Ako správne gratulovať na svadbe v Humennom?
Ahojte,zijem dlho v zahranici a som pozvana na svadbu a ta sa kona v Humennom. Bude to civilny obrad. Chcem sa opytat ako je to zauzivane na svadbach na vychode. Po obrade este tam v sieni sa ide hned aj gratulovat? S kvetmi, zrebom alebo uz rovno s darom pre mladomanzelov? Dar mam aj vecny, aj financny ale neviem ci potrebujem dokupit kvety alebo zreby v pripade ze ten hlavny dam az na hostine ako som bola zvyknuta. Tak Humenncanky radte ;) dakujem.
Neviem ako sa gratuluje inde 😂 ale v Ke je obrad, porom sa gratuluje s kvetmi a kto ma obalku a vecne dary v sale. Netreba ti ziadne zreby a bud peniaze alebo dar.
@anonym_autor normalne u nas v humennom ako vsade inde. po obrade kvety zvysok v sale na hostne
@anonym_autor žreb určite zober, to je tam taký dobrý zvyk
Nepodporuj hazard, ten neprinesie šťastie.
Baby, neviem, co sa tomu zrebu tak cudujete. Uz minimalne 10 rokov je poziadavka 99% neviest dostat zreby namiesto kvetov…🤑
ja sice nie som z HE, ale nam davali dary rozne. Niektori po obrade, niektori v sale 🙂
@anonym_autor ano, normalne sa potom ide gratulovat a nebudes tam sama, takze sa pripojis k davu, to co budu robit ostatni, rob aj ty 🙂 A tiez odporucam financny dar, je to najlepsie
Tie zreby su taka somarina. Chcu ich len nevesty co ste nevyhodili do kosa 200€ v zreboch bez vyhry (vlastna skusenost) -a to som ich ani nechcela, v zivote by som to nekupila.
Vsetko sa dava naraz po obrade, do saly uz vecne dary nenos kde si to tam daju? Pri gratulaciach na to urcite niekoho budu mat. Mne takto par darov cez hostinu doniesli a mala som akurat nervy zas niekoho zhnavat kto to niekam odnesie. Hlavne ked to spravi v random case uz treti clovek. A celkovo dufam ze ten vecny dar je nieco co si mladomanzelia vypytali lebo pohare karafy misy a ine blbosti sme hned podarovali dalej
Zvyčajne po obrade stojí niekto vedľa mladomanželov a zbiera dary 🙂.
Humenné je nejaké avatar miesto ?
Gratuluje sa podľa miesta a počtu obradov. Ako to tam majú nastavené. Obradnik na všetko povedať pred obradom.
Napr. Že vás prosím aby ste po obrade výšku von na nádvorie, pred budovu či kde, lebo majú hneď po váš ďalší obrad. Alebo ste poslední a gratulujete v sále. Veď uvidíš na mieste a vôbec sa nestresuj vopred.
Kvety - ak nemáš v usmernení od nevesty , že stačí 1 ruža, alebo že radšej kúp granule pre útulok, alebo prispej v hodnote plánovanej kytice na detskú onkológiu, tak kúp menšiu peknú kyticu , nie mega, lebo to nebude kde dať a kvety umrú za 3 dni.
Dar - ak majú už nejaké mesiace spolu za sebou, spoločnú domácnosť , radsej daj do obálky ku gratulacnej karte hotovost podľa svojich možností a vôbec sa netráp ak to nebudú stovky. Nepotrebujú tretí hriankovač , ani 12 súpravu na kávu, takto si kúpia čo im treba a podľa vlastného vkusu. Alebo pojdu na welnes či svadobnú cestu. Ak máte nejaký blízky vzťah, môžeš aj nejaký drobný darček , ja som kúpila pár ranajkovyvh hrnčekov , kamoške malý obrázok so svadobnou ilustráciu kde som dopísala ich mená a dátum svadby.
Tie žreby to kto vymyslel, načo? Normálne dám kvety a hotovo. Že žreb 🤦🏻♀️
Takéto nové moresy u mňa neplatia. Staré dobré časy.....

Aky zreb???🤯