Tablet pre štvorročné dievča
ahojte babenky neviete niejaku stránku kde by som pozháňala tablet pre 4ročne dievča s niejakymi aplikáciami videla u kamošky o ničom inom nehovori len ako jej Ježiško donesie🙂)
@saurian a zrejme ti unikla pointa... reagovala som na 4!!!!!!!!!!!!!!!! ročne deti, lebo sama mam doma 4ročnu dceru a to, že by dostala vlastný tablet si neviem predstavit ani v najhoršom sne... btw, nie sme indiáni z hor, nežijeme v jaskyni, tablet vlastnime, dokonca - a to by si možno neverila - ho vieme aj ovladat, aj ocenujeme jeho prednosti pred pc, ale moja dcera sa hra s babikami a od ježiška chce dvojičkovsky kočik ako má maminka... ale chapem, že ak dieta vidi svoju mamu celý den pred počitačom, má potrebu ju kopirovat 😝 a potom može chciet aj vo svojich 4 rokoch napr. tablet.... ☹ ☹ ☹ pre mna smutné a nepochopitelne.... cudny svet toto...
Kazdy nech si vychovava a kupuje veci / hracky pre svoje deti aké chce!!! Nechapem, ze stale sa musíte do všetkého vrtat...chce tablet pre dieťa, tak nech ho kúpi...je to jej dieťa, jej peniaze...vy si svoje deti oblozte babikami, rubikovymi kockami, kočikmi...tiež Vam nikto nehovorí, aby ste to nerobili...aby ste podporovali vzdelavanost dieťaťa....respect!!!
ja osobne tablet nemam a ani neuvazujem ze by som si zaobstarala lebo nejako mi unika na cot a vecicka vlastne je... ked chcem pustit male video alebo pesnicku mame PC... ked narychlo mame telefony s interneto... takze naco je tablet.... ptm akoze bude mala sediet na gauci a hrat sa hry alebo sama si pustat videa ked nevie ani pisat.... to iba taka uvaha...
moj sef si milule kupil prestigio cenovo fajn bol megaspokojny nemoze si vynachvalit... my mame tiez mobili od prestigio a tiez super...
@daol osobne sa mi idea, aby malo 4-rocne dieta vlastny tablet nepaci. suhlasim vsak s tym, ze treba ist s dobou. takze si minuly rok na vyrocie sobasa kupil tablet moj muz - samsung galaxy (radu netusim). a k tomu maju pristup aj deti - mozu si obcas nieco zahrat, pozriet nejaku rozpravku - na cestach, pripadne nieco pokreslit. vyuzivaju ho, ale nevlastnia ho. niekto to uz spominal - ked dostanu ako 4/5/6 rocne tablet, co bude v 18tke? rovno auto ci byt?
ak chces kupit investuj do niecoho poriadneho - samsung, i-pad, ale pre vas, nech to mozete vyuzit vsetci, samozrejme aj ona a tak, aby to mohla pouzivat aj neskor, ked uz bude väcsia.
a neviem, kto pisal, ze tazko sa tomu odolava, ked ostatne deti v skolke maju. ano, tazko,ale ide to. staci niekedy hodit rec s rodicmi dotycnych deti a zrazu vyjde najavo, ze ten tablet, i-phone ci i-pod nevlastni dieta, ale rodic a dieta si ho moze obcas pozicat 😉 a zrazu aj vlastne dieta pochopi, ze ten jeho kamarat az tak pravdu nehovori a robi si z neho srandu pre nieco, co tiez nema. a uz 5-6rocne deti su dost inteligentne na to, aby to pochopili, ked sa im to spravne objasni 😉
@daol Moja 4 ročná dostala na narodky Prestigio Multipad 7, stál do 70 Eur aj s poštovným z netu. Vyberala som podľa ceny, keby spadol a rozbil sa, aby nebola veľká škoda a pre dcérine potreby je úplne super. Aplikácie som posťahovala, hrá sa len s 2. Na internet sa nepripája (má wifi vypnuté). Dosť sa jej zlepšila motorika. Niekedy ho nevytiahne aj celé týždne, inokedy sa každý deň postará o svojho Poa a do pol hodiny ho zase odloží. Jediným nedostatkom tohto tabletu je tichý zvuk, keď si chce na ňom pozrieť rozprávku alebo pustiť pesničky, musí byť úplné ticho.
@bubulka722
keby si citala moj prvy prispevok, nenapisala by si to.
Tablet pre 4-rocnu? Nie je trochu priskoro? Prepac,ale pisem vlastnu skusenost, nedavno (konkretne v stredu) sme dostali Tablety z prace, ako benefit pre zamestnancov,moj partner ho ukazal synovi a odvtedy nic ine nerobi, len fici na tablete, idem tu uz riesit, lebo je to podla mna v tomto veku dost nevhodne. Bohuzial som tomu nestihla zabranit, aby ho pouzival a uz sa od neho nechce odtrhnut. Ma 3 a pol. Osobne by som ho urcite nekupila. Podla mna je to chore.
