icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

jorsulova
Odpoveď bola odstránená
wenka25
23. sep 2012

U nas podobne ako u Katky 0210 prve povinné očkovanie u mojej 4mesacnej dcerky naštartovalo rast zhubneho nadoru v brušku, neuroblastomu.teraz sa liečime na onkologii a moja mala tu nie je jedina u ktorej sa rakovina objavila po očkovacej davke.moja malinka dostava chemoterapiu a uvidime co dalej.všetky moje kamaratky sa snažim od povinneho ockovania odhovarat lebo to čo sme si zatial vytrpeli a este neni koniec sa neda opisat.nikdy by som uz žiadne svoje dieťa nedala zaočkovať proti ničomu.

stanislavao
Odpoveď bola odstránená
lucy581
Odpoveď bola odstránená
zuzanamastisova
9. okt 2012

Moj 3. syncek po BCG hnisanie pliecka, kalmetka, licenie do 9 mesiacov. Potom po hexavakcine, neutichajuci plac, nocne nareky asi 2 ci 3 mesiace, spustil sa mu syndrom nepokojnych noh, koli ktoremu ma teraz v 5 rokch specialnu dietu, nezvlada skolku, lebo takuto dietu mu nikde neurobia. Ked dietu nema, tak je nezvladnutelny (cely rok, co tam chodil spaval v izolacke... ☹) Neciti nebezpecenstvo, akoby nemal pud sebazachovy, zije vo vlastnom vymyslenom svete. Nie je autista, teraz uz mava asi viac tych svetlych dni, ale ked je zle, tak trha so seba oblecenie, krici, kope, place aj do 2 rano. Ziadne dalsie ockovanie som mu uz nedala a ani mladsiemu syncekovi som ockovanie nadala. Ma jedine BCG, lebo po porode som sa nezvladla pred lekarmi ubranit. Vsetkym detom som akekolvek preockavania po tomto odmietla. Lekarka nas zatial netlaci, ale stale si rypne...

zuzulienkaaaa
1. nov 2012

my sme po druhej hexe dostali tak na cca 8.deň ekzém na nožičke - lekárka to samozrejme s očkovaním nespája...kázala nám natierať modrou indulonou...absurdné...natierali sme to holtovým krémom a trvalo niekoľko mesiacov kým ekzém zmizol...ďalšie očkovania sme rozhodnutí odmietnuť, obávame sa následkov...

pectore
18. nov 2012

po prvej davke hexy mierne zacervenane miesto vpichu, slaby opuch a asi hodinovy plač. Po podani fenistilovych kvapiek vsetky neziaduce priznaky odoznely.

lucijag
Odpoveď bola odstránená
diusik
Odpoveď bola odstránená
desszi
18. nov 2012

Po BCG absces na ramienku, boli sme odoslany na chirurgiu, ale ja som chirurgicky zasah odmietla, na plucnom nam opakovane vytlacali hnis, okrem toho mal syncek zvacsene lymf.uzliny, museli byt sledovane, nastastie nebolo potrebne chirurgicke odstranenie. Po hexe+prevenar potravinova alergia a atopicky ekzem na celom tele, kazda davka stav vyrazne zhorsila. MMR sme uz nedali.

pipi31
25. dec 2012

Dcéra po zaočkovaní MMR v 15 mesiacoch prestala rásť a priberať, rok nato sme to začali riesiť a zistilo sa u nej autoimúnne ochorenie - celiakia, ktorého spúšťačom mohla byť práve táto vakcína.

lemge
29. dec 2012

4 dni po ockovani synflorix v 3mes.veku-maly zacal neprirodzene kyvat hlavickou,a prevracal ocka. ☹ do spravy nam neurolog napisal:
neepilepticka encefalopatia.tie pohyby robil skoro 3 mesiace,a mna nikto nepresvedci ze neboli sposobene ockovanim...

aduskatt
29. dec 2012

MMR.atopicky ekzem, vysoke horucky, neutisitelny plac

acer11
Odpoveď bola odstránená
majamat
16. jan 2013

my mame za sebou zakladne ockovanie a po kazdom nejaka reakcia. po BCG: hnisanie miesta vpichu asi 7m, vsetky HEXA (prve od 8,5m) horucky a MMR bolo najhorsie. na 7dne horucky. trvali 4 dni. posledny den aj zle spala, bola unavena, mala horucku hned od rana, zasklby v rucickach. po vyspati a klesnuti horucky sa to zlepsilo. potom sa objavil vysyp, potom zvacsene uzliny na krku a odvtedy malu bolievaju nozicky.

