Pozitívne HPV16. Aké vyšetrenia treba absolvovať?

lucifukball
1. sep 2010

ahojte, chcela by som sa s niekym poradiť, kto mal podobný problém ako ja... pred cca 3 mesiacmi som išla gynekologovi, kôli výtoku a bolestiam, odobrali mi steri a o týžden som mala výsledky s pozitívnymi chlamídiami, takže sme absolvovali liečbu aj s manželom. o tri týždne som si volala na výsledky z citológie a oznámili mi, že musím dojsť na ďaľší odber nakolko mám horšie výsledky. Ked mi brali odber bolo mi povedané, že je to vyšetrenie na papilovírus, ktorý sa u mna potvrdil. po troch týždnoch mi volali z ambulancie, teda, že vírus je potvrdený a mám dojsť na ďaľší ster, čo je nejaké extra vyšetrenie E6,E7 čo som ani nevedela čo je (expresia onkogénov E6,E7). samozrejme nič bližšie k mojmu stavu mi povedané nebolo, len otázočka pri vyšetrení či som už rodila a kolko krát. Moja teta robí na gynekologii v PN a tak som sa jej pýtala že či mi nevie zistiť o čo sa jedná, a tam sa doktor čudoval, že aké odbery sú to E6,E7, že u nich sa nič také nerobí, oni by mi už dávno zobrali kúsok z maternice a poslali na patologiu či kam, aby zistili čo tam je... Čo som pozerala diskusie tak niekde baby píšu že aj ked majú potvrdený vírus idú na kontrolu po troch mesiacoch, čo mna zaráža ja už som behom troch mesiacoch bola na 3-4 odberoch.. :/ Terach chodím do Trnavy k doktorovi Štrbovi a čo som čítala na diskusiách, celkom ho chvália, no ja neviem teraz čo si mám myslieť o tom, žiadne informácie, neviem na čom som... nemala niektorá z vás podobnú situáciu?

sharon69
18. nov 2010

@lucifukball

ahoj 🙂

ahoj som Veronika, mám 20 rokov a pred 9 mesiacmi mi zistili hpv virus 16, mala som aj genitalne bradavice a stale ich mam, pouzivala som na to uz vsetko mozne, bola som 2 tyzdne v nemocnici a liecili mi to podofilinom.. hrozne to stipalo.. brala som tabletky, z ktorych mi bolo dobre zle (ISOPRINOSINE). Okrem toho mi zistili aj chlamydie :( Myslim, ze ich mam uz dlho, zistila som to tak, ze som si precitala priznaky.. Asi uz zo 2 roky mavam caste mocenie, mocim malo, bolieva ma podbrusko aj pri sexual. styku a aj kosti.. nevedela som co mi je, teraz uz viem.. Dnes som akurat po dlhom case volala doktorovi a idem to riesit.. Budu mi odstranovane bradavice laserom, dufam, ze mi to pomoze.. aj chlamydie musim preliecit.. Mam strach, ze sa mi uz rozvinula rakovina krcka maternice, lebo 16 patri medzi rizikove typy.. Ty mas aj genitalne bradavice alebo nie? Chlamydie ti uz preliecili? Myslis, ze ked mam tak dlho tie chlamydie budem moct este otehotniet?

Napis mi prosim este nejake infosky o tychto problemoch (chlamydie a hpv 16)

dakujem

Veronika

lucifukball
autor
18. nov 2010

ahoj, no mne najskôr zistili tie chlamídie, brali sme s mužom antibiotiká sumamed ja som vybrala dve balenia a muž jedno, ked mi robili testy tak chlamídie boli preliečené, ale neviem ja nevidím žiadny rozdiel stále mám výtok a bolesti tiež a ako opisuješ aj ty aj ja mám pri sexe. mne brali nejaké odborné stery posieli to až do bratislavy, čakala som na to skoro 6 týždňov a chvala bohu výsledky boli také že to neni rakovinového pôvodu, ale budú ma sledovať a to tak že po pol roku na kontrolu 😖 čo sa mi zdá dosť neskoro. čítala som aj ja že pri neliečených chlamídiach je tam riziko neplodnosť ale nemôžeš to vedieť na isto a ani to ako dlho ich máš. a kedy ti naposledy robili odbery? lebo pri tých by to zistili že ich máš. ja zatial bradavice nemám, mna len naplašili tým ked som čakala na výsledky, že v prípade najhoršieho pojde maternica von, z toho som bola trošku mimo...ale aj tak sa chystám ešte na gyndu, musím doriešiť tie výtoky, od pôrodu čo je vyše 2,5 roka musím stále chodiť s intimkami, taký mám výtok stále. a mne to bolo vysvetlené tak, že aj ked mám Hpv 16, záleží od mojej imunity ako sa stým telo pobije, je možné že mi to samé zmyzne ale zasa sa moc na to nespolieham, mama má taký istý problém, takže rodinné gény sa preniesli aj na mna... ked budeš mať niečo nové daj vedieť, je dobré si o tom s nieky pokecať kto má podobný problém 😉