@kalifa musim suhlasit
Baby otázka nebola " je tablet vhodným darcekom pre 4rocne dieťa?" Ale " aky tablet..." Čítaj s porozumenim. To znamená ze zakladatelka chce kúpiť tablet len potrebuje poradiť aky. Takze nie nie je zvedava na vaše skvostne rady o tom ako ma vychovávať svoje dieťa. Pokial sa potrebujete realizovať supsup záložte temu.
Moja dcéra tiež 4 ročná odmieta pozerať telku úplne na mojom tablete pozerá spievankovo a zvieratka. No čuduj sa svete bola dnes 2 hodiny bicyklovať, pri tom spievankove nepojeda čipsy ale tancuje kedze rada tancuje dokonca chodí na tanečnú !!! A dnes aj hulahopovala. Okrem toho vie v 4 rokoch sama plávať a korculovat a ovláda 2 jazyky učí sa tretí.
Takze si myslim ze ju ten tablet nezenie do zahuby marnotratnosti a lenivosti. Jej vlastný za 100 € jej idem kúpiť len preto, aby pri tom tancovani nerobila môj 700 € ovy.
A tiež si nechám poradit tak prosím diskutujte k veci.
@pragmaticka ak zijes v zahranici, tak by si mala ratat s tym, ze tvoje dieta sa s pocitacmi stretne velmi skoro. Moja dcera mala pocitac v triede uz ako 4 rocna. A neverim, ze ti bude jedno, ze sa tvojmu dietatu budu ostatne deti posmievat 😕. Uvidis, ked budes mat dietatko, kazdy jeden posmech ta bude boliet 😔
No pokial niekto nedokáže regulovať čas strávený za pc u svojho skolkara tak je pravda ze tablet netreba kupovať. Mne sa to zatial dari.
@bastika ja mam susedu, tiez ako dieta boli socialne slaba rodina, nemala hracky, nemali telku, nic....a je tak strasne z toho poznacena, ze svojim detom prehnane vsetko kupuje, najma elektroniku, oblecenie, auta (sebe a muzovi).... Stale potrebuje druhym dokazat, ze maju viac. Sama mi povedala, ze ju velmi poznacilo to, ako zili. Dcere nikdy nekupila jedinu babiku lebo mala traumu z toho, ze ona ju ako dieta nemala. takze myslim a som presvedcena, ze ziaden extrem nie je zdravy 😉.
@aliza mam suseda kt ma 12rocneho syna kt. napr doteraz nema mobil!! Nemam pocit zeby tym nejako trpel.Naopak mam susedku kt ma 17syna a ten cele dni presedi pri pc,nema ziadnych kamaratov a proste vobec nikam nechodi! Pritom nevyzera zle. Ale uz je proste taky oblbnuty z toho pc sveta., ze nechcem radsej ani vediet aky uchyl z neho vyrastie!ma aj obrovske problemy v skole ci na prax,takze ja fakt neviem.inak obaja susedia su rakusania len s uplne odlisnymi pristupami k vychove.
dobry den pridavam sa k teme. moja malicka ma 2 roky. ma babiky , kociky a ma aj tablet . a co? pouzivame ho na pozeranie rozpravok v aute ked niekam idem e. je to supñer vec. nech si kazdy rodic kup u je co hce. kazdy ma vlastnu predstavu
Viem že je to mimo tému ale písala som aj ja že idem kúpiť tablet pre 6 ročnú dcéru.Moja dcéra má Aspergerov syndrom v živote sa nehrala s bábikami a podstate ani s hračkami ako takými okrem lega,puzzle a stavebníc.No neviem čo by som jej iné mala kúpiť.Je každého osobná vec čo kúpi dieťaťu pod stromček.Je veľa detí čo dostanú kopu hračiek pod stromček a zaujíma ich to maximálne 2 dni.Radšej kúpim jeden darček ktorý dieťaťu vydrží dlhšiu dobu a aj ho niečo naučí.
Je len na rodicoch ako ustriehnu cas za pc, alebo pri tablete...ale v súčasnosti sú tieto tech.veci nutnostou...bez toho sa naozaj neda zaobísť.