majaga
16. jan 2013

Ahojte. Prvé dieťa - 9 ročný syn sme bohužiaľ očkovali podľa platného očkovacieho kalendára. A už nikdy viac!!!!!!!!!!!!!!!! Po vakcíne mmr mal reakciu: horúčky znižované paralenom ( najväčšia blbosť - lenže kto to vtedy vedel?), plač, bolesti, na chvíľku omodrel, nereagoval, kratkodobé bezvedomie. Na celý život nám zostala autoimunitná choroba celiakia - nikto v rodine ju nemá! + kopa iných alergií (vráatane mlieka), znížená bunková imunita.
Druhé 13,5 mesačné dcéry dvojičky tiež , žiaľ, dostali ešte v nemocnici vakcínu proti TBC - napriek kontraindikáciám ( predčasne narodené, nízka pôrodná váha,pôrod SC...). 4 mesiace im vpich hnisal, obrovský pupak, bolesti, teploty....V 5-ich mesiacoch sme dostali infekt močových ciest. Brali sme atb + alternatívnu liečbu (bioinformačná, biorezonancia). Až ten lekár mi otvoril oči! Žiadne očkovanie sme odvtedy neabsolvovali a ani nebudeme. Ani jedno z mojich detí!Moja pediatričke je ztých osvietených pánov lekárov, ktorá s týmto neočkovaním nemá problém.
V rodine sme mali úmrtie po očkovaní ......
Doporučujem knihu: Anna Strunecká - Varovné signály očkování, Doba jedová.
Očkovanie = OBROVSKÝ BIZNIS Farmaceutických firiem so strachom a nevedomosťou!!! A mimochodom v pokrokových štátoch už očkovanie nieje povinné.

jarhal
Odpoveď bola odstránená
lubiduch
18. jan 2013

po prvej davke hexa+prvenar+rotarix vobec ziadna reakcia. po druhej davke v 6mes teplota to 38,7. zrazali sme ju cipkami a panadolom baby jahoda (sirup). MAly sa nam vyhadzal, podla lekarky z panadolu.... (neviem ci z toho,a lebo z ockovania, ale je pravda ze sa vyhdazal par hodin po podani panadolu, 1,5dna po ockovani).

cize rakcie neziaduce ano, ale nastastie nic co by sme neprekonali

baklik
Odpoveď bola odstránená
mariosmykal
Odpoveď bola odstránená
jarhal
Odpoveď bola odstránená
espritka2
26. jan 2013

Myslím,že to ako sme my obišli je ešte veľmi dobre voči tu ostatným. Prvá dávka hexa+prevenar žiadna reakcia. Druhá dávka hexa+prevenar neutíšiteľný niekoľko hodinový plač až krik do odpadnutia celé pobede po očkovaní, v noci apnoe, další deň opať plač,krik, neutíšiteľné. Skončili sme v nemocnici. Teraz sme v poriadku dúfam a očkovanie viac neuvidíme.

