icon

ORL Humenné - vybratie nosnej mandle

dmisad
20. mar 2025

Dobrý deň, čaká nás pravdepodobne výber nosnej mandle u 3 ročného syna. Viete niekto ako to prebieha, poprípade skúsenosti? Ďakujem

vikinkira8
26. mar 2025

@dmisad zdravím,v piatok čaká výber nosnej mandle moju dcérku môžem vám potom napísať info

dmisad
autor
26. mar 2025

@vikinkira8 ďakujem, budem rada ak napíšete. 🙂

sllavienka
27. mar 2025

@dmisad ráno o 7 na informáciách odovzdáte celú zdravotnú dokumentáciu, ktorú posunú ďalej do 1 z 3 príjmových dverí. Kým vás zavolajú čakáte na stoličkách. Netrvá to dlho. Tam len otázky či je alergická, zdravá, či naozaj nič nepila od polnoci. Potom sa ide do 2.dverí, kde sa podpisuje papier pre poisťovňu. Oni navigujú. A tak ku sestričkám na 1.poschodie aby vás dali na izbu. Po prezlečení do pyžama podajú sirup ako oblbovák a tak odvezú na posteli dieťa dole do operačky. Doprovod ide pred operačku tiež. Potom už len počkáte na izbe kedy vám dieťa dovezú, dajú info ako ďalej postupovať. Po 2 hodinách sa môže napiť a po kontrole lekárom donesú polievku. Neskôr jogurt a piškóty. Doprovod si tiež môže nahlásiť stravu ale treba ju zaplatiť. Platí sa aj za lôžko pre doprovod. V hotovosti. My sme aj spali. Kto bol z blizka tak nie. Blízko je obchod aj bankomat.

dmisad
autor
28. mar 2025

@sllavienka a zákrok za vykonáva v celkovej a anestéze? Ako to zvládla dcérka, nebola vystrašená? Trošku mám z toho obavy.

sllavienka
29. mar 2025

@dmisad ano v celkovej. Ja som svoje dcerky pripravovala na zakrok uz odkedy nam potvrdili termin a teda velmi sa tesili, ze pojdu do nemocnice. Aj balenie prebiehalo skoro ako na dovolenku. 😅 aj na predoperacne som si ich psychicky pripravila, ze sa na to tesili....tym, ze dostali sirup, trosku ich to omamilo, na operacke im dali fukat balonik a kedze maju tam vela detskych pacientov, dali im s vonou cokolady. Ked zaspali, vtedy im napichli kanylu a ked sa zobudili na izbe, tak sa pytali, co to maju na ruke a ci uz maju po tom. Obe si este pospali. Ked sa zobudili boli trosku nervoznejsie ale nic hrozne. Proste ked je clovek hladny, smadny, tak je podrazdenejsi. Ale po 2 hodinach, ktore prespali sa mohli napit. Tiez dostali lieky od bolesti,horucke - Nurofen, Dithiaden, pozerali telku, dostali omalovanku od sestriciek, boli sa prejst po chodbe. A uz bol vecer a uz sme sli spat.
Jedna dcera sa stazovala, ze ju boli hrdlo, povedala som lekarke a ze to z intubacie, hned priniesli Nurofen. Tiez mala vela slin, tak chodila chvilu vypluvat. Na druhy den toto uz bolo tiez OK.
Druha dcera bez problemov.
Obe inak zacali hrozne chrapat. Ja som sa 1.noc v nemocnici nevyspala. No hroza. Pred operaciou nechrapali. Teraz maju tyzden po operacii a dnes uz konecne nepocujem. Pytala som sa a ze je to normalne, kym sa to nezahoji.
....inak, v nemocnici je krasne a aj personal super. Dievcata nechceli ist domov 😅 aj pani upratovackam isli povedat, ze este chcu ostat, aby nam nebrali pradlo na vymenu

dmisad
autor
1. apr 2025

@sllavienka tak vy ste mali hotový výlet 🙂
Trošku mám z toho obavy, ale tak to asi ako každá mama. Ešte máme kontrolu, či zákrok bude predsa len nutný. Ale tak ak aj budeme musieť tak verím, že to bude v pohode. Ďakujem za informácie🙂

vikinkira8
1. apr 2025

@dmisad Tak už má aj moja dcérka po zákroku.Prebehlo to podobne ako pani opisovala,oblbovak ktorý dostala na izbe zabral takže to bolo bez problémov ísť pred operačnú sálu.Keď ju viezli z operačný už z izby som počula ako plače a teda plakala dosť.,neskôr zaspala ale iba na krátku dobu.Po zobudeni bola smädna museli sme čakať hodinu a pol než sa mohla napiť.Pýtala si jedlo nato si tiež musela počkať neskôr už šantila.Cestou domov plakala že ju boli hlavička a teda tie bolesti hlavy má ešte stále.V pondelok ideme na kontrolu snáď sa to do vtedy zlepší.