Poviem ored dvomi rokmi ked som na dovolenke videla dvojrocne dieta s tabletom v kociku tak som neveriacky krutika hlavou. Lenze..... Ipad mam aj ja a to druhy rok a mala Leonie ho pouziva, dokaze poskladat puzzle, vlozit spravny tvar kam patri ( tiene zvieratiek napr. ) vie malovat prstekom a ine veci. Toto vsetko sa samozrejme da naucit dieta aj bez ipadu ale jeho vyhoda je ze dieta na to ide intelektualne a s obrovskou zvedavostou a motivaciou skusat nove veci. Samozrejme sa tu bavime o vhodnych aplikaciach pre deti od 0-7 rokov. Nie som zastanca strielacich hier a podobne cize kto ma jasno v tom co jeho dieta posunie vo vyvoji a co z neho urobi magora tak Ipad absolutne schvalujem.
A neviem ci je na mieste porovnavat deti so slabsich soc.rodin. Je na rodicovi ako dieta usmerni anauci ho spravnym hodnotam . Este neznamena ze s chudobneho dietata musi vyrast narusena osobnost
a baby, nemyslíte si, že to nie tá technika spôsobuje, že deti vkuse za ňou sedia ale že za to môžu rodičia??? však sú to naše deti a je na nás aby sme si ustrážili koľko času za tým deti strážia... to len na margo toho, že sa tu vkuse oháňate týmto, každá máme na to odlišný názor...
naša domácnosť vlastní PC, notebooky, TV (dokonca má dcéra v izbe vlastný), máme hracie konzoly, dotykové telefóny (dcéra má vlastný) a teraz jej ježiško prinesie ten vysnívaný tablet...
a absolútne za tým netrávi kopu času, keď to spočítam za týždeň tak za telkou možno tri hodinky a počítač a ostatné vychytávky možno hodina týždenne, niekedy sa ich celý týždeň ani nedotkne... už len tanečná jej týždenne zaberie viac času 😀
a mimichodom, už v škôlkach sa pracuje na PC, interaktívne tabule - to tiež deťom zakážete?
náš starší má 7 rokov a tablet nevlastní...nikdy ho to k pc neťahalo...je síce pravda, že od prvého ročníka majú v škole aj počítače(oni dokonca mali interaktívnu tabuľu a robili s tým už v škôlke), ale nejak ho to nezaujalo...a tak sme sa rozhodli, že mu ho kúpime až vtedy, keď ho bude potrebovať do školy na projekty a tak...ale osobne si myslím, že pre 4 ročné dieťa tablet ee 🙂
Tak ako pisu dievcata zijuce v zahranici: anjelicek26, briketa, aliza a dalsie a ten trend co je tam, prijde coskoro aj ku nam, na mnohych skolach k tomu smeruju. Ano, uz v takomto nizkom veku sa na tom frci.
Zatoze nasa generacia to nazazila, nie je to este preto zle a divne. Kazda generacia prinesie takyto nejaky skok, ktory predosla nechape a povazuje ho za nieco skazene a zle vplyvajuce, to je bezna obranna reakcia. Niekde som citala clanok ze sa tak deje uz minimalne od stareho Rima, a bolo usmevne si citat ako aj tam autenticke zapisky o nejakych tych starovekych dovednostiach ako sa starsi rozculuju ako ten svet ide dokelu ked uz mladi toto a hento a co z nich vyrastie za generaciu lamentovanie lebo uz vyrastaju inak ako oni...no sranda.
Treba reagovat na potreby a vyzvy doby.
Na nasho starsieho pozerali mnohe maminy divne ked uz to mal v 1. triede, ze naco a tak. Teraz rychlo aj oni kupuju svojim a ti co uz vedia na tom su popredu a maju vyhodu aj v kolektive aj na informatike.
Nie je to vobec priskoro a kupte na aky mate. Nasa mladsia je predskolacka a veru uz sa o tom v skolke bezne bavia a aj ona chce svoj na Vianoce.
@bubelko ako som napísala nejde o to či ju bude vlastniť veď je to úplne jedno či to je môj alebo jej tablet. Ide o to že ja mám drahý iPad a bojím sa aby jej pri prenasani nespadol a neznicil sa. Takto jej kúpim za 70 EUR bude ho používať len vtedy keď to ja dovolím kedže nevie písať ani citat takze tak. A kedže zakladatelka sa pytala na to aký tablet a nie či kúpiť tablet tak si myslím že rozpisovat tu svoje názory na výchovu dieťaťa je uplne zbytočne a neviem načo by som mala písať svoj názor keď naň nie je nikto zvedavý. Zdá sa mi to trochu zbytočne. To patrilo pisatelke nad tebou nie tebe.

@daol necitala som vsetky prispevky,neviem ake cenove rozhranie chces,ale myslim si ze ipad je idealna volba,je to rychle prakticke krasne farby a mas to aj ako investiciu do buducna- vyuzije to aj v starsom veku,v skole a tak,nebudes musiet kupovat tablet opat. 🙂 🙂 🙂