kattka82
2. feb 2013

Pridavam sa aj ja s nasimi neziaducimi ucinkami. Nas pribeh je podobny tomuto http://www.slobodavockovani.sk/news/neurologick... , len skoda, ze som ho nasla az "po funuse". Zijeme v zahranici, kde sa namiesto hexou ockuje povinne pentou (proti záškrtu, tetanu, dávivému kašľu, hepatitíde B a detskej obrne). Prvu davku dostal moj syn ako 3-mesacny. Po ockovani sa prestal zaujimat o hracky, namiesto toho vacsinu casu silno zaklanal hlavicku dozadu a ked lezal, robil "mostik" (hlavicka silno zaklonena dozadu a nozickami si telicko nadvihol dohora). Ked sme to oznamili pediatricke, ta nam povedala, ze to nemoze mat z ockovania, ze si len proste nieco nove vymyslel a to sa mu teraz zapacilo viac a aj preto sa prestal zaujimat o hracky...Nam to vsak nedalo, tak sme sa cez jednu znamu informovali u jednej slovenskej detskej neurologicky, ci to moze suvisiet s ockovanim. Od nej sme sa dozvedeli, ze je to velmi casty vedlajsi ucinok ockovania, avsak mame vydrzat, do dvoch tyzdnov by sa to malo upravit...Nasou pediatrickou sme boli poslani na neurofyzioterapiu, tam nam odporucali maleho davat do polohy klbko plus ukazali, ako ho mame dvihat a ukladat, aby sa zabranilo zaklananiu hlavicky. Po dvoch mesiacoch sa zaklananie hlavicky upravilo. Ako 6-mesacny dostal druhu davku vakciny. Po nej dostal v noci teploty vyse 38, zo spanku silno stonal a prehadzoval sa. Po znizeni teploty nastal ukrutny neutisitelny a hlasny plac, jakot, piskot, akoby mal silne bolesti, pri ktorom ma silno drzal za ruku a prehybal castokrat cele telicko dozadu. Bolo to strasne, nedokazali sme ho utisit, nikdy predtym takto neplakal. Trvalo to s malymi prestavkami az do rana. Druhu noc sa tento plac opakoval znova, no chvalabohu trval uz "len" hodinu. Zaklananie hlavicky sa nam opat zhorsilo. Po tychto skusenostiach som rozhodnuta svojho syna ako aj dalsie deti, ktore snad budem este mat, neockovat. Lutujem, ze som ho dala zaockovat, no cas uz nevratim a tak mi len ostava dufat, ze sa to neskor neprejavi a bude v buducnosti v poriadku.

miika
4. feb 2013

1.syn (nar. 2004) - ziadne nasledky na ockovania, cize som nevidela dovod aby som pri druhom a tretom dietati nieco menila.

2.syn (nar. 2009)
- hnisanie v mieste vpichu ockovania na TBC, 4x navsteva na plucnom
- po ockovani MMR vakcinou (Priorix) v 19.mesiaci (mal odklad kvoli mojmu 3. tehotenstvu) prestal rozvoj reci, od 1,5-2,5 roku mal slovnik s 10 skomolenymi slovami, doteraz ma problemy vyslovovat nove slova, kazde slovko sa uci velmi dlho, navstevujeme uz rok logopediu, lieceny aj homeopatiou, inak velmi zle navyky v jedeni, odmieta uplne jest ovocie a zeleninu

3.syn (nar. 2011)
- hnisanie v mieste vpichu ockovania na TBC, liecene doma
- ockovany MMR vakcinou (Priorix-Tetra) 10 dni po prekonani rotavirusu, v case uplne zoslabenej imunity - priame nasledky ziadne, ale zacal strasne vela spat (v noci 10 hodin, cez den 5-6h vkuse), hoci predtym stvornozkoval, vedel stat a robil prve krociky, uz zvatlal prve slova, po ockovani prestal stvornozkovat (obnovene po 3 mesiacoch), teraz ma 2 roky a nechodi, nerozprava a prestal aj rast, ma 84cm a 11kg, v 21.mesiaci vyslovene podozrenie na DMO, spasticka kvadrupareza, absolvujeme rehabilitacne pobyty, chodime na hipoterapiu, zatial stale nechodi, liecili sme tiez homeopatiou nasledky po ockovani, ohladne reci tiez ziadne pokroky, ma 2 roky a nepovie jedine slovo, na vsetko ukazuje len s "eee", inak je velmi vnimavy, vie sa sam hrat, listuje si v knizkach, nastastie s ockami problem nemame ako ine DMO deticky

zmenila som pediatricku (odisla som od tej, ktora ockovala maleho v case kedy ho v case oslabenej imunity ockovat nemala) samozrejme dalsie ockovania som stopla, nova pediatricka ma do nich nenuti, chape cim si prechadzame, presli sme na homeopatiu v ramci celkoveho liecenia aj beznych ochoreni

lila77
Odpoveď bola odstránená
nicky07
6. feb 2013

Vo štvrtok sme boli zaockovaný hexou a synflorixom. Piatok v noci horúčky trvali do pondelka, po ustupe horúčiek sa zhoršil ekzem na tvári, zväčšili sa uzliny na krku, pod pazuškami a za uškami. V utorok sa celý osypal. Boli sme u pediatričky - dostal šiestu chorobu... :( neviem či to má súvis s očkovaním ale pediatrička vravela že je to dosť možné.

