icon

Kam s deťmi v Humennom a okolí? Nápady pre mamičky

lenka78
6. júl 2006

Ahojte,pátram po mamičkách na MD s deťmi predškôlkarského veku z Humenného a okolia.Ako trávia čas v našom mestečku?Je u nás ešte niečo iné ako Daisy a ich 3 hojdačky?Aké máte skúsenosti s materským centrom v bielom dome?Kam pôjdete s deťmi tento víkend?Čo ste vymysleli?

emita
23. feb 2010

sara a čo si varila? 🙂

inna7
23. feb 2010

tak ja mám zasa iný názor....kurzy helen doron momentálne zvažujem aj ja...presvedčila som sa na vlastné oči u detičiek mojej známej...chodí s dvoma deťmi od ich dvoch rokov /u dcérky/ a od troch rokov /u syna/ už vyše rok a pol...ona to každému odporúča...to dievčatko - teraz 3,5ročné rozumie viac po anglicky ako ja... 😀 a to som bola pár mesiacov v usa počas výšky... 😉 vie krásne komunikovať a rozumie veľmi veľa...teda na tri a pol ročné dieťa až veľmi...to isté aj jej braček o rok starší... 😉

aj ďalšia kámoška chodí s trojročnou dcérkou...zatiaľ len pol roka, ale tiež to odporúča...

s Lukáškom už nebudem chodiť...ten bude mať AJ od prvého ročníka v škole...ale so Sárkou by som chcela začať ešte skôr ako dovŕši 2r...

my sme dnes boli v zemplíne... 😵

sara2
23. feb 2010

Inna, a kde sa ta angličtina v He vyučuje?

Emi robila som porovu polievku a cestoviny tuniakove s cherry paradajkami.Take chutné sa mi ešte nepodarili 😀

emita
23. feb 2010

ooo tak to muselo byť super 😉

tak ich na tú anglinu dajte, aspoň budem mať menej roboty v škole 😀 😀 😀

meckat
23. feb 2010

Helen Doron sa vyučuje v budove, kde je daňový úrad , ale je to sakra drahé. Ja zvažuje, ale asi až 2 roky pred školou - uvidíme, ako na tom budeme, to je ešte ďaleko. Možno mu bude stačiť, to že sa s ním anglicky rozprávam už ja.
Info na stránke _ www.helendoron.sk
Toto mi odpísala:
Dobry den,

v prvom rade sa Vam chcem podakovat za prejaveny zaujem o anglictinu Helen
Doron Early English.

Pre Vase dietatko by bol vhodny Baby´s best start (BBS) kurz.

BBS učí rodičov nové spôsoby interakcie s ich dieťatkom a popritom sa
zoznamujú s angličtinou. Kurz obohacuje komunikáciu medzi rodičom a
dieťaťom prostredníctvom pesničiek, hier a fyzických aktivít zameraných na
podporu silnejšieho puta. Rodičia si takisto môžu obohatiť svoje jazykové
zručnosti v angličtine. Tento kurz supluje bilingválnu výchovu, je jediný
tohto druhu na trhu. Dieta je sucastou kolektivu, uci sa respektovat
ostatne deti a spolupracovat s nimi. Blizsie info o tomto kurze sa
nachadza na stranke www.helendoron.sk v sekcii Kurzy.

U nas takyto kurz planujeme otvorit v priebehu tohto roka, zatial vsak
nemame dostatocny pocet prihlasenych deti v tomto veku. V ostatnych
centrach na Slovensku majú s tymto kurzom vyborne vysledky
a rodicia su nadmieru spokojni.

Cena: zapisne (vratane kufrika s CD a pracovnymi zositmi na cely kurz) 72
EUR + mesacne 33 EUR. Vyucovanie prebieha spravidla v poobednajsich
hodinach po dohode s rodicmi, 1x tyzdenne. Celkova dlzka jedneho kurzu je
10 mesiacov.

majina.b
23. feb 2010

http://www.helendoron.sk/kurzy.php

je tak otvorené ešte iný kurz od 09/2009 ale názov neviem, ani cenovu reláciu 😀 je to podobné ako HD

meckat
23. feb 2010

ona mi odpovedala, na kurz pre vek môjho syna- tam su všelijaké kurzy a to už nemám šajnu - stačí tam poslať maila a oni odpovedia. mne skoro hned došla odpoved

inna7
23. feb 2010

Sara je to na štefánikovej ulici, pri kauflande...teda oproti v tej budove..blízko škôlky kde chodí Lukáš...

emita, tak jedine že budeš učiť na švermovke 😉 😀

majina.b
23. feb 2010

oni su veľmi ochotní.