paula912
2. apr 2025

@vikinkira8 ja som s dcérou bola tiež minulý piatok, my sme išli domov v ten deň ale az večer lebo po narkoze dosť vracala tak jej dali infúziu a potom už bola ok, plakať veľmi neplakala.No do dnes v noci plače že ju boli krk/hlava.Davam nurofen,ale dosť jej aj tečú sople má to aj vaša? Čistíte niečím nos? Mne povedali že netreba. Ďakujem🙂

vikinkira8
2. apr 2025

@paula912 my osobne tento problém nemáme žiadne sople..nám ale odporúčali dávať od bolesti paralen nie nurofen

anne_mary2
29. apr 2025

Moju 3 rocnu to caka o 2 tyzdne, je to extremny bojko, hadam to zvladneme, akurat sľ docitala fora k tejte teme, a nebude sa mi spat veru dobre 🙂). Ale tak aspon viem ako to tu prebieha, kedze vysetrenie - resp to ze nas objednali na zakrok to bola taka rychlovka, ani som sa nic nespytala, nikto nic nevravel tak teraz patram…
Takze narkoza riadne intubuju? Som myslela ze nie kedze sa jedna o kratsi zakrok…
Ale verim ze to bude mat viac plusov ako minusov- odporuca pedi, orl, logoped, aj spec.pedagog…
Prosim ako dlho ste cakali na zakrok v ten den od tej 7mej? Viem ze to je individualne podla poctu pacientov, len ci teda mozeme cakat povedzme aj cele doobedie…

vikinkira8
30. apr 2025
@anne_mary2

Moju 3 rocnu to caka o 2 tyzdne, je to extremny bojko, hadam to zvladneme, akurat sľ docitala fora k tejte teme, a nebude sa mi spat veru dobre 🙂). Ale tak aspon viem ako to tu prebieha, kedze vysetrenie - resp to ze nas objednali na zakrok to bola taka rychlovka, ani som sa nic nespytala, nikto nic nevravel tak teraz patram…
Takze narkoza riadne intubuju? Som myslela ze nie kedze sa jedna o kratsi zakrok…
Ale verim ze to bude mat viac plusov ako minusov- odporuca pedi, orl, logoped, aj spec.pedagog…
Prosim ako dlho ste cakali na zakrok v ten den od tej 7mej? Viem ze to je individualne podla poctu pacientov, len ci teda mozeme cakat povedzme aj cele doobedie…

@anne_mary2 Dobrý deň,O 7 sme prišli pred 8 sme boli na izbe o pol 9 sme s nou šli pred operačnú sálu o pol 10 ju doviezli na izbu...berú detičky podľa veku od najmladších takže vaša by mala ísť hneď medzi prvými.
@anne_mary2

anne_mary2
30. apr 2025
@vikinkira8

@anne_mary2 Dobrý deň,O 7 sme prišli pred 8 sme boli na izbe o pol 9 sme s nou šli pred operačnú sálu o pol 10 ju doviezli na izbu...berú detičky podľa veku od najmladších takže vaša by mala ísť hneď medzi prvými.
@anne_mary2

@vikinkira8 dakujem velmi pekne za rychle info! 🙂

vikinkira8
30. apr 2025
@anne_mary2

@vikinkira8 dakujem velmi pekne za rychle info! 🙂

@anne_mary2 Želám nech vám to prebehne všetko v poriadku 😉

anne_mary2
12. máj 2025
@vikinkira8

@anne_mary2 Želám nech vám to prebehne všetko v poriadku 😉

@vikinkira8 dakujem, zajtra ju to caka.

adelka177
30. máj 2025

Dobrý deň, chcem sa informovať na stav, alebo čas po operácii( vybratí nosnej mandle). Syn má naplánovanú operáciu na 18.6. a 30.6. odchádzame na dovolenku do Chorvátska. Otázka je, ako dlho sa vaše deti zotavovali po zákroku. Teda respektíve tých 12 dní v našom prípade je podľa vás v pohode?
Ďakujem za odpoveďe

vikinkira8
30. máj 2025
@adelka177

Dobrý deň, chcem sa informovať na stav, alebo čas po operácii( vybratí nosnej mandle). Syn má naplánovanú operáciu na 18.6. a 30.6. odchádzame na dovolenku do Chorvátska. Otázka je, ako dlho sa vaše deti zotavovali po zákroku. Teda respektíve tých 12 dní v našom prípade je podľa vás v pohode?
Ďakujem za odpoveďe

@adelka177 Zdravim tam je ale po 10 dňoch určená kontrola kde lekár zhodnotí stav.Dcérka mala bolesti hlavy a pediatrička nám odporúčala ešte ju nedávať do kolektívu bola doma 3 týždne .Každé dieťa je individuálne preto u vás to môže prebiehať inak .