icon

Zábavky pre 6 mesačníka

jane1987
19. okt 2021

Ahojte, viac krat ste mi dali skvele tipy, tak si idem po nejaky aj teraz 🙂
Uz skoro 2 mesiace mam doma nervaka, ktoreho jedinymi prejavmi su dychanie, jedy a zjapot 🙄
Nosim ho, vymenili s vit D, mlieko sedi, masirujem, cvicim s nim, chodime plavat, vela sme vonku, papa pekne, uz aj kaka, plienku ma vzdy cistu atd.... Poradte mi, prosim, nejake hracky- nehracky, aktivitky, ktore ho aspon trosku zabavia, kym pridem o hlavu a zacnem hladat psychiatricku pomoc pre seba a partnera 😁🤦
A neviete, preco tak strasne ruci pri obliekani? Snazim sa byt setrna, ale aj tak, je to vzdy boj.
Vdaka, vdaka a este raz vdaka za pripadnu pomoc (o odsudzovanie nestojim, robim co mozem a viem 🤷)

viestta
Odpoveď bola odstránená
evica17
19. okt 2021

@jane1987 a co uz vie ? Plazit sa alebo otacatna brusko, alebo rotovat na mieste ?

Ale nasho vtedy bavil riady z kuchyne, obzerat furt daco nove. Lebo toto obdobie kym sa nevie pohybovat a skoro nic robit, a pritom by chcel zazivat daco nove je tazke.

ivangeline
19. okt 2021

Preunavene deti su take. Ked sa rano zobudi,prebalit ide lahsie a aj obliect ci nie? Rady nedam. Fakt to zavisi od dietata. Pri dcere nic nezaberalo.. nechcela spat..doteraz je mega emocna a spi menej ako starsi.. a to este neprisiel vzdor.. :D Ona vela krat nechce spat,ked idu zuby alebo bolo brusko alebo sa cosi cez den udialo a spracovava to tazsie..

wonder13
19. okt 2021

@jane1987 môj sa ako polročný zabával na hracej deke a začal lozit, kusatko, vkladacka - vedierko s kockami rôznych tvarov, vodná podložka, fľaška s vodou alebo s fazuľou, skladala som mu vežičky z kociek a keď sa zvalila rozosmialo ho to. Spievala som mu alebo púšťala decke pesničky, tancovali sme. V hojdacom kresielku tiež kus pobudol chvilku. S nejakou krabicou sa pohral. Neviem, nemali sme toho veľa na začiatku ale vždy sa niečo našlo. Nerobila som mu animátorku 0/24, okolo polroka sme kúpili aj veľkú ohrádku a tam musel pobudnúť aj sam kým som navarila a obriadila byt a seba. Nosiť sa nexcel. Veľa sme boli vonku. Ale stále všetko v rovnakom čase sme robili, režim musí byť.
Obliekanie, u nás čím je starší tým je to horšie. Ked začal lozit tak vtedy to začalo. Kus som ho nechala nech uteká a keď som potrebovala rýchlo tak som mu dala krém alebo hrebeň, hračku daco do ruky aby sa tým zaujal. Teraz ma 2 roky, obdobie vzdoru a už odpovedá že on sa teda neoblecie a všetko je Nie. To sú len nervy 😂

jane1987
autor
19. okt 2021

@viestta asi toto som potrebovala precitat, lebo vsetci v okoli sa tvaria ake maju dokonale deti....a ono sa to da par tyzdnov neriesit ale uz som zacinala byt zle....

jane1987
autor
19. okt 2021

@evica17 otacat sa ale spat na chrbat mu to moc nejde este, tak samozrejme ho jeduje aj to. Fakt sa mu venujem, robim vsemozne veci, uz si pripadam ako nejaka nonstop animatorka....a ked mam pocit, ze musi byt tak unaveny po tom vsetkom, ze prespi noc, tak je po troch hodinach dalsie tri hodiny hore....ciste zufalstvo....neuhra sa sam absolutne vobec, aj som ho nechala si pobrucat ale potom to s nim bolo uz total na nevydrzanie.
@wonder13 vdaka za tipy 😊
@ivangeline nooo, ta preemocnost, hlavne negativna je aj u nas

evica17
19. okt 2021

@jane1987 este jedna aktivita ma napadla, dat na tacku , takubnizsiu, vodu a nejake hracky. A nas ked bol na brusku si tam ruckami tlapkal a spliechal.
A tiez velku krabicu dat poleziacky, tak aby ked je na brusku do nej videl Do nej lopticky a on si ich tam odbijal od steny, pripadne otvaral a zatvaral dvere na krabici.
A von ked sme chodili a nevedel sediet, supla som ho na brusko, nech trenuje a zaroven mal aj vyhlad z kocika a obaja sme boli spokojny.
A tiez som nerobila nonstop animatorku, ale vsade chodil so mnou, ci kupelka, kuchyna a kukal ako varim, sprchujem sa a tak. Ohradku nemame.

jane1987
autor
19. okt 2021

@evica17 skvele napady, vdaka moc 😊