icon

13 valentná konjugovaná vakcína alebo lO - valentná konjugovaná vakcína

katarinocka1989
9. dec 2013

Ahojte maminy,
doktor mi povedal, ze si mam vybrat, akou vakcinou zaockuje mojho maleho synceka, mam na vyber :
13-valentná konjugovaná vakcína alebo lO-valentná konjugovaná vakcína.
Ake mate skusenosti? Su pri tej "trinastke" nejake ine neziaduce ucinky a podobne? Ktora je podla Vas lepsia?
Poprosim len normalne odpovede, nepotrebujem aby ma tu niektore mamicky hned zacli urazat, ze preco davam ockovat dieta, vzdy sa mi nieco podobne stane, ked sem dam otazku...dakujem velmi pekne za kazdu odpoved 🙂

Strana
z2
aristka
10. dec 2013

@sanym mamičky si to môžu prečítať a napísala si ,že bol očko vakcínou ,vieš ono zápal stred .ucha nevyvolávajú len koky ,ale tie koky pri zápale ucha môžu prejsť po kosti a máme meningitídu ako vyšitú a to poznám takto vzniknutú meningitídu ...úplne zbytočne si si dávala tú námahu to hľadať ,veď každý diskutujúci si túto diskusiu môže pozrieť..... 😉

sanym
10. dec 2013

@aristka opäť neodpovedáš na položenú otázku, kde píšem že bol neznámy vyvolávateľ?

aristka
10. dec 2013

@sanym daj mi sem výsledok kultivácie ,celý ...a potom môžme rozoberať ....úplne zbytočne sa to tu rozoberá....

sanym
10. dec 2013

@aristka Teraz som sa fakt naštvala a zavolala nášmu lekárovi. Nech sa páči: Streptococcus pneumoniae, sérotyp 19 A. Netuším či vakcína Pneumo23 zahŕňa aj tento kmeň, ale našla som toto, citácia z poradne o očkovaní na vakciny.net:
"Klinicky bylo ověřeno, že tradiční vakcína Pneumo23 může ale i nemusí vyvolat ochranu vůči onemocnění zánětu středouší, tj. její účinnost se pohybovala v rozmezí 0-50%. Naopak u vakcín Prevenar, Synflorix a Prevenar 13 byla potvrzena účinnost zhruba 30-60% vůči zánětu středouší způsobeného pneumokoky, jejichž sérotypy jsou ve vakcíně obsaženy. Vzhledem k tomu, že tyto vakcína obsahují maximálně 13 sérotypů, je tato ochrana limitována. Navíc se zjistilo, že u očkovaných dětí dochází k významnému nárůstu počtu případů zánětu středouší (až o 30%) způsobeného právě těmi sérotypy, které ve vakcíně nejsou zastoupeny. Tento nárůst je absolutní ve srovnání s neočkovanými dětmi. Proto celková účinnost této vakcíny v prevenci všech zánětů středouší (bez ohledu na původce) dosahuje pouze 6-10 %. Podle posledního doporučení SZO nemá být toto očkování cíleně indikováno pouze pro prevenci zánětu středouší."

Tak nech si z toho fakt každý urobí záver sám.

sanym
10. dec 2013

@aristka A ak by ti bolo podozrivé že som sa naštvala o 12.04 po tvojom poslednom príspevku a ako som mohla stihnúť telefonát s lekárom za 5 minút, naštvala som sa hneď po tvojom predošlom príspevku o 11.48 😀

aristka
10. dec 2013

tu je príbaľvý leták pneumo 23 ....a našla som ic viacej a stredné ucho tam nečítam plus v téme očko a neočko ti to tam aj odôvodnila jedna diskutujúca prečo zápal ucha je možný a ja ti hovorím fakt ,z praxe ,že sme mali pacoša s touto dg.opakované zápaly stred ucha a skončilo to meningitídou http://doktor.wbs.cz/pneumo23.doc.....inak ak si to aj mamička prečíta možno by bolo dobré povedať v akom časovom rozpätí od očka sa vám to stalo ..či malý nebol v inkub dobe .lebo tvorba protilátok je tu dlhá.....a nerozčuľuj sa je to úplne zbytočné ,veď je to len virtuálny svet a neber si to tak k srdcu... 😉...inak ja som dávala 2 z mojich detí očko syfolixom a nemali sme problém a paltila som si to a sestra ako malá dostala zápal stredného ucha a bola maličká ,takže určite viem koľko bolesti ste si vytrpeli....

