Staré detské vonkajšie hry
ľudia pamätáte si ešte hry čo ste sa vonku hrávali ako deti? my sme sa najviac hrali stop zem a sialena kuchárka (tuším sa to tak volalo) ale neviem už ako sa to hralo-nepamätá si niekto??
@jvasenka kuchárku nepoznám, my sme;
skákali cez gumu,
vybíjaná,
škôlka ( čísla na preskačku kriedou na zemi nakreslené)
guľôčky ( diera v hline a dávali sme frčky prstami a tak padali do jamky sklenené guličky )
Nasi hraju pane krali kolik je hodin.. stop zem trosku vytuningovana na zem je lava..
My sme kazdy vecer od jari do jesene hravali vybijanu a potom samozrejme guma, skolka, gulicky.
@jvasenka pod touto diskusiou sú podobné staršie diskusie. otvor Hry nášho detstva, je tam spomenutá aj kuchárka.
My sme hrávali gumu, guličky, králu daj vojačku...
skrývačku, naháňačky - jeden naháňa ostatných a koho chytí ten zas naháňa,
Nasi hraju pane krali kolik je hodin.. stop zem trosku vytuningovana na zem je lava..
@saxana000 pane krali nieco mi to hovori...kratky opis hry?
@euka210 kralu kralu daj vojacka sme hrsli, ale uz si to nepamatam.ako sa to hra?
@snezienka15 co pamatam, tak su 2 skupiny oproti sebe, rukami spojeni su. Jedni sa pytaju kralu, kralu...druhi ze koho? Prvi si vyberu jedneho z druhej skupiny. Vybraty bezi oproti skupine, ktora si ho vybrala. Ak pretrhne ich retaz, tak si vyberie jedneho a berie ho "domov". Ak nepretrhne, tak uz ostava u nich. Potom sa pyta druha skupina atd.
Pamatam si uplne vsetky ❤️ Schovka ked ostalo tma bola uplne top!!! Raz tak bratranec vliezol do mokreho jarku a hodinu sme ho nevedeli najst 😆.
Hrali sme vacsinu spominaneho. Este krvave koleno, slepu babu napriklad.
A moju naj hru 😆, ktoru som vymyslela ale bola taka ze von aj dnu zaroven. Courage (odvaha) Princip hry:
Na zaciatok sme kazdy zucastneny napisali na papier nejaku odvaznu, tazku ulohu. Papieriky sme zlozili a vlozili do misky. Zamiesali sme a postupne sme si tahali ulohy. Kto splnil mal bod. Ked sa papieriky minuli, vzdy sme mali rovnaky pocet na osobu aby sa dal urcit vitaz, tak ten co mal najviac bodov vyhral medailu odvahy. Doteraz ich niekde doma mam 🤩. Tie sme si vzdy vyrabali. A tie ulohy boli fakt sranda 😂😂😂 napriklad:
- chod sa prejst v babkinej baranici po dedine (bolo leto)
- hod ujove trenky susedom na branu ( ano sesternica mala bod 🤣)
-zjedz 10 kuskov jablkoveho kolaca (ked babka napiekla napriklad tak nas napadlo ako uloha, najlepsie bolo ked tam bolo aj 20 a obe ulohy si segranka vytiahla 😂 horko tazko splnila 😅) ten kolac bol na take malicke kusky vzdy nakrajany
- strc prst do zachodovej vody
- zaspievaj z okna
- urob 50 drepov (a podobne telesne ulohy)
- zazvon 3 ludom z ulice
A podobne srandy 😂 ach zlate casy.
@saxana000 pane krali nieco mi to hovori...kratky opis hry?
@snezienka15 jeden je kral ostatni sa pytaju.stoja od krala asi na 10 metrov a ked sa spytaju on im povie kolko krokov mozu ust dopredy alebo dizadu.kroky/skoky maju rozne nazvy..myšaci na dlzku slapy žabaci skoci ako zabka konsky je obrovsky krok.zachod sa splachol len si cupne nejde nikam.dazdnijy to je krok s otockou.potom este babka štrikuje toci zapestiami a ide dipredu dedko štrikuje robi to iste dozadu.a este maju vselijake svoje pivymyslane.ked niekto pride na uroven krala a je z neho kral a ostatni zase idu na start a pytaju sa jeho.
@snezienka15 jeden je kral ostatni sa pytaju.stoja od krala asi na 10 metrov a ked sa spytaju on im povie kolko krokov mozu ust dopredy alebo dizadu.kroky/skoky maju rozne nazvy..myšaci na dlzku slapy žabaci skoci ako zabka konsky je obrovsky krok.zachod sa splachol len si cupne nejde nikam.dazdnijy to je krok s otockou.potom este babka štrikuje toci zapestiami a ide dipredu dedko štrikuje robi to iste dozadu.a este maju vselijake svoje pivymyslane.ked niekto pride na uroven krala a je z neho kral a ostatni zase idu na start a pytaju sa jeho.
@saxana000 tito sme adi nehrali.nie je mi to zname
@snezienka15 co pamatam, tak su 2 skupiny oproti sebe, rukami spojeni su. Jedni sa pytaju kralu, kralu...druhi ze koho? Prvi si vyberu jedneho z druhej skupiny. Vybraty bezi oproti skupine, ktora si ho vybrala. Ak pretrhne ich retaz, tak si vyberie jedneho a berie ho "domov". Ak nepretrhne, tak uz ostava u nich. Potom sa pyta druha skupina atd.
@euka210 áno áno.ja som stále ostala pri tych druhych.utla, chudsui nepretrhka som ruky.och skoda, ze dnesne drti sa tak nehraju....
Pamatam si uplne vsetky ❤️ Schovka ked ostalo tma bola uplne top!!! Raz tak bratranec vliezol do mokreho jarku a hodinu sme ho nevedeli najst 😆.
Hrali sme vacsinu spominaneho. Este krvave koleno, slepu babu napriklad.
A moju naj hru 😆, ktoru som vymyslela ale bola taka ze von aj dnu zaroven. Courage (odvaha) Princip hry:
Na zaciatok sme kazdy zucastneny napisali na papier nejaku odvaznu, tazku ulohu. Papieriky sme zlozili a vlozili do misky. Zamiesali sme a postupne sme si tahali ulohy. Kto splnil mal bod. Ked sa papieriky minuli, vzdy sme mali rovnaky pocet na osobu aby sa dal urcit vitaz, tak ten co mal najviac bodov vyhral medailu odvahy. Doteraz ich niekde doma mam 🤩. Tie sme si vzdy vyrabali. A tie ulohy boli fakt sranda 😂😂😂 napriklad:
- chod sa prejst v babkinej baranici po dedine (bolo leto)
- hod ujove trenky susedom na branu ( ano sesternica mala bod 🤣)
-zjedz 10 kuskov jablkoveho kolaca (ked babka napiekla napriklad tak nas napadlo ako uloha, najlepsie bolo ked tam bolo aj 20 a obe ulohy si segranka vytiahla 😂 horko tazko splnila 😅) ten kolac bol na take malicke kusky vzdy nakrajany
- strc prst do zachodovej vody
- zaspievaj z okna
- urob 50 drepov (a podobne telesne ulohy)
- zazvon 3 ludom z ulice
A podobne srandy 😂 ach zlate casy.
@levantinka krvave poleoi?o com?nespievalo sa, ze osma hodina odbila lampa este svietila, desiata hodiba odbila lampa uz zhadla a potom sa nahanali alebo nejako tak...??

my sme hrali s chalanmi komu otvorena dlan uplne zakryje tvar tak ten ma rakovinu