Je učiaca veža vhodný darček na narodeniny?
Rozmýšľame že kúpime na prvé narodeniny uciacu vežu ale bojíme sa že to bude len veľký kus nábytku ktorý bude stat niekde v rohu nevyužitý , prosím vás je to dobrý darček ? Kedy ste najviac využili vežu a páčilo sa v tom deťom ? Odrádza ma to že je to vec ktorú využijem len kým niečo pripravím v kuchyni a inak to bude len zavadzat niekde ale na druhej strane ma to aj tak láka lebo viem že deťom sa to páči. Poraďte 😁
@anonym_autor to ze my sme vyuzili neznamena ze aj ty. V roku je celkom skoro. Mam 1,5 rocneho. Ten najradsej na nrj pozera z okna ale o zapne robot. Starsi 2,5 je tam stale. Jeho ale bavi pomahat v kuchyni. Takze u nas super ale niekedy ma to aj nervuje lebo nic nie je v bezpeci, vsade dociahnu.
@really8 Ma vplyv aj sposob?
Prosím vás...na čo je dobra ta učiaca veža? Aká je jej hlavna myšlienka? Ja som to akosi nepochopila ...ďakujem za objasnenie
@anonym_autor mame skladaciu a je paradna. Ma 5 a stale ju vyuzivame. Za mna velmi dobra investicia. Berie to malo miesta a velke vyuzitie.
Prosím vás...na čo je dobra ta učiaca veža? Aká je jej hlavna myšlienka? Ja som to akosi nepochopila ...ďakujem za objasnenie
@anonym_31f6f0 aby dieta mohlo napr asistovat rodicovi v kuchyni, pri roznych dalsich cinnostiach, cvicilo motoriku ( ak ju ma aj ako preliezku zaroven), ale dolezite je to, ze dieta takto moze lepsie spolupracovat. A zrazu je z neho rovnocenny partner. Nas so mnou od 1,5 roka vela vari, pecie, modeluje, kadeco v kuchyni a ta veza je dobra v tom, ze ma zabranu z kazdej strany, co stolicka nema a hokerlik tiez nie
vyuzili a dost... a kedze sme ju mali spravenu z ikea schodikov, tak teraz vyuzivame tie
@anonym_31f6f0 uciaca veza je na to aby si zapajala svoje dieta do chodu domacnosti - najma v kuchyni, Normalne dieta tam bezpecne vlezie/zlezie/stoji a pomaha ti v kuchyni, alebo sa pri tebe pozera co robis. Je s tebou, je blizko, vidi co sa deje, dociahne. Cize ti nereve, ze chce na ruky lebo ty prave potrebujes miesat polievku. Normalne je pri tebe v centre diania.
Mame 2ks oprete nonstop o ostrovcek. Od kedy deti stoja, tak v nich funguju. Starsi ma 3r a este dlho ju budeme potrebovat. Jedavaju tam ovocie, miesaju muku, umyvaju ryzu, starsi kraja ovocie. Desiatuju najradsej vo vezi. Alebo len tak pozeraju co sa deje.
@anonym_autor to je úplne individuálne, niekto ju využíva denne pri všetkých deťoch, moja kamarátka asi tri krát, kým jej syn po nej nevyliezol na linku, kým vyberala mäso z mrazničky...potom ho to samozrejme bavilo najviac a keďže nič iné už v nej nerobil, len vyliezal, tak ju predali. To sa popredu asi nedá odhadnúť
Moj cca od 2r, ak sa dostane k imubsaku, tak je schopny ju kompletne rozsrobovat :D. Akoze vie to byt nebezpecne... ako vsetko... ale je to aj neskutocna pomoc
Ak by som ju mala premiestnovat, asi by som nechcela..
