icon

Kedy odstrániť pomocné kolieska z bicykla?

10. júl 2025

Dobrý deň, do akého veku mali vaše deti pomocné kolieska na bicykli? Môj syn nikdy nechcel a ani nevedel jazdiť na odrážadle ale dostal bicykel a veľmi ho to chytilo.ale veľmi mu to nejde, ale našťastie sa zatiaľ nevzdáva. Kedy je vhodné dať dole kolieska? Alebo ako ste postupovali? Ďakujem za odpovede a skúsenosti

biglovemom
10. júl 2025

Moja preskočila odrazadlo , mala kolobezku 2kolesovu od 2r.
V 3 frcala na bicykli bez pomocných .ale kedze bol skoro ťažší ako ona hned presla na Woom a bola celá happy.

barka1
10. júl 2025

@anonym_autor dcera mala asi 4,5r, syn bol spokojny s kolieskami asi do 6r, nic na svete ho nemotivovalo.
O "vhodnosti" je tazko hovorit. 3 ročne deti už v pohode na bicykli jazdia.

simona1306
10. júl 2025

nasa nemala vobec pomocne kolieska ... po odrazadle sme ju hned ucili bez koliesok na bicykli, kedze vedela celkom dobre drzat rovnovahu ....

julish
10. júl 2025

Ponocne kolieska su blbost, pohyb s nimi bicyklovanie nesimuluje. Lepsie je odrazadlo a rovno bicykel. Ja som synovi dala z bicykla dole pedale a retaz a pouzival ho ako odrazadlo, ked mal dobry balans, nahodila som pedale a chalanko sa ez vahania zacal bicyklovat .(4roky)

gab1sol
10. júl 2025

@anonym_autor pri oboch deťoch sme pomocné kolieska použili na to, aby pochopili princíp bicykla. Teda, že musia šlapať do pedálov, že musia brzdiť brzdou (alebo pedálmi dozadu). Keď pochopili princíp, pomocné išli dolu a skúšali sme bez nich. Rýchlo sa naučili.

hanka_se
10. júl 2025

Tie cyklo-odrazadla su super vec. Nasa asi od 2 rokov jazdila na cyklo-odrazadle a od 3 rokov normalne na bicykli hned bez koliesok. Ja som ju ucila tak, ze som jej najprv bike drzala pod sedankou, potom napriklad za ruksak co mala na chrbte a bezala som pri nej. Ked som po par metroch citila, ze drzi balanc, pustila som ju a uz isla sama. Skuste tak 😀