icon

Hračky z Aliexpress

krisstina_em
7. nov 2022

Ahojte,
Ako to máte s hračkami s Aliexpressu pre malé deti? Kupujete odtiaľ? Mám na mysli skôr plastové či plyšové, rôzne hryzátka.

Strana
z2
ak_tak0202
8. nov 2022

@simca06022011 https://www.soi.sk/files/documents/kcinnost/202...

Tieto hračky boli minulý rok testované zo slovenských obchodov a e-shopov. Či myslíš, že aj tu ide len o napodobeniny? Tie hračky sa na trh dostali zrejme oficiálnou cestou. Ale aspoň niekto čas od času tu várku skontroluje, kdežto čistý Ali prejde max. tak colným konaním, nikto ti nebude robiť testy na hračky, čo si objednas po vlastnej osi.

annm81
8. nov 2022

@andy_sixx24 Neviem, či by som to nazvala mega precitlivosťou...https://www.toyindustries.eu/wp-content/uploads...

Osobne som rada, že v EÚ su regulácie na bezpečnosť hračiek, jedla, oblečenia, elektroniky a ďalších tovarov tak prísne, ako sú

krisstina_em
autor
8. nov 2022

@bambi2121 práve mne je úplne jasné odkiaľ to berú predajcovia na SK 😀

andy_sixx24
8. nov 2022

@annm81 a pritom väčšina je made in China 🤷‍♀️

simca06022011
8. nov 2022

@andy_sixx24 ano vacsina je vyrobena v Cine, ale je rozdiel pre koho je vyrobena a kto ju vyraba. Ak vyraba nieco dajme tomu europska znacka v CN, tak tam ma kontorlu kvality, svoje materialy a vsetko okolo toho, zatial co napodobeniny to nemaju ani nahodou, proste ukradnu "produkt", vyrobia hocijako (za to velakrat ked clovek objedna z Ali pride haraburda, hlavne ked to clovek porovna s originalom) a predaju.

@ak_tak0202 vidis na tych smejdovych testovanych hrackach, ze su to znackove hracky? pod ktorymi je podpisana lamaze, chicco, simba a co ja viem ake su, nejaka ina firma vyrabajuce hracky pre male deti? ja netvrdim, ze sa sem tie haraburdy nedostanu aj oficialne-dostanu sa a nie len na Slovensko, idu sem cez vsetky okolite krajiny a aj tam ich bez problemov kupis. Colnica zastavuje ak su to napodobeniny a falsovane hracky, vtedy sa to likviduje v spalovni. Vela podnikatelov kasle na to ze ma ci hracky, alebo kozmetiku, dorgeriu a co ja viem co testovat. Vela "akoze" podnikatelov dokonca naobjednava veci na seba ako sukromnu osobu, uplne prejdu colne konanie a pod a predavaju. Hlavne taki mali... a potom su prekvapeni , ak niekto to zacne riesit:D Vacsinou na podnet SOI, pretoze ked ta pride na kontrolu, hocicoho, aj obycajnej veci nesuvisiacej, rovno si pozrie aj namatkovo aj tovary, povod a ci k nim je vsetko podla predpisov zabezpecene od testov az po certifikaty, popisy...
A to ze sa sem tie hracky DOSTANu, neznamena ze ich budem dietatu dobrovolne objednavat :D

annm81
8. nov 2022

@andy_sixx24 Prvý rozdiel je ten, že ak vlastní fabriku západná firma, je to o dosť dôveryhodnejšie ako nejaká neznáma čínska spoločnosť. Druhá, omnho dôležitejšia vec je tá, že čokoľvek je privezené do EÚ na predaj, musí colnici predložiť doklady, kde papierovo musí spĺňať európske bezpečnostné normy. A táto papierová bezpečnosť je náhodne testovaná štátnymi orgánmi.. Firma je tak trochu menej motivovaná dovážať produkty nespĺňajúce normy ak vie, že je dosť pravdepodobné, že by musela tovar stiahnuť z trhu a platiť pokuty. Tovar dovezený z Číny priamo koncovému zákazníkovi takto nikto nikdy nekontroluje.

lindusss2016
8. nov 2022

@chiara25 ja tak isto, radsej jrdno kvalitne hocico nez 5 smejdov 🤷 dalsi dovod je aj ten, ze si nerada zapratavam dom zbytocnostami a radsej necham energie prudit 🙏😊

Strana
z2