Nasa je uz par rokov pri linke, ma svoje miesto, deti na nej vyrastli, hrali sa na nej, pomahali z nej, premiestnila sa len ak sme boli pri kuchyn robotovi na opacnej strane linky a chceli vidiet viac
Vyuzivame casto, nasa sa rada hrava pri umyvadle, umyva zeleninu alebo len tak s hrackami. Sem tam jej dam po spotrebe korenia a ine potraviny, ktore si tam v miske miesa. Velmi rada pomaha pri medovnikoch alebo pizza slimakoch, natiera vajickom.. je toho vela. Hlavne si treba kupit taku vezu kde mozes nastavovat vysku. Kedze to je velky kus nabytku, tak sme si to dali spravit namieru, aby pekne ladila ku kuchyni 🙂
Moj cca od 2r, ak sa dostane k imubsaku, tak je schopny ju kompletne rozsrobovat :D. Akoze vie to byt nebezpecne... ako vsetko... ale je to aj neskutocna pomoc
@luckajozko21 zlatý!!! Viem si ho živo predstaviť s tým imbusákom. 🙂
Nie,nemala som ju, nechápala som jej význam,v podstate ani to,že musí mi dieťa asistovať pri všetkom, čo robím pri linke. Keď som varila, normálne sa hrali,a na iné neviem na čo by som ju využívala.
je to paradna vec, manzel ju vyrobil z Ikea schodikov a na vrch taku ohradku spravil. Obe deti ju plne vyuzili, asistovali mi v kuchyni neustale. Mala som ich pod dohladom, deti stastne ze vidia co mama robi na linke a co mohli dala som im asistovat. Ja tuto vec urcite odporucam.
Ja som chcela tiez kupit na prve narodeniny ale nakoniec som to presunula na Vianoce, led bude mat 16m 😅 pri mojej malej sa mi to zdalo na 1r prilis skoro - ty vies, ake mas babo 🙂
Mame uz takmer 4 roky vyuzivana na maximum. Vzdycky kusok vo mne zomrie ked pocujem ako ju maly s hrmotom v kuchyni taha ku mne “mama idem ti pomoct”
Môj tam vkuse vymýšľal, snažil sa preliezť na linku a podobne, takže som na to nemala nervy a veľmi sme ju nevyužili 🥲 teraz má syn 2,5 r. a rád “pomáha” v kuchyni, ale v tomto veku mu už stačia schodíky. Vežu občas vytiahne zo skrine a hneď ho to zasa pokúša po nej loziť 🤷♀️
mame a nas krpec tam obcasne byva a to ma iba 1rok, stoji tam a hra sa s vareskami, pozera ako varim. Keby je na zemi, place a chce na ruky. Nam to vyhovuje a verim, ze ako vacsi bude so mnou aj nieco pripravovat 😊
@anonym_autor najlepsia pomocka pri mojom 3.dietati. mudro, ze som ju kupila ( aj predala potom, za 5minut bola fuc a 30zaujemcov). Podla mna skvely darcek.
Ja ľutujem len to, že som nekúpila skôr.
Keďže s malým varím veľmi často, má takmer denné využitie. Stačí, že idem do kuchyne, hneď ma predbehne a už si ju tlačí k linke a chce variť alebo umývať riad.
Vieš využiť aj pri umývaní zubov v kúpeľni.
Či na prvé narodeniny záleží od dieťaťa. Moj už na rok dokázal veľmi veľa, napredoval rýchlo a bol samostatný v rámci možností.
Ale napr kamoške malý "rastie" pomalšie, im sa oplatilo až na dva roky.
A zase ďalšia kamoška nechce dieťa v kuchyni, neznáša keď jej lezie do veci a pokúša sa "pomáhať", takže tá vyslovene zakázala kupovať učiacu, lebo im bude zbytočná.

@anonym_autor to ze my sme vyuzili neznamena ze aj ty. V roku je celkom skoro. Mam 1,5 rocneho. Ten najradsej na nrj pozera z okna ale o zapne robot. Starsi 2,5 je tam stale. Jeho ale bavi pomahat v kuchyni. Takze u nas super ale niekedy ma to aj nervuje lebo nic nie je v bezpeci, vsade dociahnu.