Je detektor kovov vhodný darček pre dieťa?

9. máj 2025

Ahojte. Uvažujem kúpiť synovi na narodeniny detektor kovov. Ale vôbec sa nevyznám, viete mi poradiť? Máte ho niektora? Baví to chalanov? Aj niečo zaujímavé nachádzajú? Lebo predpokladám, že keď nenájde nič, tak ho to baviť nebude. Prípadne aj konkrétny tip by potešil. Ďakujem.

maranco
9. máj 2025

Mysli na to, že všetko čo nájde v zemi patrí štátu.

maranco
9. máj 2025

Pozri zákon o ochrane pamiatkového fondu
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

a trestný zákon, tam sa zvyšuje sadzba pri použití detektoru kovov
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

sszuzu8
9. máj 2025

Mňa samu by to bavilo 🤣 ale nemôže sa len tak. 😡 Čo je škoda

pinkgirl
9. máj 2025

Je to u nás zakázané. Detektory smú používať len pamiatkari pri výskume.

alickapusinka
9. máj 2025

Len tak ide matka kúpiť dieťaťu detektor kovov. To sa mi nechce veriť že by dieťa toto chcelo načo by mu to bolo.Prosím ťa pekne a načo by mu bol.S tým pôjde po ulici či medzi panelakmi a čo tam bude hľadať.Alebo budu chodiť po okolia niečo hľadať.Len aby ho niekto neuvidel a prívola policiu a budeš mať poťahovačky.Nemyslím si že by to predavali niekde v hračkarstve

mamamasama
9. máj 2025

@alickapusinka Veď je toho plný internet. Pozri Heureku. Od 30€. Úplne normálna vec. 🤦🏻‍♀️

valikasikulova
9. máj 2025

@alickapusinka uplne normálne aj ja ako decko som s tým chcela behať po lese a "hľadať poklad" alebo vodu s prútikom, bezne detske hry, žiadna senzácia sa nekona

kataina
9. máj 2025

mame elektronicku stavebnicu Boffin, da sa tam zostrojiť detektor kovov, aj detektor pohybu,...

jaskolka
10. máj 2025

@alickapusinka je to obyčajná hračka,dieťa s tým nájde akurát nejaké stratené mince, kovové vrchnáky od piva a podobne. Určite nejde o skutočný profesionálny detektor

aalt
10. máj 2025

Nepises vek. Su rozne od uplnych demo hraciek az po profi. Tie hrackarske najdu tak mincu pod kobercom. Ja som jedny vianoce mal na "wishliste", tak som si trochu pozeral recenzie. Pre malu dcerku. Ale nakoniec sme kupili "vysavac" na hmyz 😀 s tym chyta po dome pavukov 😀 zatulanych chrobakov a podobne.
Ale teda mal som "vybraty" do nejakych 100 Euro, "normalny - amatersky", ktory najde kovove predmety v malej hlbke. To som si vedel predstavit, ze by ju nejak aj zaujalo. Ale u nas potrebujes suhlas majitela pozemku a ak nieco najdes, tak ti to nepatri iba "nalezne". A viem ze niektore obce su na detektoristov uz alergicke. Archeologicke nalezy vlastne nesmies ani vykoppavat, lebo znehodnotis miesto a podobne.
Viem si predstavit v lete na plazi, tam by to mohlo byt zaujimave (mince, bizuteria a podobne), ale netusim aka je v primorskych statoch legislativa. Na hranie na zahrade to bude asi nezazivne.
Mame tiez spominanu stavebnicu Boffin, to ju bavi, je tam kopec "projektov", detektor kovou neviem ci robili.

autor
10. máj 2025

Veď mne ani o nič profesionálne nešlo 😃 normálne hračku, len teda či to nebude blbosť. Aby aspoň občas s tým niečo našiel. Na našom, babkinom, pozemku, v záhrade. Toto je podľa mňa problém dnešnej doby. Hneď vidí každý to, že niekto ťa uda.... Tak nech tie decká radšej sedia doma, pred TV alebo PC. My nebyvame medzi panelákmi, ale medzi horami. Už sme tu našli jednu mincu z 1902 roku. Snáď ku mne nenabehne NAKA. 🫣😅

autor
10. máj 2025

@aalt ďakujem. Presne toto ma zaujímalo. Lebo na tých hračkách sa píše 12cm hĺbka. V podstate on by viac ani nepotreboval, lebo nebude kopať niekde meter hlboko. Len či to aj reálne funguje. Ja som našla na roli mincu na povrchu, možno by tam našiel ďalšie. Syn má 8 r. Ale teda asi od toho tiež upustíme.

aalt
10. máj 2025

Ak hladanie na zahrade a podobne, tak na tie z hrackarstva ani nepozeraj. To su podla mna vyhodene peniaze - teda naozaj iba na hladanie minci pod kobercom. Dcerka videla v nejakom knihkupectve (tam mali aj ten vysavac na chrobakov), preto to bolo spolu na liste jeziskovi. Ten vysavac sa mi zdal "vyuzitelnejsi" a aj ho par krat do mesiaca pouzije 😉 Nejaky chrobak je v dome vzdy. Mame aj mikroskop, ma aj lupu. Lupu si obcas berie, ked sa chodime bicyklovat a na mikroskop niekedy nosime flasticku a berieme si vzorky vody na skumanie. Ale viem si predstavit, ze by ju aj ten detektor bavil. Ja som ako maly chlapec nasiel mincu z 19-storocia, este ju stale mam 😀 Tiez si pamatam ako sme potom na dvore kopali. Kebyze mam detektor tak neviem neviem ...

autor
10. máj 2025

@aalt aj som tam čítala, že sa môže hrať hra, kde jeden hodí v záhrade do trávy mince a druhý ich pôjde hľadať. Vyhra ten, kto ich nájde skôr. Takže asi to má len takúto využiteľnosť, nie niečo pod zemou. Lebo ako tu niekto písal, mňa by to tiež bavilo 😄 no nič, nechám to asi na čas keď bude starší a kúpime mu niečo lepšie.