icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

adsumus
13. okt 2017

cukrovka sa rozvinie u človeka za jeden, dva dni?

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
15. okt 2017

@peter952 uz ti opakovane pisem ,ze hexa sa v 5tich rokoch nepicha ...ved ty ani nevies kedy sa aka latka podava .

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
15. okt 2017
sticker
aristka
16. okt 2017

@peter952 ked sa chces zhovadovat dalej ,prosim.

lenka54321happy
29. nov 2017

Moje babatko malo prve ockovanie pred par dnami...
Plakal asi minutu a potom vyzeral v poriadku...
Po asi 3-5min zrazu ochabol, zbledol, ako keby odpadol...bolo to hrozne...ja som zacala plakat a panikarit ze co s nim je...Sestricka A Dr taktiez nevedeli...
Zevraj sa s tym nikdy nestretli....☹(
Trvalo to asi 1-2min, ach hrozne...on dychal ale nereagoval, nehybal sa
Neprajem nikomu zazit...
Potom zrazu sa vyvracal (vyvratil sirup na rotavirus) a uz zacinal byt pomaly v poriadku...
Nikto mi nevie povedat co to bolo a bojim sa dalsieho ockovania ☹(

jurinecka125
29. nov 2017

@lenka54321happy my sme mali podobne pri prvom ockovani a skoncili sme v nemocnici na pozorovani plus s kopcom vysetreni, katastrofa.

lenka54321happy
29. nov 2017

@jurinecka125
Podobne?
A k comi dospeli dr ze co
To bolo???

dahra
29. nov 2017

@peter952 - "hexa"je z greckeho "šesť" (difteria, tetanus, pertussis, polio, hemofil (Hib),zltačka typuB (HBV) pre najmenšie deti, po 3. roku ju určite bežne neočkujú. V 6.roku sa preočkuvaju len 4 zložky, teda vakcina by sa "pracovne" v diskusiach mohla volať aj "tetra" (zaškrt, tetanus,čierny kašeľ, obrna), ale infanrix hexa to nie je.

aristka
29. nov 2017

@lenka54321happy dieta asi plakalo dost az sa zaslo chuda a dr.sa len pozerala ...hm zvlastna pp.

diana20
29. nov 2017

@lenka54321happy preboha, dufam, že tvoje babatko je v poriadku, držím palce. A prečo mal sirup na rotavirus? Mojim to nikdy nedavali. Nemohol byť na to alergicky alebo čo? Keď mu začalo byť lepšie potom ako to vygrckal?

lenka54321happy
29. nov 2017

@aristka
Neplakal velmi
Len chvilku fakt

aristka
29. nov 2017

@lenka54321happy to staci...a duplom ak bolo dietatko napapane ...

adsumus
30. nov 2017

@lenka54321happy ak to chceš riešiť odporučam nahlásiť ako nežiaduci učinok a oni to preveria, potom nám napíš ako ste dopadli. tu ti ťažko niekto povie čo sa s drobcom dialo, ja som sa stým ešte nestretla, ale na nete som našla maminku ktorej dieťa tiež reaguje na stres a bolesť šokom, zbledne ochabne nekomunikuje, aj ked si len udrie hlavu, lekári jej povedali že pre niektoré deti je to normálne a vyrastu z toho. tvoj malý mal iba ten rotarix, či aj dalšie očkovania, ked plakal, asi kvoli sirupčeku by neplakal.

http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/hlaseni...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adam_cadmon
4. dec 2017

Ako ste sa rozhodovali pri vybere ockovat-neockovat?
To Vam intuicia nic nenasepkava ked vidite anjelika sa prirodzene vyvijat do cloveka?
Bolest dietata je vas trest za stadovity postoj rodica, rodica bez ludskeho usudku.
Ihly a striekacky zmenily Slovensko na neschopne a nesamostatne, ale rodina je zaklad spolocnosti, pozri vecer v TV...., akej spolocnosti?

