Tipy na náučné hračky a hry pre 2-ročné dieťa
Ahojte. Potrebovala by som poradiť a dať nejaké tipy na hračky alebo hry, ktoré zaujmú , sú náučné a zabavia dieťa ak je zlé počasie alebo tak pred spaním. Mám 2 ročnú dcéru a začíname sa hrávať s drevenými hračkami a aj bábikami. Budem vďačná za každú radu a tip. Kľudne môže ísť aj o nejaké kreatívne maľovanie alebo kreslenie hocičo čo vaše dieťa zabavilo. Môžte kľudne poslať aj link kde sa daná hračka alebo hra nachádza. Ďakujem.
@nika300916 albi pero
U nas malo obrovsky uspech vystrihnut z letakov rozny tovar, na papier nakreslit velky nakupny vozik a nakupovalo sa s tycinkovym lepidlom.
@nika300916 kreslenie ( vodove farby,fixy), babika, peciatky,logopedicke karticky, knihy, albi pero, pexeso, ovocie a zelenina na magnet, chvalabohu sa mi uz take dieta vie zahrat aj samo snad s hocicim od magnetiek na chladnicke az po akoze varenie ci skladanie a akoze vesanie veci so stipcami
@nika300916 ahoj, u nas su hitmi plastelina a vykrajovacky, tabula pri ktorej moze postojacky kreslit a nalepujeme nalepky do obrazkov, napr. aj v Pepcu maju take nalepky, to je zdroj nekonecnej zabavy. Lego Duplo a puzzle. Bublifuk a kriedy vonku idu stale. Teraz lupou chodime obzerat chrobaky von, tak to ma uspech. No ale tak kartonovu krabicu nic nepredbehne, cim vacsia, tym lepsie 🙂
Knizky na malovanie vodou. Tie co sa daju pouzivat opakovame ked vyschnu.
Taktiež mám dvojročného, ale teda syna, a u nás fičí magnetická stavebnica každý jeden deň. Je to jediná hračka, pri ktorej sa vie zabaviť aj hodinu.
A ešte lego duplo.
Veľmi veľa záleží od povahy dieťaťa. Ja mám dve deti: staršia dcéra (5r.) je bez fantázie a logického uvažovania. Mladší (3r.) má fantáziu a logické uvažovanie- pevne verím,že on raz niečo vynájde. Zatiaľ,čo dcéra sa dokáže s jednou hračkou a vecou zahrať jedným spôsobom,tak mladší aj na 100 spôsobov. Takže pre ňu je najideálnejšie napr.puzzle, spoločenské hry, domino... Drobec sa s hocičím dokáže pohrať aj celý deň.
Odporúčam: pred spaním baterkovú premietačku. Cez deň striedajte napr.tvorivé činnosti: strihanie (len tak nech si hocičo strihá), lepenie, pečiatky, plastelína.
Ďalej, puzzle (ideálne je doskové napr.Lidl ponúka 2ks za 2,50, Larsen puzzle...), pexeso, tieň, spájanie dvojíc napr.https://www.rajhraciek.sk/puzzle-dvojica-s...
Super sú aj drevené kolajničky rôznych tvarov.
Hudobné činnosti: bubon, píšťalka, tamburina, detský klavír.

@nika300916 leporelo knižky