icon

Prečo sú dnes populárne montessori hračky?

4. nov 2024

Ahojte. Mám takú otázku a zaujíma ma to veľmi. Kupujete svojim deťom hračky? Ano hlúpa otázka, ale vysvetlím. V mojom okolí čo poznám mamičky tak svojim deťom nekupujú hračky…myslím plyšákov, bábiky, autíčka atd… kupujú samé montessori hračky. Aj keď pozriem na Instagram a tie influencerky žiadne hračky len samé skladačky, puzzle no proste hocičo také náučné. Už som aj videla ako niekto učí trojročné dieťa plus, mínus, deliť čo je pre mňa nepochopiteľne… a keď už aj hračky kúpia tak samé tie pastelové alebo béžové farby nič farebné. Keď som bola dieťa ja tak som mala kopu hračiek. Zvieratká, bábiky, domčeky proste hocičo. Nič ako montessori hračky ani žiadne “náučné” som nemala a nie som ani hlúpa ani pozadu..😅 normálne sa sama seba pýtam či to som jediná, ktorá dieťaťu kúpi hračku…bábiku, zvieratká, niečo do piesku a nie je to béžové ani pastelové. Naozaj ma to zaujíma, pretože tejto dobe nejako nerozumiem prečo to takto je… prídem niekde do pepca napríklad a všetko tam sú farby tieto…béžová, hnedá, biela alebo tie starorúžové farby, pastelové… to je naozaj taká doba, že deťom sa kupujú veci a farby, ktoré sa páčia matkám, aby to zapadlo do ich “aesthetic” bytu?…

Strana
z4
evkatk
11. nov 2024

Drevené hračky, ale... U nás je veľa drevených hračiek z 2 generácií, keďže zachovaé, ale už nepotrebné hračky putujú k babke. Ja ich potriedim, umyjem a odložím do kartónov a šatníka, ktorý je len na hračky, autá, bicykle, ...proste hračkársky sklad s plochou vyše 20 štvorákov. Detisi chodia potom vyberať pre svoje deti a potom doplňujú "sklad hračiek" novými, ktoré pribudli, pokazené sa vyhodia. To sa nám osvedčilo. Drevených je veľa, ale keďže sa hračky musia často umývať, zistila som, že z tých novších drevených ,sa zmýva farba. Staré, 45 - ročné a niečo mladšie zostali nezmenené ako nové, ale tie nové drevené hračky blednú a aj tie montessori. Je to nebezpečné, keďže farby obsahujú jedy, a deti ich priberajú na ruky, ktoré si neustále neumývajú. Ak máte takéto vyblednuté drevené hračky, zbavte sa ich a po hre deťom poriadne umyte ruky.

Strana
z4