Je táto hračka bezpečná pre detský vývin?
Máte ju niekto? Nemôže dcére uškodiť na chrbticu/nohy, alebo akokoľvek inak?

Tak je to niečo ako chodítko. Čiže áno, môže uškodiť.
Ja som malú dávala do toho,keď začala behať a potrebovala som si niečo doma spraviť. Jediné miesto odkiaľ sa nevedela dosť dlhý čas dostať😀
Ja by som to nekúpila, zaťažuje to chrbticu atd. Ale zas zišlo by sa mi niečo také, hlavne keď varím alebo musím ísť na wc🤣 záleží koľko v tom bude podľa mňa
@lucia13022023 veď presne take niečo potrebujem - nebudem ju tam dávať na poldna len tak 15 minut možno 2x denne, presne na tie domace prace kedy skratka potrebujem aby sa prebavila 😄
My sme to mali. Jeden syn v kuse plakaval, celé dni som ho musela nosiť na rukách, nemohla som sa nikam pohnúť. V tejto veci konečne stíchol a mohla som ist aspoň na wc 🙏 pre mňa to bolo vykúpenie. Snažila som sa ho tam dával čo najmenej. Či to škodi či nie neviem ale dlho by som tam dieťa nechávala.
Nuž, odpoveď je že hračka nie je vhodná z hľadiska vývoja, tak ako chodítko atď, druhá vec je, či ti to vadí alebo nie. Ja som sa v pohode zaobišla bez týchto pomôcok 😊
Ja nerozumiem argumentu, ze niekto potrebuje choditko pre dieta, aby spravil domace prace 🤷🏼♀️ to akoze zeny, kt ho nemaju, tak nerobia domace prace?
Choditko je nezdrave, dieta moze mat problem s chrbticou alebo spickovat pri chodeni, klby ked je tam zavesene atd. Skodi to hlavne detom, kt rodicia predcasne vertikalizuju, cize ich tam pchaju este ked nevedia stat a chodit. Ak je dieta plne chodiace a v tom choditku realne stoji na celych chodidla, tak to problwm nemusi byt.
Ja som to mala, zdedili to po mojich deťoch ďalšie dve deti a všetci sú v poriadku.
@milanemila niektoré deti sú na mame fakt závislé, a plaču co len dôjdu z dohľadu alebo pustia z rúk ;)
@gabriela2952 Mala som jedno take a zvladla som to bez choditka. Toto fakt nie je argument.
Autorka, kup si ohradku
@beata_k nenarazala som na choditko len na to ze písala ci iné ženy nerobia domáce práce.
@gabriela2952 Pytala sa, ci ine zeny nerobia domace prace bez choditka. Ano, robia bez choditka.
@beata_k ved ja tiež, len fakt človek nevie aké je každé jedno dieťa. A zúfalá matka vyskúša hádam všetko možné;)
@gabriela2952 Ani omylom by som nedala dieta do choditka. Ja si na 2x 15 minut "pomozem" a dieta mi bude mat o 30 rokov neskor bolesti chrbta lebo skolioza. Hmm, matka roka.
ja som mala podobne, len brightt starts a ten spodok nebol tvrdi, cize v podstate bud na tom hopsala alebo nic, v podsate nemusela ani stat :D mala bola v tom velmi malo... ja som myslela ze mi to pomoze hlavne na to ze sa skor zacne stava, ale nie :DD posunula som to dalej lebo viac mi to zvadzalo ako sa pouzivalo.. normalne som do obyvacky dala cestovnu postielku (mali sme velku dost, nromalne matrac sa do nej zmestil z postielky) a tam sa prehrala lepsie ked som musela nieco a bolo to bezpecnejsie...
Ja som bola nazoru,že také niečo nikdy nekúpim , kúpila som, ja som bola v strese urobiť synovi mlieko keď sa mi staval pri linke, ešte nevedel chodiť, plakal ako o život, lebo mlieko muselo byt hneď, ostré rúčky na linke, dlažba, tak som ho tam dala na tu chvíľku a aspoň som vedela, že sa nič nestane ,
Mam dieta, ktore je na mne extremne zavisle (uz ma 7 a este stale je mamin cecok) a v tom veku okolo roka to bolo fakt hrozne, nemohla som ist ani na zachod, lebo hystericky rev a o nejakych pracach v domacnosti ani nehovorim, to sme museli vzdy spolu. A zvladli sme to bez choditka. Jeden cas som bola zufala, tak som kupila obrovsku ohradku na najnutnejsie pripady. Takze ak si zufala, radsej ohradku - to dietatu aspon nedodrbe chrbticu. A nie, nie je to ekvivalent klietky. U nas to bolo jeho najoblubenejsie miesto v byte.
@diewcatqoo ďakujem za rady
Asi to poriesim cestovnou postieľku
@milanemila ved ale treba ho posadit do toho, kupit ked uz, naatavitelne na vysku, aby si vedelo sadnut a nie aby tam viselo a spickovalo.
Ja som mala take podobne pozicane, dcerku sme mali narocnu, trpela strasnymi kolikami, tak som syna musela nejak prebavit. Nie ze pojdem malu krmit a on sa mi niekde prizabije. Volis mensie "zlo" na kratku dobu. Ale on uz mal 2 roky, ked v tom bol, chodil uz aktivne rok, takze si tam posedel, "precital knizku". Teraz by sa mi asi tiez zislo pre dcerku, lebo ona je horolezec aked ju necham s malym 3 rocnym, tak katastrofa. Kuchynu mam tak, ze nevidim do zvysku bytu a minule sa mi vytrepala na postel a spadla z nej 😵💫. To bola sekunda. Takze no...
@diewcatqoo u nas sluzi na take ucely postielka, ale vresti tam...🙄🤪
Chodíme s deťmi od narodenia na fyzio a tam nám to vyslovene neodporucila že to veľmi škodí z hľadiska vývoja. Keď potrebujem odbehnúť, navariť, upratať dávam deti do ohradky alebo ako to nazvať 😀 tam im dám hračky a hotovo
tiez som proti takymto pomockam, ale ked moj maly zacal lozit a este nechodil, tak som ho nevedela udrzat v kuchyni, kym som nachystala jedlo, "utekal" mi do obyvacky a vyliezal na gauc, alebo ine nebezpecne veci, vtedy by som dala vsetko za taku vec, keby som ju mala. ohradka by mi nepomohla, do kuchyne by sa nezmestila a nenechala by som dieta bez dozoru v inej izbe.
@gabriela2952 ja to riesim nosicom, aj ked uz ma 10kg urcite lepsie nez tieto blbosti … a z nosica aspon vidi co robim
@beata_k smiem sa spytat, ako presne skodia tzv. Pavuky a veci tomu podobne? Neberte to tak, ze rypem, obe moje deti nic z toho nemali ani nebudu mat...ale viem, ze moji rodicia ma do toho davali, mam po 30-tke a veru nemam ziadne problemy s chrbticou ani skoliozu...neplati to na kazdeho? Alebo sa mam obavat, ze mi to zacne este len?
@niqua Tych clankov je na nete vela. Bud bolesti pridu alebo si mala len stastie. Je to loteria, ale ako matka by som taku rusku ruletu nehrala.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/250706/zaka...