aristka
10. dec 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je zápal stredného ucha ,plus zdôvodnenie prečo ,ktorá vakcína účinkuje a neúčinkuje je to úplne na spodku článku....

aristka
10. dec 2013

http://www.sanofi.cz/produkty/Pneumo_PIL.pdf dúfam ,že toto pôjde otvoriť ,inak očko pneumo 23 so každý môže nájsť aj sám....

sanym
10. dec 2013

@aristka Nám Pneumo23 doporučil náš pediater práve ako prevenciu pred otitídami po nástupe do kolektívu, bolo to v r. 2009 kedy ešte očkovanie proti pneumokokom nebolo povinné.

zuzana723
10. dec 2013

@sanym sa ti čudujem, že to vôbec s nou ešte riešiš

prevenar
10. dec 2013

ani jedna .. jeden vacsi humus ako druha ^^ ..lekar sa o tvoje postihnute dieta starat nebude ..to ti mozem garantovat^^ . zabudol na tretiu moznost a to neockovat vobec. viac info o rizikach ockovania najdes tu > https://www.modrykonik.sk/group/1799/ ..alebo nieco v mojom blogu.

sanym
10. dec 2013

@zuzana723 ja sa tiež čudujem 😀 Len nemám rada keď ma niekto obviňuje z klamstva a každé svoje tvrdenie sa snažím dokázať (samozrejme nie vždy je to možné). Našťastie práve odchádzame pre staršieho do školy.

aristka
10. dec 2013

@sanym pozor ja som nenapísala ,že klameš len mám rada argumenty ,bohužiaľ to je asi prof.deformácia ,ak ťato urazilo prepáč ,ale bohužiaľ tieto témy si to vyžadujú ....plus aj diskutujúcim to pomôže a je to aj o tvojej dôveryhodnosti ,čo ja si vážim a v letáku a aj v linku otitíd je to vysvetlené prečo je to u tejto očko tak ako to je a ešte lepšie čo sa priamo dopodrobna tohto bacila týka by ti vysvetlil niekto kto robí na epidemiológii ...a ja mám malých tiež asi vo veku tvojho a máme iné očko ....

aristka
10. dec 2013

@zuzana723 a prečo sa so mnou nemá baviť ...ja nekúšem a nikomu nenadávam ..len si pýtam info a potom treba nájsť prečo to tak bolo ..tak to v našom obore chodí ...

zuzana723
10. dec 2013

@aristka ale ja som nepovedala, aby sa s tebou nebavila... ja len, že to riešite už asi mesiac 🙂

sirinka
10. dec 2013

@katarinocka1989 precitaj si zlozenie obidvoch vakcin, pozistuj, ake ucinky mozu mat konkretne zlozky na organizmus tvojho dietata a rozhodni sa ...

sirinka
10. dec 2013

@sanym takze vlastne aj u vas sa potvrdilo, ze vakcina nemala ocakavany ucinok, kedze nezabranila nakazeniu a prepuknutiu ochorenia... Aj moja, ta bola ockovana prevenarom a velmi dlho sme sa trapili... Z jednej pneumokokovej infekcie sla do druhej...

anulkaba
22. jan 2016

@cecil36 presne ako pises,mam velmi zle tusenie a nejak citim hlboko vo vnutri,ze vakcinu nedat.Mam nejakeho zleho "tusaka"

Strana
z2