Reborn babika
Dobry den 🙂 zalozila som tuto diskusiu aby sme sa podelili a svoje skusenosti s reborn babikami mate ju niekto ak ano tak piste 😀 tesim sa na Vas, NIKA

@kikatko tak to bola teda dobra cena 🙂 ok cakam potom na foto 😉
@nelly00707 prepac, ale osobne by som radsej dieta adoptovala, alebo nemala ziadne, ako mala nejaku babiku...co z toho budes mat, ze vyzera ako ziva, ked nebude rast, plakat, nebudes ju prebalovat atd atd....podla mna sa budes stale trapit, ze nemas vlastne a babika to nezachrani...odmysliac si, ze vyzera ako z hororu...brrr
@bambi2 ja viem aj moja sesternica ma adoptovane je to nas mali anjelik newiem co by sme bez nej robili 😉 ja ju zato obdivujem
@nelly00707 ak si vytvoris s dietatom dobry vztah tak ti moze byt jedno ci je adoptovane alebo nie.. to dieta potrebuje iba lasku... nic viac. a tu urcite mas. a ak jej mas dost, nemas sa coho bat...
@nelly00707 už je to isté že nemožeš mat detičky?lebo nám sa zadarilo až po 5rokoch a tiež sme už stratili nádej.
@mirka00 uz ano bohuzial pomoze len zazrak
@nelly00707 ani umele oplodnenie?
@nelly00707 a ešte nevzdávaj sa- poznám prípady čo aj po 6, 10 a 15 rokoch maju dieta. šak máš ešte času dost
@nelly00707 veru aj take boli co si adoptovali a potom zrazu ostali tehotne... 🙂
@nelly00707 ani umelé oplodnenie?ale s tou adopciou ti dobre baby radia.neuvažovali ste?
@poisonblu som katolickeho viero vyznania a moja mamca je tuha katolicka a nasa viera to nedovoluje je to trochu chore ale co uz ☹
@nelly00707 no k tomuto sa zdržím komentára,ale každopádne vám s celého srdca prajem aby sa ten zázrak stal 🙂
@nelly00707 to je skoda... ☹ vela toho na vyber teda nemas...
@nelly00707 nepocula som o tom, ze by katolicka viera nedovolovala umele oplodnenie...to pocujem prvy krat
@mirka00 dakujem velmi pekne
@poisonblu som bola za fararom a on powedal ze to neni pozehnanie od boha lebo ze ked sa ma dieta splodit samo od seba ma to byt dar od boha a on my vysvetloval ten postup ze vytvoria napriklad 5 plodov a len ten najsilnejsi daju do mna a tie 4 but zabiju a to sa povazuje ako uz za potrat alebo robia s tych plodov pokusy tak ja newiem skor uprednostnuje cirkev adoptovanie
@nelly00707 skus sa spytat v teme o umelom oplodneni, tam ti to vysvetlia mamicky lepsie ako tvoj farar 😉 myslim, ze to nie je tak ako on tvrdi...
a druha vec je to ze je to drahe a pocula som ze velmi bolestive jedno oplodnenie vyjde aj na 2000 euro a poznam aj take pripady ze sa to nepodarilo vobec alebo az na 8 krat
@nelly00707 aha, jasne..tak z tohto hladiska ano...ale ked to lekarska veda povoluje, tak by som kaslala na to, co mi hovori farar a moja matka..tuzba po vlastnom dietati by urcite bola silnejsia....a keby sa to umelym oplodnenim malo podarit, tak by som do toho sla...myslim, ze Boh by ti to odpustil...ja som nase prve dieta potratila este pred svadbou (ale nevedela som o tom), tak to mam brat ako Bozi trest, lebo sme to dieta splodili pred svadbou? takze tearz ked buem cakat druhe, tak to uz bude ok, lebo sme zobrati, nie?
@nelly00707 no ja si myslim, ze za dieta tie peniaze nie su vyhodene do vzduchu. aj keby sa podarilo na 10x. lebo dieta je nezaplatitelne 🙂 na bolest by si zabudla, ta trva chvilu. ale, nie je nic krajsie na svete ako tehotenstvo a vynosit zdrave dieta. ja by som bola ochotna sa pre dieta tych penazi a vsetko ineho vzdat...
