Odporúčania na bezpečné učiace veže pre deti
Ahojte, prosim ake mate odporucania na uciace veze? Stabilne, ktore sa neprevratia, do ktorych vie dieta vojst same a nebude mi z veze vyliezat na linku? Aktualne mame darovanu vezu, s ktorou sa dcera uz 2x prevratila a nemienim to dalej riskovat.
Dakujem za odporucania.
Nám vyrobil jeden pán z Košíc. Našla som ho na bazoši
Ja som kúpila obyčajný schodík z ikey. Dcéra si ho prenáša sama po byte, kde potrebuje (ku kuchynskej linke, na wc, k vypínaču...) . Učiaca veža je za mňa nemotorná ťažká zbytočnosť.
@mameha7 za mna je to super vec, pokial je pevna a stabilna a tvoja odpoved nie je odpovedou na moju otazku. Veza, ktoru momentalne mame je spratna a lahka a dcera v nej travi vela casu, kym varim. Moja dcera nema ani rok a pol a je beztak nizka cize kym bude vyuzivat ikeacke schodiky ako dopomoc k vypinacu, to sa este nacakam.
Nám vyrobil jeden pán z Košíc. Našla som ho na bazoši
@tim23 pozriem aj bazos, dakujem.
No myslím, že odpoveď je relevantná. Práve preto, že tú učiacu vežu máš ľahkú a spratnú, tak sa prevrhla. Ja by som to neriskovala, ale budiš. Podľa mňa je to predražená zbytočnosť. Moja dcéra využívala schodíky práve od 1,5 roka a na linku mi v pohode dočiahla.
No myslím, že odpoveď je relevantná. Práve preto, že tú učiacu vežu máš ľahkú a spratnú, tak sa prevrhla. Ja by som to neriskovala, ale budiš. Podľa mňa je to predražená zbytočnosť. Moja dcéra využívala schodíky práve od 1,5 roka a na linku mi v pohode dočiahla.
@mameha7 a preto chcem mohutnejsiu, ktora mne osobne nevadi a nepovazujem to za nemotornu a tazku zbytocnost..nepremiestnujem ju po byte, mam ju pri linke a je vyuzivana viac nez dost..preto hladam stabilnu, pevnu, mohutnejsiu, nemam s tym problem…chcem ju vymenit, viem co od nej pozadujem, nemam na to pohlad ako ty, nechcem schodiky. Pre mna to relevantna odpoved nebola, kedze moj dopyt znel inak, respektivne ak by som zakladala diskusiu, kde by som chcela NIECO k linke aj na ine vyuzitie..ja chcem vezu.
Akú máte?
Akú máte?
@domiklik takuto mame, po tych tyciach tam dcera lezie, prevazilo ju to, nechcela by som tam vodorovne tyce, pretoze po tych vylieza potom aj na kuchynsku linku..
Jedálenská stolička 🤭 vždy som pri deťoch, za tie roky sa ešte nestalo, aby liezli na linku, alebo by sa zrubali zo stoličky.
Jedálenská stolička 🤭 vždy som pri deťoch, za tie roky sa ešte nestalo, aby liezli na linku, alebo by sa zrubali zo stoličky.
@kavasmliekom nuz, tak mas asi kludne deti. 2x sa to stalo v mojej pritomnosti. Viackrat sa stalo, ze nestastne spadla..a to do roka, kym nechodila som sa tesila, ze mi nespadlo dieta ani raz narozdiel od kamosiek.
Petinka, sice drahsia ale velmi stabilna
Ja absolútne nechápem, prečo majú ľudia potrebu kupovať takéto zbytočnosti.
Petinka, sice drahsia ale velmi stabilna
@sabiii ano, nad petinkou som premyslala.
Ja absolútne nechápem, prečo majú ľudia potrebu kupovať takéto zbytočnosti.
@bielasovicka ja sa nezamyslam nad vecami, ktore nechapem a nedotykaju sa bytostne mojho jestvovania. 😊
Zoody Zebra. Ma prave zvisle tycky, aby po nej dieta nemohlo vyliezat nahor.
Ale áno, sú živé až až. Len máme pravidlá
@kavasmliekom tak sa rada priucim na pravidlach pre dieta, ktore ma nieco cez rok, ktore 150x vylezie von z veze a 150x ho zlozis dole. Ako pochopi toto pravidlo v tomto veku, ked skladanie dole nefunguje. Asi to chce cas a je to fazicka, ako sa mi uz mnohokrat ukazalo a potvrdilo, ze pride, odide, len to treba stroiet isty cas
Zoody Zebra. Ma prave zvisle tycky, aby po nej dieta nemohlo vyliezat nahor.
