Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?
Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.
PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať
a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo
V mojom zdravotnom zázname bolo - prekonala bežné detské ochorenia. Medzi nimi bol mumps a rubeola. U nás na zš bola rozšírená žltačka. Nedostala som ju. Veľmi veľa detí malo v škole dlho diétne obedy
Totálne zničená imunita, atopicky ekzém, neurologické ťažkosti a aktuálne diagnostikovaná ASTMA....všetko spôsobené očkovaním.
@lenqua_12325 Smutneeee. Tak si dopadla ty ci tvoje dieta??
sprievodca očkovaním, neviem, z ktorého roku
http://www.mccservices.sk/subory/sprievodcaocko...
Vždy sa berie do úvahy väčšina, výnimky sa vyskytnú všade. Zas na druhej strane - u niektorých chorôb by som vzala do úvahy "výnimky" nepriaznivých následkov choroby vs. "výnimky" nepriaznivého dopadu vakciny na organizmus. Uvádza sa, že očkovanie je neškodné. Ale v štúdiách sa tie "výnimky" objavujú
Preto nezazlievam nikomu, keď nedá svoje dieťa zaočkovať. Čo sa týka kolektívnej imunity - očkovaním sa chránia aj deti, ktoré zaočkované nemôžu byť z rôznych zdravotných dôvodov. Keďže aj zaočkovaní môžu choroby prenášať, choroba sa šíriť môže tak či tak. Aj keď sa u očkovaného navonok neprejaví,môže ju preniesť. V inej téme sa opakovane dal link o výskytu záškrtu v Austrálii. Otázne je, kde sa dotyčný nakazil, čo bolo zdrojom nákazy, nevycestoval do zahraničia. Taktiež vraj sa neurčil presný "typ" záškrtu. Pre mňa nastala otázka - prečo sa nakazil len jeden človek? Všetci ostatní boli zaočkovaní?
Celkovo sa obhajuje vymiznutím chorôb po zavedení očkovania. Zas na druhej strane istá lekárka zistila, že štúdie sa robili len od určitého roku.
Celkovo sa spolieham na odborníkov v danej oblasti, no nechávam zadné dvierka úvahám a nie som presvedčená o tom, že zavádzanie stále väčšieho počtu vakcín je ideálnym riešením. Som proti nepovinným očkovaniam, aj z povinných by som konkrétne mumps vynechala, možno aj žltačku typu B, nepovinnú A. Záškrt by som ponechala, očkovanie proti tetanu je akosi vo mne zafixované, k tomu sa nevyjadrím, rubeola sa prekonať dá, no ohrozuje bábätko v brušku, teda nechám na zváženie.... Som proti zvyšovaniu počtu vakcín. Skôr za znižovanie. Aj výskyt osýpok na sk trošku prispel k zmene môjho názoru. Vlastne to očkovanie sa bralo za socializmu ako rutina. Viditeľne poškodení ľudia sa schovávali v ústavoch, nepamätám si, že by som v tej na ulici stretávala postihnutých ľudí. Návšteva v ústave zanechala vo mne zmiešané pocity, nenapadlo mi vtedy, že sú vlastne "zavretí". Teraz je bežné stretnúť vozíčkára alebo inak postihnuté dieťa či dospelého, a je to podľa mňa v úplnom poriadku.
a dodám, že som presvedčená, že nikto nechce nikomu zámerne ublížiť, preto je toľko názorov. Preto aj tu na fóre sa nezhodneme 🙂 A je dobre, že sa tie postoje môžu prejaviť. Toto nie je matematika 1+1=2. V biológii v prenesom význame sa môže rovnať aj 3 a viac (bábätko) 🙂
@didi35 V pohode. HSV. Syncek sa infikoval pocas porodu a rozvinula sa u neho ta najtazsia, disseminovana forma, ani megadavky acikloviru by mu nepomohli. Niektore virusove ochorenia su pre novorodencov devastacne a liecit ich je velmi obtiazne. Nestalo by sa to, keby som bola byvala zaockovana proti herpesu, keby len existovala vakcina, akoze neexistuje. Koncom druheho tehotenstva som brala preventivne herpesin. Druhe babatko uplne zdravucke.
@didi35 vieš čo mi napadlo, keď píšeš o generácii našich rodičov? Možno predispozíciou k určitej chorobe potomka môže byť aj to, že u niekoho obaja rodičia prekonali nejakú vysokoinfekčnú nebezpečnú chorobu bez dôsledkov, no prejavilo sa to na potomstve, preto tie zvýšené ochorenia iného rázu (napr. neurologické).

@evittam bohužial su ludia, ktorí vedia presvedčiť iných aby si zabili drobca, vina je aj aj.