Kartové hry

rozala111
28. sep 2012

Ahojte, s deťmi sa zvykneme hrať karty - sedmové, hráme sa len faraón, vojnu a sedmu, viete mi poradiť ešte iné hry a ich postupy? Pamätám si asi papuča - ale neviem ako sa to hrá. ďakujem, za rady a postrehy.

bets
28. sep 2012

my sme radi hravali so sedmovymi Kent

teraz moje deti az tak nechytili bezne sedmove alebo zolikove karty. u nas teraz ide BANG, perfektna takticka kartova hra pre deti aj dospelych. ak je dobra partia, tak je super zabava, musia byt min. 4 hraci, ale cim viac tym lepsie.

rozala111
autor
28. sep 2012

@bets problém je, že naše deti majú len 6 a 4 roky, sú ešte malé na nejaké taktické hry

bets
28. sep 2012

@rozala111
tak skus s nimi kvarteto.
my sa radi hravame spolocenske hry a deti prave bavili hry, ktore neboli koli narocnosti este vhodne pre ich vek. velmi rychlo si vsak dokazu zapamat vsetky pravidla, avsak v strategii sa nevedia vyrovnat dospelym, ale nam to nevadi. ked chcu hrat, hrame s nimi otvorenu hru.
ked chces vyslovene kartove hry, teraz mame celkom zabavnu hru Blafuj. na kartach su obrazky zvierat (ktore nikto nema rad) a hrac podsuva kartu dalsiemu a povie co je na skrytej karte a ten druhy bud hada, ci ma pravdu alebo nie, alebo ju posunie dalsiemu hracovi. prehrava ten, kto ma pred sebou styri karty rovnakeho druhu, alebo sa mi minu vsetky karty z ruky. je to hra nenarocna pre deti, ale ti vacsi uz chapu, akym systemom treba oblafnut hraca, aby sa mu prave dostala karta z druhu, ktory ma vylozeny. je sice pisana od 8r., ale princip musi zvladnut aj mensie dieta, ked uz dokazu hrat sedmove karty.