icon

Nebude tento kolotoč nad postieľkou ničiť očká bábätku?

freya1111
5. jún 2017

Ahojte. Kupila som tento typ kolotoca. A neskor sme dosli na to ze je rovny. Podla vas ked nebude vysiet nad hlavickou ale naboku bude nebude skodit na ocká? Dakujem za rady.

Nebude tento kolotoč nad postieľkou ničiť očká bábätku?
Strana
z2
sense
5. jún 2017

...mozno to dieta ani nebude zaujimat....aspon teda u nas zbytocne vyhodene peniaze

fatima99
5. jún 2017

myslim, ze by to nemalo skodit. uvidis ked to das potom nad postielku ci sa na to bude babatko pozerat ale ich to pravdupovediac vacsinou nezaujima tak ako napisala sense. mne tiez podavala segra asi styri taketo srandy lebo jej malu to nezaujima tak, ze mozno ked sa narodi nam tak sa jej to bude pacit viac

freya1111
autor
5. jún 2017

@sense
@fatima99 dakujem. No uvidime ci ju bude zaujimat. Vela deti ma tieto kolotoce velmi rád. Niektore az po 3-4 mesiacoch to zacne zaujimat. Len nechcem aby jej to islo na ocka. No budem si ju vsimat.

freya1111
autor
5. jún 2017

Toci sa tento kolotoc ale nie je zaobleny ako tento vacsinou su. Ako tento napriklad.

freya1111
autor
5. jún 2017
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
freya1111
autor
5. jún 2017

@zltyslonik bude skodit?

mizu89
5. jún 2017

@freya1111 my sme mali tento s mackami a vobec ma nenapadlo rozmyslat ci bude alebo nebude skodit.pesnicku som pustila na najtiksie a svetielka som zapla do stropu nie na dieta.maly zaspal za 5min.ale vydrzalo nam to do kym sa nezacal stavat na nozky.ked uz dotiahol na kolotoc rak sme ho museli zvesit lebo by ho stahol🙂

freya1111
autor
5. jún 2017

@mizu89 tento s mackami je ok. Ja mam ten horny. Je rovny. Cize nebude mat nad hlavickou ale na boku. Lebo nie je zaobleny.

jaaty
5. jún 2017

@freya1111 skôr by som sa obávala preležania hlavičky a preto by som striedala strany, na ktorú kolotoč pripevním. Nevidím dôvod, prečo by to malo vadiť očkám, pokiaľ to nie je oslepujúce svetlo.

freya1111
autor
5. jún 2017

@jaaty fakt.prelezanie hlavicky to ma ani nenapadlo. Budem striedat strany. Dakujem

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
freya1111
autor
5. jún 2017

@zltyslonik huha. Tak uvidim ci to pouzijem.

emilia788
5. jún 2017

@zltyslonik Všetkého veľa škodí.. ak ho dáš dieťatku na pár minút denne, nemoze sa stat nic 🙂

juliet86
5. jún 2017

@freya1111 ja by som ti skor odporucila kolowatch od janemi.sk neviem ako velke mas babo ale na zaciatku vidi ciernu bielu cervenu.... skus pozriet

maria1678
5. jún 2017

Kamarátov brat je lekár v Nemecku a on im to neodporúčal presne kvôli zraku. Malé dieťa nevie pohľad zaostrit a zafixovať, už si to presne nepamätám, no hovoril, že to škodí. Oni to dostali no na základe jeho odporúčaní to nepoužívali ani pri jednom synovi.

yanni
5. jún 2017

My tiez zijeme v DE a nas ortoped to tiez neodporuca. A poviem pravdu, 4 deti a prezili a vyrastli aj bez takychto plastovych prkotin. To uz radsej neskor, ked dieta vnima, investovat do kvalitnych drevenych edukativnych hraciek.

veronikastrickova
5. jún 2017

My máme tento. Malého začal zaujímať až keď mal 4a pol mesiaca. A ten úsmev keď mu ho pustím, stojí za to. Za mňa super vec. Neľutujem kúpu. Pozerá, zaostruje na konkrétnu sovičku, naťahuje rúčky kým ju nechytí a aj nôžky aby si ich rozkýval sám.

freya1111
autor
5. jún 2017

@juliet86 dakujem.kuknem sa na to. Babo sa má narodit za 4 tyzdne 😊

freya1111
autor
5. jún 2017

@maria1678
@yanni
Huha. Dakujem za rady. Urcite bude v tom nieco. No skoda. Lebo viem ze niektore deticky sa tak tesia tymto hrackam. Spytam sa aj ja na to od lekara. Aj ja zijem inác v Nemecku.

maria1678
5. jún 2017

Určite sa tomu bude tešiť viac keď podrastie☺

katrin21
5. jún 2017

@freya1111 das malu po sirke lezat a vyriesene...bude pozerat nan do boku..alebo ho zavesis na bok postielky..

katrin21
5. jún 2017

@jaaty staci otacat dieta..nie kolotoc.👍

freya1111
autor
5. jún 2017

@katrin21 no je to take rovne ze ked to dam na bok tak je na tej strane hracka. Dieta ked je v strede tak bude pozerat na tu stranu. Nie je zaoblena ta hracka aby to vyselo do stredu postielky. No uvidime.

katrin21
5. jún 2017

@freya1111 ja viem..ale ved ono.bude vidiet aj tie ostatne..okrem toho sa tocia takze... A do oku pozerat je lepsue ako rovno hore...raz ho das na tu stranu hlavou.potom nohami..a tym padom polohujes strany.ono to je aj tak len na par minut...
Inak nechapem naco vyrabaju taky divny kolotoc..

juliet86
5. jún 2017

@freya1111 no ak sa ma este len narodit jednoznacne chod do ciernobielo cerveneho. Taky ma ozajstny vyznam pre jeho ocka a mozog. Tje pastely prvych cca 8tyzdnov nevidi

lorela
6. jún 2017

@freya1111 Žltý slon si evidentne robí prču 😉

1988majka
6. jún 2017

@freya1111 moze skulit hlavne ak sa bude tocit. Babatka nemaju este tak vyvinute ovladanie okohybnych svalov ako vacsie deti. Naozaj to nekoreluje so stupnom vyvoja zraku do veku cca 6m. Lepsi nehybajuci sa nesvietiaci ciernobiely kolotoc alebo obrazky.

hanka1674
6. jún 2017

My sme mali kolotoč ale vôbec malú nezaujímal tak sme ho nakoniec dali preč ale mne ani nenapadlo sa spýtať či to mohlo nejako dieťaťu škodiť, veď to teraz má doma skoro každá rodina s malým bábom. Ale tak uznávam, že možno to môže mať nejaký vplyv na očká dieťatka ale ja osobne som nič také nestihla postrehnúť, možno aj preto, že to teda malú nikdy nejako nezaujímalo

freya1111
autor
6. jún 2017

@hanka1674 ano ma. Ale vacsinou su zaoblene ze to ma dietatko nad hlavickou.no ja som kupila rovnu a neskor som na to dosla. Cize vacsinou subzaoblene a tie uplne inac vidi babo ako toto. Tak som bola zvedava na nazor inych.

Strana
z2