@jajur88 dakujem, pozriem.
@kavasmliekom btw to kto ma zive dieta, ze mu vylieza a ze veze su sprostosti, nebolo temou tohto vlakna. Neviem preco maju ludia jeutichajucu potrebu vyjadrit sa k comukolvek, co nie je merito veci. Ale ked uz to musi byt, pamatam si na jeden vyzivny rozhovor s mojou mamou ako si neviem dat “do laty” dieta a ona by mu toto nikdy nedovolila. Stavala sa mi stale v jedalenskej stolicke a uz som mala dost mudrych reci, dala som jej do ruky lyzicu a misku a povedala, nech sa paci, mas moznost mi ukazat ako sa to robi. Skoncilo to tak ze ani ona si s nou nevedela dat rady a my sme vzdy boli straaasne zive deti a skoncilo to tak, ze dcera sa stavala dalej a mama bola akurat tak zufala, lebo nevedela co ma robit a bola moja vina ze sa stavia lebo dceru rozptylujem. Odisla som z miestnosti, cuduj sa svete, dialo sa to iste. A ted ato ze ty mas zive deti neznamena ze nejake nie je este zivsie a ze to co zabera na tvoje zabera na moje a naopak. Ale mudre rady som zvykla davat aj ja, na pockanie, najma ked som deti nemala.
Tak a teraz k meritu veci.
Já nepíšem, že si nevieš dat rady, len ze moje deti to neurobia, lebo vedia, že druhykrát tam už nevylezu. Nebijem.
Mame uciacu vežu, používame už 4 roky, za mna teda dobre investované a isto nie zbytočnosť. Kupovala som z bazosu, vyrobenú - asi nejakym stolarom. Je robustná, ťažšia, takze asi tu bude ten dôvod. No mala nikdy nelezie po tých tyčkach.
Já nepíšem, že si nevieš dat rady, len ze moje deti to neurobia, lebo vedia, že druhykrát tam už nevylezu. Nebijem.
@kavasmliekom no a ja sa teda pytam ako to robis, kedze moja vysplha a aj ked ju zlozim, vyjde hore. Ze co robis ty.
Mame uciacu vežu, používame už 4 roky, za mna teda dobre investované a isto nie zbytočnosť. Kupovala som z bazosu, vyrobenú - asi nejakym stolarom. Je robustná, ťažšia, takze asi tu bude ten dôvod. No mala nikdy nelezie po tých tyčkach.
@tiika mas vodorovne tyce? Ja neviem preco moja musi na vsetko liezt. Asi odporucate viacere tu istu osobu, ja si k tomu vecer sadnem. Dakujem.
Mame Petinku... kvalitná využitá odkedy vedela dcéra stat...
Dcéra nonstop chce pomáhať v kuchyni a ja som kľudná lebo nezmení zo stoličky ani zo schodika.
Aj za mna petinka, vies si ju vyskladat prrsne ako potrebuješ.
Myslím, že som tie vzadu dala preč, je tam iba jedna horná, cez tu dieru si vlezie do vnútra, mame to asi od 1 roka tak. Po bokoch sú zvislé, iba dolu je jedna vodorovná, na ktorú sú tie ostatne namontované.
@44janica44 @zaphyra baby, mate tie veze v byte alebo v dome? Zaujima ma to kvoli velkosti, kolko asi zaberie ta petinka, my byvame v byte a mame taky ostrovcek v kuchyni.
V byte... ako určite sú aj menšie veze ale ja som chcela kvalitnú co sa nerozhega... používame ju už 3 roky a je ako nova
V byte, predtym 2i, teraz 3i.
My mame z elodie vezu a sme spokojni. Nie je taka mohutna ako petinka ale teda neprevratila sa ani raz. Zo zadu ma dve tyce a z toho sa jedna vybera von aby mohli deti chodit hore dole cize mozes ju dat prec uplne a nemala by sa stat ziadna nehoda

Ja som kúpila obyčajný schodík z ikey. Dcéra si ho prenáša sama po byte, kde potrebuje (ku kuchynskej linke, na wc, k vypínaču...) . Učiaca veža je za mňa nemotorná ťažká zbytočnosť.