mpravda
Odpoveď bola odstránená
stepanka274
4. dec 2017

Mam 4 deti. Vsetky mam zaockovane povinnymi vakcinami. Mali len bezne reakcie. A myslim ze ockovanie v dnesnej dobe je potrebne. Nehovorim ze nemozu mat vedl.ucinky ale pozitiva isto prevysuju. Aj ked mi je velmi luto rodin kde to nedopadlo dobre

peter952
Odpoveď bola odstránená
mpravda
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
aristka
4. dec 2017

@mpravda opuch mozgu vznika pri hypoxii mozgu ...hm to sposobi vakcina alebo pritlaceny vankus vid cesky pripad ....a pneumonie ,co vyslo z kultivacii pri vys.deti ....kedze pneumonia je z niecoho ...mozno tebe staci co si precitas na av strankach ,ale clovek znaly potrebuje viac...uz sme tu umrti mali ...mozno aj tu bolo ,ked mozno matka citala av stranky ako dietatu nezrazat teplotu ,pretoze telo bojuje a dieta mozno bojovalo z nozokomialkou a pieklo sa v 40tkach a ako av hovori ...bolo cule ,naco zrazat ....hm ,co tie deti ,u ktorych vieme preco prislo k umrtiu ako polio ,zaskrt ,čk a komplikovane osypky ...hm ...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
5. dec 2017

@tahivka Je lepšie nedávať rovná sa a počkať si na vysledky pitvy aby to nebolo zas ako pred časom, že antivax robil bububububu, vypisoval po mestkých uradoch kto ej to dieťa a či bolo očkovane lebo dieťa zomrelo po očkovaní, zverejnoval osobne udaje zosnuleho dieťaťa a nakoniec vyšla krutý prvda na javo, že dieťa si zabila sama matka trasením pretože plakalo.

https://www.novinky.cz/krimi/449005-zabila-dite...

A teraz si treba uvedomiť, že kvoli tomuto prípadu, ktorý antivax vydávalako následok očkovania, tu máme zbytočne nechránene deti pred závažnými ochoreniami.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
6. dec 2017

@teegreen vždy sa može stať,že nejaký liek stiahnu z trhu, pri vakcínach sa sťahuje aj z dovodu podozrenia, aj ked šarža nakoniec bola ok, treba si doštudovať a nie chytiť sa prvej informácie a dalej necestujem. ak si myslíš, že vakcíny su nebezpečne treba dodať dokazy, ja som žiadne nenašla a najme nie v radoch antivaxerov, žiadne, takže mám neočkovať seba a dieťa a vystaviť sa vážnym chorobám so smrtelnými následkami nechránená lebo ty napíšeš, že vakcíny su nebezpečne a pritom existuje kvantum solídnych vedeckých vyskumov, že vakcíny su ok? viem, že sa nájde dosť ludí,čo sa splašia a neočkuju, ale aj dosť takých, ktorí tieto dezinformácie odmietaju. pozri sa čo sa tu popísalo o chrípkovej vakcíne ake horory, ja som ju dostala a uplne nič sa nedialo, akurát sa mi uvolnila plomba, to bude asi tiež následok očkovania. čo sa lekárov týka, odrážaju verne stav našej spoločnosti, o nič lepši ani horší ako zyvšok populácie. sorry za obrázok ale inak sa mi nedá odpísať, ked tam niečo nepripojím, neviem v čom je chyba, ťažko povedať.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
6. dec 2017

@teegreen ale ved všetky lieky maju nejake nežiaduce učinky, to neznamená hádam, že prestaneme užívať lieky, ak splnaju podmienky bezpečnosti a deťom neubližuju tak nemáme o čompísať, ja už 7 rokov čakám na dokazy, že očkovanie škodí, ale nie su. takže očkujem. vakcína proti chrípke mi neurobila vobec nič, kludne som si dala.

teegreen
Odpoveď bola odstránená