icon

Názor na darčeky deťom v rodine

anketkarka
5. nov 2017

Chcem navrhnut v rodine systém kupovania darcekom detom tak, ze proste kazdy kupi o jeden darcek svojmu dietatu viac, zabali ho a da ho rodine pre svojho oslavenca a pod stromcek. Teda, ze kazdy si kupi svojim detom to co potrebuju a chcu a podaruje to rodina. Lebo sa mi zda uplne o nicom kupovat hluposti a dieta mozno take ani nechce a nepaci sa mu. Vsak rodic sam pozna svoje dieta najlepsie. Uz sme skusali kupovat prekvapka, potom aj opytat sa, ale zda sa mi, ze sa neda trafit do vkusu dietata, ked ho skoro nepoznate a stretnete ho parkrat do roka. A akym starym detom davate v rodine uz len peniaze, nech si kupia co chcu? A aku sumu?

Strana
z2
sense
5. nov 2017

nuz dohodla by som sa s nimi ze synovcom a neteriam sa nebude kupovat, vidate sa malo takmer sa nepoznate tak nech vam je vianocnym darom spolocne straveny cas....

mijo53
5. nov 2017

@yanni no zajka, vajíčko chápem, to je väčšinou odmena, keď príde niekto polievať alebo vyšibať, ale aké iné darčeky ešte a možno na Slovensku ešte niekto dá nejaké euričko

jana_eyre
5. nov 2017

@anketkarka na mna sa moja svokra velmi urazila ked na navstevu este prvemu synovi doniesla xty darcek.. Tak som sa snazila to milo vysvetlit ze nech mu da iba na sviatok.. Nastastie ju to urazenie neskor preslo ale veci im nadalej dava so slovami mne smerovanymi, ze je ich babka ze im kupovat chce.. Uz to nekomentujem, radsej keby s nimi chcela travit cas, ale to uz je o inom..

Aj som dlho bojovala aby sa iba detom kupovalo, lebo stale sme dostavali hrnceky, deky a uz sme to nemali kam davat.. Teraz dospelym balim na vianoce pekne kolaciky a pridam nejaku ozdobu.. Aspon toto dodrzuju aj ostatni 😁

Ale kazde sviatky trocha trpnem kolko nas toho caka..

yanni
5. nov 2017

@mijo53 No na Slovensku neviem. Slovensko neriesim. Ale nepoznam na SK nikoho, kto by okrem nejakeho toho zaja a coki, nejakej ten kojunky este daval nieco ine.
V De sa samozrejme nesibe, na Velkonocnu nedelu sa podla pocasia hladaju v zahrace ci po dome poskryvane sladkosti a mnozstvo rodin davaju deckam este male darceky: lego, knihy, prachy atd. Neviem naco, ja som to svokre zadrhla. Vajco, zajo aj nejaku to korunku ano ale nic viac.

mircalla
5. nov 2017

Peniaze detom na Vianoce? To hadam nie...Podla mna kazdemu dietatu sa da kupit spravny darcek, staci s nim trochu komunikovat. V najhorsom sa opytam sestry, co synovcovia potrebuju, ak neviem. Teraz mal synovec narodky, hraciek ma dost, tak dostal koselu a teplaky z H&M. Davanie penazi povazujem za presuvanie fondov. Viem, ze starsi synovec ma rad futbal - moznosti vzdy su (ma uaz 16) - dres, sportove tricko, futbalove stucne, kniha o futbale, lopta...

jana_eyre
5. nov 2017

@mircalla samozrejme da kazdemu - najlepsie xbox, alebo tablet, ci to cudo na baterky na ktore sa postavis a ides.. 🙈

Niektori ludia to prehnali v zivote s obdarovavanim svojich deti a tak potom bezny smrtelnik nema sancu kupit nieco co ich skutocne potesi, lebo ich naroky su uz niekde inde a doma maju vsetko..

Mam tak neter aj synovca - su to naozaj zlate a dobre deti, ale toto je taky minus.. (uz niekolko krat som sa u nich stretla s tym, ze to co som im dala uz maju a to som sa pritom so sestrou bavila, ze co asi.. Ale aj s tym, ze ich tie veci ani nezaujimali, ani si dar nerozbalili.. Ale zas musim povedat, ze sa vedia super venovat mojim detom, takze to je na ich povahe omnoho lepsie ako to ze su presyteni vecami)

deti95060810
5. nov 2017

@sendy1977 2 švagriné kúpia mojim deťom niečo na oblečenie, lenže ich vkus a môj vkus je dosť odlišný....
a ten čo je sám - ten nikomu nič, prepije všetko.... chlap má čochvíľa 40 rokov a cez víkend len do krčmy chodí - tam si odkladá e...😲