andrii
Autor odpoveď zmazal
majina.b
23. feb 2010

andri, bola by si prekvapená

andrii
Autor odpoveď zmazal
majina.b
23. feb 2010

v školke, to sa k tomu neviem vyjadriť..ani porovnať

andrii
Autor odpoveď zmazal
majina.b
23. feb 2010

no v škole treba mať i šťastie na učitelku, 😉

andrii
Autor odpoveď zmazal
majina.b
23. feb 2010

25 deti,? čo viem tak je max. 11- 12 žiakov trieda sa delí na skupiny, podľa noveho šk zakona

ja viem len rusky, a vy aky???? okrem emi - ta Aj

inna7
23. feb 2010

myslím si, že kurzy HD sú na podstatne lepšej úrovni ako hodina angličtiny v škôlke...tam sa deti naučia akurát "hello.... my name si....a zopár zvieratiek"... 😉 no tie deti z kurzu HD dokážu riadne komunikovať plus ich slovná zásoba je na perfektnej úrovni....
a v škole budú mať tie deti minimálne aspoň o problém menej .... a to s angličtinou... 😉

no tiež ma trošku odrádza cena...uvidím ešte...

andrii
Autor odpoveď zmazal
andrii
Autor odpoveď zmazal
inna7
23. feb 2010

presne o to ide, že tie deti si to ani neuvedomujú, že sa niečo učia...je to robené formou hier...pesničiek...tanca...

inna7
23. feb 2010

no ved ja nechcem chodiť s Lukáškom, ale s malou... Lukáška chcem dať na nejaký šport, alebo tanec...

meckat
23. feb 2010

ja chodím na anglinu a platím 98 euráčov za 3 mesiace a za 1 týžden mám 2x po 2 hodinách - to je cca: 4,1 eur za hodku, tam to vychádza cca_ 8,25 euro na hodinu. Korunka ku korunke a bude anglina o 3-4 ročky... Spojme sa a dohodneme cenu 😀 😀 😀 😀 😀 - to len muž mi poradil - on len ceny by všade zbíjal---

andrii
Autor odpoveď zmazal
meckat
23. feb 2010

veď to je učenie hrou---

meckat
23. feb 2010

kurňa som to zle vypočítala- mna stojí hodina 2 eurače.... 😀

emita
23. feb 2010

andrii súhlasím že učiteľka sa nemôže riadiť tým žiakom ktorý je najlepší a pokiaľ ten jazyk nebudú stale cvičiť tak to zabudnú. A je to tak ako píšeš, na prvom stupni sa trieda nedelí a na druhom záleží koľko je v triede žiakov. Ak málo tak sa ani nedelí. ja som mala vždy delené skupiny od 10 do 18 žiakov.

emita
23. feb 2010

a inna nikdy nevieš, možno sa raz stretneme na rodičku 😀 😀 😀

andrii
Autor odpoveď zmazal
sara2
24. feb 2010

dobré ránko 😎

Babenky,tak ste to tu rozprúdili 😀 😀 😀 .
No,je to pekne drahé...to som fakt nečakala.
Na jednej strane súhlasím aj s Andrii a na druhej s Innou a Meckat.Deti si majú uživať detsvo,majú sa hať,behať,lietať,tancovať a usmievať.Na strane druhej je dnešná doba tak krutá,že čím viac dieťa vie a to odmalička,tým skôr sa presadí.Tým nechcem povedať,že je to môj štýl výchovy.To nie.Ja sa hlavne snažím vychovávať zo svojej dcéri uprimné,vesele a hrave dieťa,aby z nej raz bol plnohodnotný človek s dobrými charekterovými črtami ochotná pomáhať a robiť prácu ktorá ju bude naplňať a bude mať osoh pre druhých...ale na druhej strane ako som spomínala doba je krutá.Už dnes v škôlke su deti,ktoré sa vysmievajú jedno druhému ,že to druhé nevie to alebo nechodí tam kde to prvé ☹
Mám krsniatka v Prahe.Mám ich rada,ale je mi ich ľúto.Rodičia im tam podnikajú ohromne sa im darí.A mám pocit,že tie deti sú "malí dospelí" pretože každý deň v týždni majú po škole nejaký krúžok.Vrátane angliny,športu,a pod.Mám pocit,že prichádzajú o detsvo a že s nich rastú také "roboty".

Ja sa snažím pre moju bábiku vyplniť deň keďže nechodíme do škôlky.Chodí 2x do týždňa do tanečnej a ma z toho ohromnú radosť.Je veľmi učenlivá.Veľa ľudí v okolí mi vyčíta,že je malý dospelák.Ale s dospelákmi vyrastá,tak čo mám robiť.Hrozne veľa sa pýta ,o všetko sa zaujíma,knižky čítame už na 8 rokov,pretože do 5 rokov ju už nezaujímajú.Takže ja by som tu anglinu uvítala aj preto,že jej to vyplní čas a niečo sa naučí.A možno raz to využije.Krstnú mamu má v amerike 😀 🙂