icon

Matematická hra pre deti

boba111
9. dec 2022

Prosím o radu v hľadaní matematickej hre. Baby ktorú by ste mi odporučili pre diéta na 1 stupni? Malo by to byť formou spoločenskej hry, aby sme sa spolu hrali. ďakujem za radu 🙂

pribinak
•
9. dec 2022

@boba111 rumikap, musí trochu aj počítať a hlavne veľa logicky myslieť pri vytvarani kombinácii

boba111
autor
•
9. dec 2022

@pribinak a tam sa nieco počita? ci to je len na stavanie postupky?

pribinak
•
9. dec 2022

@boba111 áno robíš postupky

an1ta
•
9. dec 2022

Lobo 77 - treba zratavat, prehrava ten co prvy dosiahne/presiahne sucet 77 a tiez sa treba vyhybat suctom 22,33,44,55,66 .... moj dostal ako odmenu za ucast v sutazi maksik na prvom stupni. Neviem ale ci sa da este niekde kupit.

aalt
•
9. dec 2022

Ubongo - tam sa sice nepocita, ale mozog vie zauzlit paradne ... Skladaju sa tam rozne tvary z roznych dielov skladacky a vlastne na cas aj kto skor. Cize predstavivost a aj logicke myslenie.

annm81
•
9. dec 2022

Neviem presne, čo všetko máš na mysli pod pojmom matematika. Ak geometria, tak hoc aj obyčajný tangram. Perfektné hry precvičujúce matematické schopnosti má firma Smart Games - máme ich doma snáď 10 a všetky sú skvelé. Ak ide len o jednoduché počítanie existuje matematická verzia Scrabble pod názvom Equate, alebo pre dieťa omnoho zábavnejšia hra Pet Me.

boba111
autor
•
9. dec 2022

@annm81 ani som netusila, že existuje hra spojena s geometriou. Skor som mala na mysli hru ktorá by nám pomohla v rychlejsom počitaní 🙂

boba111
autor
•
9. dec 2022

@annm81 Hru Pet Me ste kupovali na Slovensku?

annm81
•
9. dec 2022

@boba111 Myslím že sme ju dostali ako dar od starých rodičov z US. Ale skús pozrieť na slovenskej stránke ihrysko.sk (príp. im napísať), alebo na nemeckom Amazone.

boba111
autor
•
9. dec 2022

@annm81 na sk sa neda kupit

iduska13
•
9. dec 2022

Ja som prvákovi kúpila Ulov 10. Je tam jedna verzia hry, kde scitanim máš vytvoriť súčet 10 a druha verzia, kde sa dajú použiť viaceré mat operácie (+ - : x), tak aby výsledok bol tiež 10.
Tu druhu verziu hrávame s tretiackou

zuzikak
•
9. dec 2022

hra tajny kod : https://www.agatinsvet.sk/tajny-kod-13-4/ si tajny agent a nahodne rozlozis po hre cisla. Na to aby si postupila dalej z moznosti hodenych 6-timi kockami nakombinujes vysledok, ktory mas udany na hracej doske aby si sa mohla dostat dalej. Cize aby si presla cez laserove nastrahy. Vyhrava ten, co sa dostane ako prvy k pokladu. Na zaciatku pouzivas plus a minus, neskor pre starsie deti mozes pridat nasobenie a delenie. Mame ju doma a deti ju dostali ked bola dcera prvacka a syn tretiak. Teraz su v 3. a 5. rocniku a hrame sa stale 🙂

rozovykon
•
9. dec 2022

@boba111 nie je to síce spoločenská hra, ale aplikácia matemag je to pekná hra pre deti, keď všetko vyriešia postupia do ďalšieho levelu.

boba111
autor
•
12. dec 2022

Zienky, ďakujem velmi pekne 🙂))