icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

adsumus
8. feb 2018

@evittam bohužial su ludia, ktorí vedia presvedčiť iných aby si zabili drobca, vina je aj aj.

evittam
8. feb 2018

@adsumus Tvoj nazor ti neberiem. Ja som svojpravna osoba a rozhodujem sama za seba a za svoje deti a na nikoho sa nevyhovaram.A hlavne a určite nie na základe internetu a "JPP".

adsumus
8. feb 2018

@evittam možno sa niekto ale vyhovorí na teba, už kvantum antivax aktivistov zaliezlo, lebo si uvedomili, že ludia ich budu vinit zo smrti neočko deti, tebe to dojde kedy? možno ale len pomreli na choroby, ťažko povedať.

eva8
8. feb 2018

V mojom zdravotnom zázname bolo - prekonala bežné detské ochorenia. Medzi nimi bol mumps a rubeola. U nás na zš bola rozšírená žltačka. Nedostala som ju. Veľmi veľa detí malo v škole dlho diétne obedy

adsumus
8. feb 2018

@eva8 ty si asi ročník pred zavedením očkovania, babulka.

eva8
8. feb 2018

@adsumus ? Z toho vyplýva, že babulka píše zo záhrobia?

evittam
8. feb 2018

@adsumus Na mna sa nema kto vyhovárať. Ja nikoho o nicom nepresviedcam. A "doslo" mi už veľmi davno.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
lenqua_12325
9. feb 2018

Totálne zničená imunita, atopicky ekzém, neurologické ťažkosti a aktuálne diagnostikovaná ASTMA....všetko spôsobené očkovaním.

adsumus
10. feb 2018

@teegreen prepáč, ale ja ti neverím, nemám najmenší dovod veriť tvojim vyrokom, asi nie som dosť dobrá ovečka, ktorej stačí slovo božie, že sa nemá očkovať a že bez okčovania ludia nebudu chorí ani mať ekzemy, stredovek bol osvietenejší ako antivax propaganda.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. feb 2018

@teegreen ale kde, upozornuj od rána do večera, ale to nerobíš, naopak utočíš na rodičov ktorí ti neveria ie tvoje bludy. hahaha, smutný život a hlupo prežitý

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. feb 2018

@teegreen ty nerešpektuješ názor, že ludia očkuju a prečo, inak by si nám nepísala že sme to a to, podplatení a podobne, stále dookola, čistá propaganda, zavádzanie, klameš o ludoch, to normálny, dobrý človek nerobí.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
didi35
11. feb 2018

@lenqua_12325 Smutneeee. Tak si dopadla ty ci tvoje dieta??

didi35
11. feb 2018

@adsumus Ja mam cez 40 rokov, proti mumpsu sj rubeole nas ockovali v prvom aj druhom rocniku na ZS a aj tak niektori spoluziaci mumps dostali.

Nepaci sa mi ako reagujes na niektore prispevky... Ze "babulka". 😠

adsumus
11. feb 2018

@didi35 aj rubeolu ste dostali? skoda, že osobne utoky na mna sa ti páčia, lebo nevypisuješ iným len mne.

didi35
11. feb 2018

@adsumus Pravdupovediac, príspevky medzi tebou a @teegreen nedočítavam do konca, samé osočovanie a nič k veci. Nemám na to cas. Ale @eva8 reagovala vecne, k veci. Ja mám rovnaku skúsenosť s mojimi spolužiakmi ohľadne mumpsu. Rubeolu si nespomínam.

didi35
11. feb 2018

@agnes7993 A ak sa môžem spýtať, ktorý vírus či baktéria bola pre vás osudná. Prepáč za zvedavosť...

didi35
11. feb 2018

@adsumus myslím, že najlepšie čo môžem pre svoje vaccine free dieťa urobiť, je posilniť jeho prirodzenú imunitu. Tým, že som neočkovala, nezasadila som jej zdrvujúcu ranu. Moj názor je, že vakcíny nechránia, skôr ubližujú.

eva8
11. feb 2018

sprievodca očkovaním, neviem, z ktorého roku
http://www.mccservices.sk/subory/sprievodcaocko...

