla87
5. sep 2024

@petka5656 nálepky. Síce sú všade ale zabaví ju to aj na polhodinku

pralinka86
5. sep 2024

Kreativne veci, malovanie, plastelina, peciatky, samolepky, malovanie vodou..ale bohuzial to su veci, co treba s dieťaťom sediet, aspon zo zaciatku..
Alebo hry na povolania, doktorsky/zubarsky/opravarsky kufrik a vsetky zvieratka, babiky, nábytok kontrolovat, nakrmit,.. knihy obrazkove, lego duplo, drevene vkladacky/puzzle

petka5656
autor
5. sep 2024

@petka5656 ďakujem za tipy. Žiaľ všetko mame 😀🙈 ostavam teda animátorom a snáď sa raz naučí hrať aj sama.

jaass
5. sep 2024

@biglovemom môj synček ma rok a pol a hra sa denne sám 2 hodiny 😇 hodinu doobedu a hodinu až hodinu a pol poobede 🙂

marianarem
5. sep 2024

@petka5656 Tak su ludia, co nechcu nic robit sami ani ako dospeli, je to aj o povahe. Tak ale nemusis vyslovene animovat, vsak nech sa zapoji do tvojich cinnosti, ak nechce byt sama. Moj uz v tomto veku zacinal robit pomocne prace pri vareni.
A co sa stane, ak nevymyslis ziadnu aktivitu? Vobec nic ju nezaujme ani trebars po pol hodine-hodine nudy?

biglovemom
5. sep 2024

@jaass tak to je jedno dieta z mnohych (ak to robi dobrovolne),bud rada👌🏻
@petka5656 pomaly mozes zapaj do beznych cinnosti, a Aktivit je mnoho,od kociek,lego, malovanie,tvorenie,von sa da ist za kazdeho pocasia…

angeli121212
6. sep 2024

@petka5656 ja mam jeden a pol ročného a hrá sa so stavebnicou čo je od roku takou veľkou značky wader, s autami tiež vyberám väčšie aj menšie ale také jednoduchšie s čo najmenšou šancou na zničenie. S takou pyramídou s kolieskami z aliexpressu tie kolieska keď dávaš na tú tyčku sa tak točia, samú ma prekvapilo aký to malo úspech.

jaass
6. sep 2024

@biglovemom 💙 veru som ale nikdy som ho k tomu neviedla, sám sa tak nastavil 🙂

petka5656
autor
6. sep 2024

@marianarem ak som v dosahu, je mi stále za chrbtom, ak ma nevidí tak sa zahra. Ale ja pred nou nemám kam ujsť v podstate 😀 je to hrozne takto napísať, ale tak to je. Aj teraz som na chvíľu odišla na schodisko (v dome, nie v paneláku 😀) a počujem, že sa hra.

kris_tin257
6. sep 2024

Tak moja 1,5 ročná sa nezahrá s ničím sama, hračky sa striedajú každých 5 minút a mňa nepotrebuje len keď je doma brat, inak vyžaduje pri hraní asistenciu. Ak potrebujem niečo porobiť v kuchyni musím zapnúť rozprávku inak plače a vešia sa na mňa 🤷 nie je hračka čo by ju vyslovene extra zaujala alebo bavila

petka5656
autor
6. sep 2024

@kris_tin257 nechcete prísť ku nám? Mame doma kópiu 😀🙈

jaass
6. sep 2024

@petka5656 autorka máte domcek? U nás fiči, potom nálepky a pastelky.