Kolobežka Twist & roll alebo Maxi micro

vanessm
27. mar 2012

Ahojte, hľadám pre 4,5 ročnú dcéru kvalitnú kolobežku. Páči sa mi tá maxi micro, len cena je dosť vysoká, tak ešte skúšam hľadať niečo podobné, nemáte niektorá skúsenosť s tou twist & roll? Alebo aj inú, možno by už zvládla aj na 2 kolieskach.

lubina
27. mar 2012

Myslim, ze by zvladla aj dvojkolieskovu ked ma 4,5 roka. Nase dcerky, starsia ma rteraz 6 r., ale prvu kolobezku dostala ako 4 rocna, trojkolesovu, ale bola to len chvilkova zalezitost. Nebavbilo ju to prave pre tie 3 kolieska, kedze videla na ulici deti len s dvomi, tak sme v intersporte kupili dvojkolesovu. Ta uspech mala. No a mladsia dcerka mala 2,5 roka, ked sa sama, po vzore starsej sestry naucila na tej trojkolesovej, co ja som si myslela, ze tak male dieta to nemoze zvladnut. A zvladla, a sama. Teraz v lete bude mat 3,5 no uz skusala pred par dnami aj dvojkolesovu od starsej sestry 😉 . Takze ak mas 4,5 rocnu dcerku, tak ja by som skor uvazovala o klasickej dvojkolesovej - pisem z vlastnej skusenosti. deticky su schopne zvladnut ovela viac ako si my maminky predstavujeme 🙂

katy1979
27. mar 2012

System riadenia je pri oboch myslim rovnaky akurat twist je v podstate kopia ako je na tom s kvalitou netusim ale myslim ze posluzi. my mame maxi micro a je to nas velky kamarat. decka vidavam v meste tiez na tychto kolobezkach a ficia ako o zivot.
2kolesovu by zvladla len nie kazde dieta to bavi my tym ze mame maxi micro ani dvojkolesovu nechce. je zvyknuty na tuto aj na to ako sa riadi. twist som zatial nikde nevidela. ak ide o financie a hladas lacnejsie riesenie riskla by som to ci skusit pozriet ebay. najdes ich zopar aj na rakuskej stranke ci nemeckej. nasla som pouzivanu micro za dve libry plus postovne.
Ak sa bojis dvojkolesovej nech si od niekoho pozicia a vyskusa.

tyli
2. júl 2012

ahojte, potrebovala by som poradiť s výberom kolobežky Micro.
chcela by som ju kúpiť 4-ročnému synovi a neviem vybrať ktorú, pretože syn je dosť vysoký a už teraz má 25 kg. Micro mini sme už vylúčili.
rozhodujeme sa medzi Micro maxi a Kickboard Micro Compact T-Bar . rozdiel na ktorý som prišla je, že Micro maxi má plastový nášľap a je do 50kg, pričom Kickboard Micro Compact T-Bar má hliníkovú dosku a je do 100kg. len sa bojím, či tá druhá Kickboard Micro Compact T-Bar nie je ťažšie ovládateľná? pozná ich niekto? poraďte prosím.

martanka11
13. júl 2012

@tyli ahoj, ja som velky fanusik tychto kolobeziek. Bola to najlepsia investicia do hracky co sme kedy dali. Maxi micro je podla mna pre 4 rocneho syna uplne postacujuca. kickboard je podla mna skor pre starsich, alebo ze by ste sa chceli na nom vozit aj vy ;). Micro su fakt kvalitne kolobezky my ju uz mame 2 rok a pokial nie je sneh ci neprsi je stale s nami. Ak nie je pre Vas otazka cena - nakolko Maxi micro stoji okolo 97 eur a Kickboard okolo 150 eur, tak ja by som mozno kupila ten kickboard. Ak sa nebude uz syn chciet na prechadzke vozit odveziete sa na nom vy ;) dufam, ze som trochu poradila ;)

tyli
13. júl 2012

@martanka11 dík za radu 🙂 a kickboard je robnako ľahko ovládateľný, alebo je to obtiažnejšie?
druhá vec ktorú som medzičasom začala riešiť je, že synovi zistili začínajúcu skoliozu, nie vážnu, no má ju 😢 tak neviem či by si kolobežkou nakoniec neuškodil. má ju sľúbenú a teraz fakt neviem či vôbec kupovať, alebo nie ☹ ak vieš v tomto poradiť bola by som veľmi rada.

martanka11
13. júl 2012

@tyli fuu tak v tmto neporadim. Skus sa spytat priamo lekara ci by to doporucal. Kickboard je inak lahko ovladatelny rovnako ako aj maxi micro. Vyhoda kickboardu je aj to, ze v pripade, ze by maly uz nevladal tak si ho das na kickboard pred seba a odveziete sa na nom aj dvaja, kedze je do hmotnosti 100 kg.

tyli
13. júl 2012

@martanka11 díky. ja som bola u doktora taká prekvapená, že ma to ani nenapadlo opýtať sa. až doma mi to došlo. skúsim si nejak vyzistiť.

mrno1
26. sep 2012

Ahojte, chcem sa opytat na pouzitie Maxi Micro na inych cestach nez peknom hladkom asfalte. Obavam sa ze moj 5r. syn na tej kolobezke v starom meste BA (macacie kocky) prip. na inom terene vela zabavy mat nebude. Nie je potom lepsou volbou kolobezka s vacsimi kolieskami, ktora je univerzalnejsia? A este otazka na bezpecnost - zvyknu si deti rychlo na brzdenie tym naslapom versus brzdenie rucnou brzdou, ktore je bezne na inych kolobezkach (aj ked nie skladacich). Dakujem za nazory.

katy1979
27. sep 2012

@mrno1 jediny problem v starom meste je hviezdoslavko aj to ale kolobezka zvladne. Neda sa tym sice ist tak rychlo ale ist sa da. Naslapova brzda sa pouziva bez problemov. Zavisi co vam viac vyhovuje. ak mienite chodit len po takom terene asi by som zvazovala kolobezku s nafukovacimi kolesami. Ak tam chodite raz za cas tak sa kolobezke nic nestane

mat_ka
27. sep 2012

ahoj. pokial riesis vahu tak urcite Micro Maxi je lahsia ma cosi okolo 2,5 kg a kick board je o nejakeho 1,5 kg tazsia. Urcite vsak hlinikovy kickboard vydrzi o cosi viac, zasa aj ten cenovy rozdiel tomu zodpoveda. 92 eur za Maxi a 145 za Kickboard, na uvazenie. Nosnost ani pri jednej ani druhej riesit nemusis, micro znesie ovela viac ako pise vyrobca.

az chces kupovat kolobezku, nedaj sa ulakomit na cenu a jednoznacne chod do osvedcenej svajciarskej kvality!

damoska
31. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

táto vyzerá velmi pekne a vzhladom k tomu že má vpredu dve kolesá bude aj bezpečnejšia.

julinka29
1. aug 2018
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

kolobežka sa vybera podla vyšky a vahy dietata, alebo podla čoho?