deti95060810
5. nov 2017

@mircalla moja svokra ak niečo dá, tak len e....už sa stalo, že nekúpila nič....Deti boli sklamanééééé - ešte chodili do MŠ tak to brali tak troška inak....😉

mircalla
5. nov 2017

@jana_eyre No my si davame darceky so segrou - vzajomne do 20 euro na Vianoce aj narodky so segrou a jej detmi, takze mame to vyriesene. Proste si navzajom nekupujeme drahe dary. Ja som dala synovcovi rok dozadu takych dineousaurov, vtedy na tom fical, uplne ze naj darcek to bol. Zatial sme nikdy nemali problem, zaviedli sme pravidlo do 20 euro a basta, takze medzi sebou len mensie dary
Jasne, ze svojom deckam kupujeme toho viac, ale tiez to nikdy neprehanam.

jana_eyre
5. nov 2017

@mircalla no ved do 20€ je aj moj rozpocet na jedno dieta, preto pisem, ze ja uz dam poukazku, lebo za taku sumu neviem kupit realne nic co by ich potesilo.. Veci kupuju takmer denne a tak to co by som aj mohla uz maju.. Tak som si povedala, ze tiez dostanu poukazku k nejakej malickosti aj ked za peniaze na vianoce som tiez nikdy nebola.. Aj ked mozno si to este rozmyslim..

jana_eyre
5. nov 2017

@mircalla teda pisem o detoch sestry, doma to mame inak samozrejme..

lilyianka
5. nov 2017

@anketkarka ja mam dve krsniatka a 2 synovcov....krsniatkam k narodeninam a meninam dame nejaku bonbonieru plus peniaze (maju 10 a 13r)
Synovcom tiez rovnako i ked tomu starsiemu len peniaze (18r), mensiemu este nejaku cokoladu (10r)

Na vianoce to mam poriesene tak,ze synovcom bud nieco kupim (spytam sa sestry) alebo peniaze

Krsniatkam kupuje ich mama (svagrina) darceky, ja nieco z toho zoberiem a dam jej za to peniaze a darceky ich cakaju u nas pod stromcekom

eeffka
5. nov 2017

Ja osobne som prestala prezivat arovanie darcekov po tom ako som sa snazila hladala tesila sa ako sa potesia a o 10min som nasla svoj darcek drbnuty na zemi😠. Odvtedy mam rozpocet napr 20e a kupim nieco vekovo primerane uz neriesim ci sa im to hodi ci nehodi. A velakrat kupim vo vypredaji. Nieco velke povodne drahe za zlomok ceny. Nema vyznam sa silit. Starsim dacam uz poukazky. Knihkupectvo a oblubeny odevny obchod

maria584
5. nov 2017

My sa dohodli, že už si na vianoce kupovať darčeky nebudeme. Bolo toho veľa... Mám dve deti, 5 neteri a 4 synovcov.. Na Vianoce každý kúpi len svojim deťom. A na meniny a narodeniny si kupujeme maličkosti.

anketkarka
autor
5. nov 2017

@yanni ja poznam...moja svokra nabali vsetkym detom bez rozdielu pohlavia kopec sladkosti ako na Mikulasa a kadejake velkonocne ozdoby akoze hracky...a svojim synom tiez velkonocny balicek ako na Mikulasa.

anketkarka
autor
5. nov 2017

A ako Vas citam, tak asi nie ste za takyto system...radsej sa opytat a kupit...ok...asi by to fakt nepreslo, ked mi nepresiel ani navrh dospelym nekupovat nic...cast naoko suhlasila, uprimnejsia cast nesuhlasila a aj tak vsetci kupuju dalej a uz tie zbytocnosti niet kde davat...

novana
5. nov 2017

@anketkarka, kupovanie bratom, neterkám, švagrom... sme v rámci už dávno zrušili. U nás návrh prešiel. 🙂

0silvia0
6. nov 2017

@anketkarka tento systém používame so sestrou už asi 4 roky a je to super, ale ako deti rastú, tie najstaršie odmietajú vecné darčeky a chcú radšej peniaze ako akýkoľvek darček. Deti od cca 14 rokov chcú len peniaze, u nás v rodine je to síce len 10 euro, ale oni sa tak rozhodli, tak neriešime a vyhovieme. Syn s neterou hovoria, že oni blbosti nechcú... u mladších detí používame systém aký si popísala...

sirell
7. jan 2019

My sme si tento rok so sestrou urcili len sumu na darceky a kazda sme kupila darceky pre svoje deti s tym ze su akoze od "tety". Je to praktickejsie, ako ked sme predtym kupovali darceky pre synovcov. Rovnako riesime aj darceky od starych rodicov - ti dajú peniaze a my uz riesime nakup darcekov - vyhneme sa tým nakupu "lacnejsích blbostí" lebo ked dame dokopy celu sumu, daju sa poriesit aj drahsie dary, ktoré si deti zelaju.

Strana
z2