icon

Od koľkých rokov je vhodná trampolína?

6. júl 2022

Ahojte skúsene mamičky… od koľkých rokov by ste pustili svoje dieťa na trampolínu alebo kúpili trampolínu?
Nejde o moje dieťa, iba by ma zaujímalo či som sama ktorá si mysli, že známa by nemala púšťať 2 ročne dieťa na trampolínu ešte k tomu samé. Neviem. Myslite že je to bezpečne a rozumne?
Ďakujem za názory. Pekný večer

Strana
z2
maribell
8. aug 2022

My máme trampolínu odkedy mali chalani 1 a 3 roky.. teraz majú 8 a 10 .. skáču doteraz, na trampolíne sa zatiaľ žiadny úraz nestal (klop klop). Zato s mladším som bola už trikrát na šití keď padol na zem pri behu, keď padol na roh stolíka u svokrovcov, a keď padol na rok stolíka u nás 🤷..

evica17
8. aug 2022

@marzuz89 prečo nie aj kolobežku ? Takému malému ?

tianna
8. aug 2022

@marzuz89 prečo nie kolobežka? Toto ma zaujíma 🤔

marzuz89
8. aug 2022

@evica17
@tianna dievcata, kolobezku za mna nie, je to nevhodny pohyb pre tak male deti. Hopkaci, neprimerane zatazujuci nedovyvinute klbiky a chrbticu. Navyse je to iba jednostranne zatazenie. Za mna nevhodne pre 2 ci 3r deti. A ked vidim tie rocne, co ledva kracaju, ale hlavne ze maju kolobezku.. Synovi kludne kupime neskor. Ovela neskor. Ale teraz, ked ma(l) najzranitelnejsie klby, citlivu chrbticu, nech ma zdravy rovnostranny pohyb.

marzuz89
8. aug 2022

@maribell dufam ze bolo vsetko ok, pre toto nedovolujem skakat na gauci, ani na navstevach (teda navsteve jednej konkretnej) , kde k tomu vyslovene deti nukali 😬 nech som aj bola za trapnu, nevadi. Tiez tam riesili o nieco neskor velmi skaredy pad o roh stola 🙄

tianna
8. aug 2022

@marzuz89 a ako to riešiš na dlhšie prechádzky? Len peši? Alebo bicykel? Lebo teda naši starší majú kolobežky od 3 rokov a keďže sme vonku aj 2 hodiny neviem si absolútne predstaviť ako by toľko chodiť vydržali.. teda možno aj vydržali, ale pomalí ako slimaci by boli 🤣

maribell
8. aug 2022

@marzuz89 ani u nás sa neskáče po gauči, ja to neznášam😅..toto boli vyslovene škaredé náhody. Raz bežal, potkol sa o koberec a narazil uchom rovno na roh stola (bolo to na zopár stehov).. a raz keď bol ešte malinký asi dva roky mal, tak išiel u svokrovcov okolo stolíka a neviem, či sa o niečo potkol ale zrazu spadol perou na stôl (mal tam jeden steh)

majka879742
8. aug 2022

Moja bude mať 2 roky a vie občas v centre na nej poskákať ale som pri nej, ale doma ju nemám a ani nechcem... Niekde som čítala, že deťom do 6r. Sa trampolína neodporúča... No myslím že raz začas ak je bezpečnosť dodržaná tak to dieťaťu neuškodí 🙂

marzuz89
8. aug 2022

@tianna vies co, syna sme od malinka cielene viedli k prechadzkam, nema s tym problem, ma 3,5r. Prejde naozaj pekne. Inak chodime s odrazadlom, to ma velmi rad, 10km nema problem, posledny km samozrejme uz nevladze, ale dojde 😅 na jesen skusime bicykel, ma, ale je mu este velky.

evica17
Autor odpoveď zmazal
evica17
8. aug 2022

@marzuz89 ďakujem, máš pravdu v tom. Čiže odrážadlá sú ok už ?

marzuz89
9. aug 2022

@evica17 odrazadla su na iny princip, je to rovnostranny pohyb, dietatko sedi a odraza sa nohami, tam ked je spravne nastavene sedlo, je to ok, len pozor aby nebolo moc nizko a nohy v kolenach silno skrcene. Alebo teda vela krat jazdia deti na pre ne malych odrazadlach. Ale teda to plati o cykloodrazadlach, a pre mensie deti tie "motorky". Napriklad pre rocne ci 1,5r su nevhodne tie autickove, maju siroko nozicky a zase je to neprimerane zatazujuci a neprirodzeny pohyb pre bedrove klby. Je to cela veda 🤗

Strana
z2