Roboryba ako darček
Premýšľam nad darčekom na Vianoce pre našu 3,5 ročnú dcéru. Nechceme jej kupovať hračky, lebo máme pocit že ich má už dosť. Miluje zvieratá ...naozaj veľmi...a raz jej chceme určite kúpiť psa. No chceli by sme začať s niečim menším a nenáročným keďže máme veľa práce s prerábkou domu. Hlodavce nechcem..niežeby som ich nemala rada, mám..ale je z toho neporiadok a páchnu a myslím že nie sú vhodné pre také malé deti. Suchozemskú korytnačku by som veeeľmi chcela pretože aj ja som ju mala keď som bola dieťa ale tá je dosť drahá a jej chov je monitorovaný. Pri premýšľaní ma napadli rybičky, malá sa na ne nevie vynadívať keď ich niekde vidí. No ja s rybami nemám žiadne skúsenosti. Pri hľadaní informácií na internete som natrafila na roborybu. Možno by bolo fajn s ňou začať....Má ju niekto? Čo si o nej myslíte? Alebo mám radšej premýšľať nad skutočnými rybkami?

@lusyke sorry za výraz, ale toto sami zdá ako blbosť.. keď uvažujete nad zvieratkom a pritom zas kupujete hračku... akvarium je super a deckám sa to páči... ja mám doma akvária tri... ak chceš vedieť čo to obnáša, napíš správu.. poviem Ti čo a ako... a je pravda, že deckám sa to páči, ale aj to sa im rýchlo okuká... a ak riešite prerábku domu (neviem akú a v ako rozsahu, tak so zvieratkami radšej počkajte)
@erickatt mame dvor aj priestor pre psika..ale ked uz si ho zaobstarame tak sa mu chceme aj venovat aby nezdivel, chceme ho cvicit atd...Ked sa psovi nevenujes v rannom veku tak sa stane neovladatelnym...a to urcite nechcem. Psika chceme..ale nie teraz.
@jankalukasova ja som nad tym len tak zauvazavoala lebo som to nasla na nete ale hned som si to aj zvazila a rozmyslela..bola by to zas len hracka a tu urcite nechcem. Rybicky nie su pes ze si vyzaduju pozornost...nasypes krmivo, vymenis vodu raz za cas..preto mi to pripada ako dobra volba na zaciatok aj pre malu. Krmit ich moze aj ona.
@lusyke to áno.. ale tiež to nie je úplne bez starosti ako si ľudia často myslia....
Tak uz to bolo oficialne schvalene celou rodinou. Na vianoce sa vsetci zlozime a kupime malej akvarko a rybky. Suseda mame vasniveho chovatela, ma doma niekolko akvarii takze ak budeme potrebovat poradit mame sa na koho obratit 🙂

@lusyke čím vetsie ajcarko tým menej roboty. Také 200 lutroce he fajn, ale veľmi drahý špás ba začiatku. Ale veď máte dvor, a psík sa môže vyberať tam. Kľudne jo kúpte teraz