Nebude tento kolotoč nad postieľkou ničiť očká bábätku?
Ahojte. Kupila som tento typ kolotoca. A neskor sme dosli na to ze je rovny. Podla vas ked nebude vysiet nad hlavickou ale naboku bude nebude skodit na ocká? Dakujem za rady.

myslim, ze by to nemalo skodit. uvidis ked to das potom nad postielku ci sa na to bude babatko pozerat ale ich to pravdupovediac vacsinou nezaujima tak ako napisala sense. mne tiez podavala segra asi styri taketo srandy lebo jej malu to nezaujima tak, ze mozno ked sa narodi nam tak sa jej to bude pacit viac
Toci sa tento kolotoc ale nie je zaobleny ako tento vacsinou su. Ako tento napriklad.
@zltyslonik bude skodit?
@freya1111 my sme mali tento s mackami a vobec ma nenapadlo rozmyslat ci bude alebo nebude skodit.pesnicku som pustila na najtiksie a svetielka som zapla do stropu nie na dieta.maly zaspal za 5min.ale vydrzalo nam to do kym sa nezacal stavat na nozky.ked uz dotiahol na kolotoc rak sme ho museli zvesit lebo by ho stahol🙂
@zltyslonik huha. Tak uvidim ci to pouzijem.
@zltyslonik Všetkého veľa škodí.. ak ho dáš dieťatku na pár minút denne, nemoze sa stat nic 🙂
Kamarátov brat je lekár v Nemecku a on im to neodporúčal presne kvôli zraku. Malé dieťa nevie pohľad zaostrit a zafixovať, už si to presne nepamätám, no hovoril, že to škodí. Oni to dostali no na základe jeho odporúčaní to nepoužívali ani pri jednom synovi.
My tiez zijeme v DE a nas ortoped to tiez neodporuca. A poviem pravdu, 4 deti a prezili a vyrastli aj bez takychto plastovych prkotin. To uz radsej neskor, ked dieta vnima, investovat do kvalitnych drevenych edukativnych hraciek.
Určite sa tomu bude tešiť viac keď podrastie☺
@freya1111 ja viem..ale ved ono.bude vidiet aj tie ostatne..okrem toho sa tocia takze... A do oku pozerat je lepsue ako rovno hore...raz ho das na tu stranu hlavou.potom nohami..a tym padom polohujes strany.ono to je aj tak len na par minut...
Inak nechapem naco vyrabaju taky divny kolotoc..
My sme mali kolotoč ale vôbec malú nezaujímal tak sme ho nakoniec dali preč ale mne ani nenapadlo sa spýtať či to mohlo nejako dieťaťu škodiť, veď to teraz má doma skoro každá rodina s malým bábom. Ale tak uznávam, že možno to môže mať nejaký vplyv na očká dieťatka ale ja osobne som nič také nestihla postrehnúť, možno aj preto, že to teda malú nikdy nejako nezaujímalo

...mozno to dieta ani nebude zaujimat....aspon teda u nas zbytocne vyhodene peniaze