Najlepšie aktivity a hračky pre 1,5-ročného chlapčeka
Ahojte maminky, chcela by som sa vás opýtať, aké aktivity by ste odporúčili pre 1,5 ročného chlapčeka. Chcela by som sa mu veľa venovať, ale mám pocit, že činnosti, ktoré vymýšľam a hračky, ktoré má ho nebavia :( akoby som zle odhadla a ponúkala veci, ktoré ho už nudia alebo ešte nezaujímajú. Budem rada za všetky nápady ako mu spestriť deň, aj po domácky vymyslené hry, spôsob zapojenia do prác v domácnosti, aktivity na vonku, rozvíjajúce hračky, ktoré sa vám v tomto veku osvedčili.. vopred ďakujem ❤️
kyneticky piesok, kreativne hluposticky ako pom-pom-y na nalepenie na papier. Rozne nalepkove zosity (autickove, dinosaurove - ktore ho bavia), skuste spolu piect resp. spravis len 1 cesto z polovicnej davky a nech vykrajuje, zdobi drobnymi cukrikmi, vonku cokolvek - zbieranie paliciek, kvetiniek, kopanie do lopty, palickou stuchat do vody, obut gumaky nech chodi po kaluziach a blate..... V tomto veku nemusis vela spekulovat. Dieta sa v tomto veku rozvija neustale uz len tym, ze sa prejdete na hodinku von.
My radi kocky, velmi vela sa s nimi da vymysliet raz su to auticka, inokedy ohrada pre zvieratka alebo most/tunel, velmi rad sa hra aj s kriedami, kinetickym pieskom alebo s basketbalovou loptickou a kosom
V takom veku chcu objavovat svet...vonku to boli palicky, zbieranie kamienkov, voda, pieskovisko. Zavisi od povahy dietata, jeden syn si dlho staval kocky a vsetko mozne, druhy velmi nemal o to zaujem. Naj boli moje hrnce, varesky, misky 😁 ...a uz sa kocky varili...alebo nieco ine 😁
Este, co moji lubili, bolo chytanie rybiek udicou na systeme magnetu. Chlapci maju radi, ked sa nieco hybe...kolesa na autach, gulickove drahy boli tiez topka pre rozny vek, vlacikove drahy a potom lego. A vyfabrovanie podla cisel...obycajne omalovanky mojich absolutne nezaujimali...chceli nejake ulohy...ale to pre starsich...rovnako klincovacky.
my sme vela vonku. hadzanie kamienkov do vody,piesok,bublifuk,kopanie lopty,ihriska.doma sa hra s autickami,staviame kocky,albi pero je topka uz 2 tyzdne,vkladacky,zvukove knihy,,atd.doma sa maly zapaja napr do polievania kvetov,vyklada umyvacku,veaiame pradlo,atd .este chodime raz za tyzden na prplosov a na montessori hernicku.

pozri profil cez rucicky do hlavicky na insta