Lego classic veľký box - recenzie
Ahojte, chcem sa spýtat, ma niekto doma toto lego velky box, chcem kupit malej na viaoce ma skoro 4 roky , da sa s tym vela toho postavit alebo ako, pise skoro 790 dielikov ale urcite sa pocitaju aj take ako kvietocek a tak tak ci sa oplati, lebo tie lega co maju par kuskov ako friends stoja skoro podobne a nedam predsa za lego 80e, dakujem za odpovede, hlavne poprosim normalne odpovede,
Je to super. My sme s takou začínali. Určite sa vyhrá
@azurova99 lego sa oplati vždy 🙂 Pride na to, či staviate podla návodov alebo tak ako sa vám páči 🙂 Pripúštam, že lego friends je o ničom. My máme doma kvantum "len kociek", ale aj vela takých, že kreator, autá (máme dvoch synov). Máme aj knihy s návodmi. Lego kupujeme uz 12 rokov a stále sme ešte neskočili, lebo sa s nim hraju. Už sme podla mna davno prekročili 1000€, lebo ved len toto za 20, za 16, za 40, teraz mam sviatok, teraz je v dobrej cene, "po tomto túžim mama" 😀
Mame dva take boxy + niekolko inych stavebnic lego, ninjago, star wars, policajne auta, lietadla, lode, dake draky cinske, minecraftove lego, osobitne domceky, tam uz toho vies postavit viac, ale 4 rocnemu dietatu urcite staci na vyhranie aj ten box sam o sebe. Na zaciatok. Zas dievcatko sa s tym asi tolko nevyhra ako chlapcek. Moj ma uz 11 a uz nestavia.. iba ked dostane novu krabicu a navod..tak to postavi a sada na to prach.😁
Ja som synovi kupila lego creator. Cize si vie prestavat lego na 3 rozne varianty a pekne sa s tym vyhra. Hlavne ma aj panacikov. A ktomu lego classic a dosklada co len chce.
@azurova99 skus mozno kupit aj podlozku. U nas sa domy ako take nestavali, že by vznikla potreba okien a dverí. Ked ano, tak si ho predstavili. Skol postavili pôdorys a tak sa hrali. Nikdy neotvarali okienka a pchali nieco do maleho domceka hore dole. Ak chces vyslovene stavat stavby, tak aj duplo Ti posluzi, z toho vies vacsie postavit a da sa v pohode s malým spájat na detaily a rozne kombinovat. Je kompatibilne.
Máme presne túto sadu. Tých 790 kúskov treba brať s rezervou, lebo je tam veľa malých dielikov pre špecifické použitie. Ale ako štartovacia sada je to fajn. Podľa návodu je možné postaviť 9 jednoduchých stavieb, ako na fotkách dole. Samozrejme potom sa dá stavať podľa fantázie. Okien tam zopár je, ale striech len minimum. Existujú aj trocha menšie sady, kde je viac kolies, alebo ina, kde je viac okien.
Za mňa skôr konkrétne lego. Naši nechceli tieto neutrálne, že tam nie sú všetky dieliky ako potrebujú na konkrétne modely. U nás je každé lego v samostatnom IKEA sáčku a nemiešame. Postavia a zvyšné diely idú naspäť s návodom. Pre mňa top detská hrať (máme chlapcov). Muž už nechce ďalšie ani kupovať, ale stále lepšie toto, s čím sa vyhrajú, ako kopec angličákov na poličke.
Mame 2 chlapcov, toto lego je fajn, akurat ak chcete stavat domceky, tak by som dokupila este sadu s oknami a dverami. Nasi maju tento velky box, stredny box a potom sady, z ktorych vedia postavit nieco konkretne. Mne v tychto neutralnych sadach fakt chybaju okna, dvere, kolesa, podlozky a figurky. Na zaciatok to sice staci, ale casom budete urcite dokupovat.
A k tým ostatným legam takým menším konkretnejsim, u nás sa podľa návodu postavia raz a tým to konci :D
Tie sady s oknami a strechami sa uz zial nedaju zohnat. A creator sady su uz poriadne drahe.

Da sa s tym vyhrat. Do poctu sa pocitaju aj take stupliky ploske.