@nelly00707 1. nie je to bolestivé (pokiaľ nenastanú komplikácie - niekedy nastane hyperstimulačný syndróm behom hormonálnej prípravy)
2. súhlas na vedecký výskum s tvojimi embryami musíš dať ty - oni to bez teba nesmú - ani nezabijú. Budeš platiť za zmrazenie, pokiaľ si ich odtiaľ všetky nevyberieš 😉
@nelly00707 ja ti rozumiem s tou adopciou a sa mi paci, ze sa k tomu takto stavias a priznas si, ze to nemusi byt pre vas to prave. Ved adoptovat si dieta nie je ako kupit si napriklad reborna, ze? na to musi byt clovek proste pripraveny, musi to tak citit. Milovat cudzie dieta nie je samozrejmostou. Kazda ti tu radi adopciu, ale kazda jedna vlastne dieta ma, ak by to bol ich pripad, mozno by to nebolo take samozrejme, ako tu pisu.
K ostatnemu sa nevyjadrujem, ale tiez sa mi ten napad s rebornom nepaci.
@poisonblu tak to mi je luto mne zacali zdravotne problemi uz davno vsetko koli tomu ze ma zle liecili najprv som mavala vasty zapal mocovych ciest a potom sa k tomu pridalo to to a bolo to tu v kartoteke velkim napisane ze som neplodna
Kamarádka je také katolička né moc ortodoxní, ale je. A má dvojčátka z uměleho oplodnění.
Toto jsem našla na nete, ale pokud to víra nedovolí nedá s enic dělat.Přeji hodně sil.
Každá lidská bytost má svou důstojnost
Dobrý den,
katolická církev má výhrady k umělému oplodnění (jako k nepřiměřenému zasahování do přirozených zákonitostí vzniku lidského živpota), nikoli však k dětem, které takto byly počaty. Každá lidská bytost má svou lidskou důstojnost a zaslouží si stejnou úctu a lásku. Není tedy ani důvod takovýmto dětem odepírat křest, je-li oprávněná naděje na jejich křesťanskou výchovu.
@nelly00707 aj lekari sa mozu mylit...a zazraky sa deju 🙂
neodolala som a pozrela nejake babiky na nete, tato sa mi nesmierne paci:
http://www.reborn-baby.com/reborn-baby-katie.html
@nelly00707 ahoj jsem po umělém oplodnění, vyšlo to napoprvé, žádné pokusy s embrijkama určitě nedělaji, 4 máme ještě zamražené, nejdřív to bylo myšleno kdyby se nepovedlo napoprvé, ale když se povedlo tak to bude za pár let na sourozence 😉 žádné velké bolesti nejsou, spíš psychický blok, protože si clovek musí píchat nekolikrát denně injekce, ale nebolí to, píchá se to perem jako třeba u cukrovkářů inzulín, ale jedná se jenom o pár dní. S bolestí při porodu se to nedá srovnávat. 😀 Přislo nás to na 25 000 korun. Možná se to zdá moc, ale po třech letech pokusů, když mi rekli že přirozenou cestou nemáme šanci.... Pro nás je to dítě co čekám požehnání a dar od ježíška, že to vyšlo jsme se dozvěděli 20. prosince. Nechci se nikoho dotknout, ani urazit, ale to co říká tvuj farář mi příjde stejně bláznivé (omlouvám se za to slovo, ale nenapadá mě jiné přirovnáni), jako když dospělá ženská jezdí po městě s panenkou v kočárku. Apropó, jak můžeš vědět že dítě které adoptuješ, není třeba taky z toho nepožehnaného umělého oplodnění? Nemyslím že by žena která si tim prošla, dala dítě do ústavu, ale třeba havárie? Takové dítě nemá na čele tři šestky a ničím se neliší od těch "požehnaných" a asi by si se divila kolik jich mezi námi již je. ještě jednou se omlouvám, ale tohle mě prostě nadzvedlo. 😝
@aliza ta je peknucka ja by som chcela ale zo zatvorenymi ocami 😉

@nelly00707 ono to moze mat nasledky ak to adoptivny rodicia dietatu v neskorsom veku zamlcia. to moze byt problem. ale ja by som sa toho nebala vobec. predsa, ako si dieta vychovas, take bude...
ja na tvojom mieste by som vobec nad tym nerozmyslala a adoptovala. poznam par ludi a su to stastni ludia, aj rodicia aj deti... 🙂