Nápady na hry a hračky pre 7 mesačné dieťa

saraandsara
14. okt 2020

ahojte,
Hladam napady (kludne aj montesori) na hry a hracky pre 7mesacne dieta. Zacina stvornozkovat a v podstate len vsetko chyta a oblizuje.
Mate nejake ozaj top super vychytavky na hry a hracky, ktore su super pre rozvoj? Nechcem vela hraciek ale sklr kvalitne, ktore podporuju vyvoj.
Dakujem

andreatytler
15. okt 2020

@saraandsara Zacni s kazdodennymi vecami... u nas mali tie najvcsi uspech. Z hraciek co sme dostali su uspesne asi len 3, takze som rada ze sme nic nemuseli kupovat, lebo by to boli vyhodene peniaze. Ono nikdy nevies co sa bude pacit tomu tvojmu.
Kedze zacal stvornozkovat chce vidiet a ohmatat co najviac roznych veci. Nechaj ho preskumat izby a nabytok v dome. Nech sa nauci ktory je stabilny a moze sa o neho opriet a ktory nie je. Napriklad zavesy boli velky hit... trvalo mu dost dlho kym sa naucil ze sa o ne nemoze opriet. Vyclen mu spodny suplik v kuchyni a daj mu tam zopar varesiek a misiek. Kazde 2 dni mu tam pridaj nieco nove a odober tie veci ktore ho uz nezaujimaju. Potrebuje si ohmatat rozne materily (drevo, silikon, kov, plast, kozusina, korok, kocky ladu z plastovom sacku). Neboj sa mu dat aj velke a tazsie veci ako 1/2 litrova plastova flasa plna vody, plastove vedro (prazdne). Ak ste v dome a mate travnik nechaj ho tam boseho par minut kym je este trochu teplo. Nas velmi rad studoval slovenske ludove vysivky a vselijake malby s drobnymi vzormi.