majuska85
10. feb 2013

Ja som vždy verila,že ked sa očkuje tak je to len pre dobro detí a ľudí. Ale odkedy nám ochorel malý som začala viacej čítať vedľajšie účinky liekov a vakcín a aj zloženia a som zhrozená. Dcérka má zachvíľku 8rokov ked bola maličká bola strašne často chorá večne na ATB zistili nám alergie: roztoče, perie,plesne, histamín, paradajky a vajcia aj bielko aj žltko ☹ , astmu a ekzém. Po očkovaniach bola uplakaná, stúpla nám teplota a mala hnačky, ale všetko v norme 2dni a dosť. Malý nám dostal hned silné ekzémy, zaplatila som mu aj vakcíny na pneumokoky v decembri 2009 a januar, februar,marec sme sa liečili s atb každe 2týždne so zapalom uší ☹ už vtedy začala stúpať moja pochybnosť o účinku očkovania. Po MMR vakcíne som mu objavila 7uzlín na slabinách a dve pod pozuškami ☹ detská dr nás nechcela ani len poslať na sono sme sa doslova žobrali, chodili sme na sono, aby sme to mali pod dohľadom či sa nám to nezväčšuje a čakali, že to zmizne tak ako nám dr povedali ☹ Neudialo sa tak. Začali sme byť vkuse chorý každý mesiac na atb vkuse nám chytalo priedušky, prekonali salmonelu, mononukleózu a v noci sa budil, že ho bolia nôžky ☹ v septembri sme skončili na detskom oddelení s veľkými bolesťami bruška doma sa nám zvíjal a len kričal a plakal ☹ trvalo to dva dni stúpli nám teploty do toho zase bolesť nožičiek, prestal nám chodiť ☹ ☹ ☹ a po 4dňoch všetko ustúpilo. Pustili nás domov dobrali sme atb a po dobratí nám na 4deň opuchla tvárička, detská to kometovala,že to je zo zubov ☹ zase sme sa ,,žobrali ,, na sono tam boli tie uzlinky zväčšené tak sme sa pýtali na infekčné ( chodili sme tam na kontroly kôli mononukleóze) tam sme došli zobrali nám krvičku 4.10 a 5.10.2011 sme už ležali na detskej onkologii ☹ ☹ ☹ s LEUKEMIOU ☹ ☹ ☹ dnes sme stále v liečbe, ale očkovať si už deti nikdy nedám !!!!
Ja som ťažká ekzematička už 16rokov a tiež sa chystám preštudovať svoj zdravotný záznam či sa mi ekzém neobjavil po očkovaní ☹
Držíme palčeky všetkým detičkám a maminkám ♥

dzio2
11. feb 2013

Ahojte moja dcera v 13 bola ockovana proti chripke , mali lyziarky vycvik tak hromadne a povinne museli byt zaockovani , aj napriek mojmu nesuhlasu ,lebo v tej dobe mala nadchu , lekar nas udvrdzoval , ze sa jej nic nemoze stat , hovadina do tyzdna mi prestala chodit , zacali behacky po nemocniciach , nemocnica cadca o 4dni prevoz na Kramare blava , bola tam 4tyz , prisla domou a o 3dni hned sme skoncili na onkologiji v martine , ma autoimunitn ochorenie behom 2rokov sa liecila uz na 14diagnoz bere Metotrexat , je to chemoterapeticky liek a trapime sa dodnes

cabellera
25. feb 2013

prvá hexa+prevenar, spavosť, ráno 39,5C nasledne 3 dni neutíšiteľný plač až výskot, ...opuch v mieste vpichu, hrčky (cca mesiac), prestala držať hlavičku, problémy so spánkom, atop ekzém, po cca 2 týždňoch sa celá osypala, kompletne bola červená, robila divne mostíky, tak sme ju dávali len do klbka, aby sa jej to povolilo, dokopy sme ju dávali cca 2 mesiace, nič viac očkovaná nebude.

Od dna očkovania sa úplne zmenila, ako by mi vymenili dieťa

monulicka
25. feb 2013

Dcera - po 1.ockovani hexavakcinou a proti pneumokokom - apatia, strata zaujmu o okolie, nasledne farmakorezistentna epilepticka encefalopatia s kt.bojujeme neuspesne doteraz :(