icon

Kris kros verzus scrabble

1. dec 2022

Dobry den, viete mi proaim poradit aky je rozdiel medzi kris kros a scrabble? Podla obrazkov to vyzera skoro rovnako, pravidla hry tie iste, len ma zaraza cenovy rozdiel. Dakujem

belllinka
1. dec 2022

Je to rovnaké, akurát že v kriskrose máš písmenká z kartónu (čiže asi dlho nevdržia), v scrabble sú plastové a scrabble je proste "klasika" 🙂 , Kriskros na mňa pôsobí nesympaticky.

autor
1. dec 2022

@belllinka joj super konecne viem rozdiel...dakujem...takze scrabble 🙂

evica17
1. dec 2022

@belllinka my mame doma kris Kros a písmenká držia ok, veď a tým nenarabas nejako že sa môžu poškodiť.
Pre mňa je to zas z kartónu lepšie.

belllinka
1. dec 2022

@evica17 Tak Scrabble mám už asi 25 rokov a viem, že ho budem hrávať aj na dôchodku a vydrží. To nie je nejaká detská hra, z ktorej deti vyrastú.. Neviem, ako by vyzerali moje písmenká, keby boli z kartónu a stále by sa v tom vrecúšku ošúchavali. 🙂

merlinja
1. dec 2022

minule to kolegyňa spomínala, vravela o kartóne a plaste, ale spomínala aj, že v kriskrose sú aj písmenká s mäkčeňmi a tak a že scrabble je medzinárodný, tak tam tie naše nie sú. Neviem, možno je to už inak, nejaká sk verzia.

evica17
Autor odpoveď zmazal
belllinka
1. dec 2022

@merlinja No tak, keď si kolegyňa kúpila anglickú verziu, tak jasné, že tam nemá mäkčene a dĺžne 😀 Scrabble je odjakživa prispôsobený pre xy jazykov. Takže treba objednať slovenskú verziu 🙂

merlinja
1. dec 2022

@belllinka tak to určite netuším, nezaujímala som sa o to, ona má kK a hovorila o scrabble spred x rokov. Priznám sa, ten výsmešný smail, ma urazil, tak ale nič.

belllinka
1. dec 2022

@merlinja prepac, to nemal byt vysmesny smail. Ved to je normalny usmev. Ved to je v zakladnom popise hry, ze v akom je jazyku, tak sa cudujem, ze to tvoja kolegyna nevie. Aj ja som pisala o scrabble, ktore mam uz minimalne 25 tokov a je tam aj ô,ä, ŕ…. Atď.