icon

Hra na gitare vo vyššom veku: Ako začať?

Dnes o 05:19

Pekný deň, vždy som si chcela zahrať na gitare, ale nikdy nebol čas. Teraz zvažujem kúpu gitary a online lekcie. Začínal niekto v neskoršom veku? Akú gitaru si na začiatok kúpiť? Môže byť napr. aj bazárová? Alebo radšej novú?

anonym_a47b84
Dnes o 05:24

Uplne v pohode, ja som zacala s klravirom a posilovnou. A som total v soku, ze aki starsi ludia chodia do posilovne (50,60) a to normalni ludia, ziadne vysporovani. Len som si nie ista tymi hodinami online. Aspon par by som si dala osobne. Predsa to je len lepsie, kym sa naucis chytat nastroj a tak

autor
Dnes o 05:31
@anonym_a47b84

Uplne v pohode, ja som zacala s klravirom a posilovnou. A som total v soku, ze aki starsi ludia chodia do posilovne (50,60) a to normalni ludia, ziadne vysporovani. Len som si nie ista tymi hodinami online. Aspon par by som si dala osobne. Predsa to je len lepsie, kym sa naucis chytat nastroj a tak

@anonym_a47b84 Skúsim pozrieť, či mám v okolí nejakého učiteľa, možno nejaké doučovanie, ďakujem za radu.

anonym_45e65b
Dnes o 05:37

Podľa mna stačí bazarova ale treba aj ladicku si kúpiť
Ja hrávam rekreacne asi 20 rokov ale ako úplný úplný laik😅
A je to fajn
Len kratke nechty a musia si zvyknúť prsty
Bude bolieť 🙂
No je to príjemný relax

biba_18
Dnes o 05:56

čo znamenajú online lekcie? určite odporúčam učiteľa, aspoň na začiatok, aby si nechytila nesprávne návyky…
čo sa týka gitary - neviem si predstaviť že by si ty ako laik vedela vybrať z bazošových ponúk vhodnú - určite sa nájdu aj ok gitary, ale to ty nebudeš vedieť posúdiť… najlepšie by bolo ak by ti s výberom gitary niekto pomohol…

beata_k
Dnes o 06:04

Nechcem ta odhovarat, ale iba informovat. Na gitare musis hrat pravidelne. Tvoje bruska prstov ti musia trochu stvrdnut. Dovtedy to trochu boli. Nic, co by sa nedalo zvladnut. Na zaciatok urcite osobne, nie online. Staci aj bazarova, ale kup si ladicku. Drzim prst

sweetyna
Dnes o 08:15

co znamena "vo vyssom veku"? 🙂 inak ja toto velmi obdivujem, vzdy som chcela vediet hrat na gitare, ale nikdy som sa k tomu nejako nedokazala dokopat. a nie som si tak uplne ista, ci mam na to trpezlivost. 😂