Vždy sa berie do úvahy väčšina, výnimky sa vyskytnú všade. Zas na druhej strane - u niektorých chorôb by som vzala do úvahy "výnimky" nepriaznivých následkov choroby vs. "výnimky" nepriaznivého dopadu vakciny na organizmus. Uvádza sa, že očkovanie je neškodné. Ale v štúdiách sa tie "výnimky" objavujú

Preto nezazlievam nikomu, keď nedá svoje dieťa zaočkovať. Čo sa týka kolektívnej imunity - očkovaním sa chránia aj deti, ktoré zaočkované nemôžu byť z rôznych zdravotných dôvodov. Keďže aj zaočkovaní môžu choroby prenášať, choroba sa šíriť môže tak či tak. Aj keď sa u očkovaného navonok neprejaví,môže ju preniesť. V inej téme sa opakovane dal link o výskytu záškrtu v Austrálii. Otázne je, kde sa dotyčný nakazil, čo bolo zdrojom nákazy, nevycestoval do zahraničia. Taktiež vraj sa neurčil presný "typ" záškrtu. Pre mňa nastala otázka - prečo sa nakazil len jeden človek? Všetci ostatní boli zaočkovaní?
Celkovo sa obhajuje vymiznutím chorôb po zavedení očkovania. Zas na druhej strane istá lekárka zistila, že štúdie sa robili len od určitého roku.
Celkovo sa spolieham na odborníkov v danej oblasti, no nechávam zadné dvierka úvahám a nie som presvedčená o tom, že zavádzanie stále väčšieho počtu vakcín je ideálnym riešením. Som proti nepovinným očkovaniam, aj z povinných by som konkrétne mumps vynechala, možno aj žltačku typu B, nepovinnú A. Záškrt by som ponechala, očkovanie proti tetanu je akosi vo mne zafixované, k tomu sa nevyjadrím, rubeola sa prekonať dá, no ohrozuje bábätko v brušku, teda nechám na zváženie.... Som proti zvyšovaniu počtu vakcín. Skôr za znižovanie. Aj výskyt osýpok na sk trošku prispel k zmene môjho názoru. Vlastne to očkovanie sa bralo za socializmu ako rutina. Viditeľne poškodení ľudia sa schovávali v ústavoch, nepamätám si, že by som v tej na ulici stretávala postihnutých ľudí. Návšteva v ústave zanechala vo mne zmiešané pocity, nenapadlo mi vtedy, že sú vlastne "zavretí". Teraz je bežné stretnúť vozíčkára alebo inak postihnuté dieťa či dospelého, a je to podľa mňa v úplnom poriadku.

eva8
11. feb 2018

a dodám, že som presvedčená, že nikto nechce nikomu zámerne ublížiť, preto je toľko názorov. Preto aj tu na fóre sa nezhodneme 🙂 A je dobre, že sa tie postoje môžu prejaviť. Toto nie je matematika 1+1=2. V biológii v prenesom význame sa môže rovnať aj 3 a viac (bábätko) 🙂

didi35
11. feb 2018

@eva8 Tie štatistiky o rapídnym poklese chorôb, proti ktorým sa ockuje, dávno pred zavedením povinného očkovania, som videla.

Ďalším faktom je, že v generácii našich rodičov nebolo toľko autistov, koľko je teraz. Som zvedavá, ako to bude vyzerať, keď vyrastú... 😔

agnes7993
11. feb 2018

@didi35 V pohode. HSV. Syncek sa infikoval pocas porodu a rozvinula sa u neho ta najtazsia, disseminovana forma, ani megadavky acikloviru by mu nepomohli. Niektore virusove ochorenia su pre novorodencov devastacne a liecit ich je velmi obtiazne. Nestalo by sa to, keby som bola byvala zaockovana proti herpesu, keby len existovala vakcina, akoze neexistuje. Koncom druheho tehotenstva som brala preventivne herpesin. Druhe babatko uplne zdravucke.

eva8
11. feb 2018
eva8
11. feb 2018

@didi35 vieš čo mi napadlo, keď píšeš o generácii našich rodičov? Možno predispozíciou k určitej chorobe potomka môže byť aj to, že u niekoho obaja rodičia prekonali nejakú vysokoinfekčnú nebezpečnú chorobu bez dôsledkov, no prejavilo sa to na potomstve, preto tie zvýšené ochorenia iného rázu (napr. neurologické).

adsumus
11. feb 2018

@didi35 odporučam prečítať si ako ťažko čelia vakacín free deti chorobám, bez protilátok, inak je to tvoje rozhodnutie tvoje dieťa, tvoja vec ak nikoho nenakazíte, potom je to už vec aj tvojho okolia.

adsumus
11. feb 2018

@eva8 a ešte jedna vec milionkrát som ti to hovorila, nepíš za mna ake ja mám názory alebo teorie, je to krajne arogantne, asi ako ta teta s tými pazurmi, ktorá zariekava chrápku v mene ježiša krista. a smiešne.

didi35
11. feb 2018

@adsumus To som necitala, kde to nájdem?