icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

teegreen
Odpoveď bola odstránená
kulumulu123
5. máj 2019

Pre tych co vedia po anglicky myslim ze dost sokujuce odhalenie najdete Tu https://thetruthaboutcancer.com/e-coli-vaccine-...

nata18
5. máj 2019

@ivanatim konecne prvy krat s tebou suhlasim .. ano mas pravdu, ludska hlupost je nekonecna a ty si toho svetlym dokazom. Len si melies svoje bez ohladu na poznatky, skusenosti a bez logiky. Si len taky vykrik do tmy bez argumentov. Aaaale vo svojom slovniku dokonale poznas slovo konspirator. Je to sice dost malo nato, aka je slovencina rozmanita, ale tak tvoja volba to je. Ty porovnavas neziaduce ucinky zubnej pasty a chleba s neziaducimi ucinkami vakcin a dovolis si nazyvat ostatne zeny hlupanami? S tvojimi argumantami a vedomostami by som sa zakopala pod zem. Ale ano, ego mas vysoke. Len ci ta to nebude boliet, ked z vysky svojho ega dopadnes na zem.

fibica
6. máj 2019

@ivanatim tak urcite tu nebudem davat ich mena, kedze prave kvoli takym ludom ako ste Vy to nechcu zverejnovat. Aby im nejaki posahanci ako Vy vyvolavali. Ja to viem len preto, lebo sme blizki priatelia a mam rovnaky nazor ako oni, preto to vie len par najblizsich. Pre mna je ich nazor dolezity a urcite nie Vas nazor alebo nejakeho uradnika. Ale opytajte sa na UVZ, ti ich predvolali, ale pokutu sa im neodvazili dat. A kludne budte v tom, ze je to vykrik do prazdna, ked vas to ukludni...

fibica
6. máj 2019

@ivanatim Co ja poznam ludi, ktori neockuju, tak kazdy jeden vratane mna ma vysokoskolske vzdelanie a vie po anglicky. Nie su “ovce”, ktore prikyvnu na vsetko co im ini nadiktuju, ale su to ludia, ktori v tejto oblasti su dost dobre nastudovani. Mozno by bolo dobre urobit vyskum, aki ludia s akym vzdelanim (aj medicinskym) su ti vasi antivaxeri. By ste bola prekvapena.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
tiimka
Autor odpoveď zmazal
kvieta
6. máj 2019

@tiimka Ale to isté, teda problém dnešnej doby" (ako ho vnímaš Ty), môže platiť aj pre tých, ktorí sú proti očkovaniu. Väčšina tých, ktorí odmietajú očkovanie nemajú vlastnú skúsenosť s NÚ po očkovaní, očkovanie odmietajú na základe skúseností iných, alebo na základe toho, podobných diskusií na verejných sieťach, stránkach, a pod.
Je dôležité selektovať zdroje na dôveryhodné a nedôveryhodné. Ale na to, aby to laická verejnosť dokázala správne vyselektovať, potrebuje veľa informácií k danej problematike. No a ak ich nemá, stále sa prikloní k tomu, že bude niekomu dôverovať, o kom si bude myslieť, že je fundovaný, teda odborne zdatný správne rozlíšiť dôveryhodné zdroje od nedôveryhodných, čo ale neznamená, že sa priklonil na tú správnu stranu.
A v tejto problematike rozhodovať sa na základe svojich pocitov by podľa mňa nebolo vôbec správne. Pocit v tomto nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Pocit odborne neposunie ani o jediný krok vpred. Pocit nie je fakt.

katharines
6. máj 2019

@kvieta pocity a nielen tie, su dolezite. Si lekarka? Ak ano, kolko ti pocas studia povedali o ockovani?

kvieta
6. máj 2019

@katharines Nie som lekárka. Pocit nemôže byť kritériom pre rozhodnutie sa či očkovať, alebo nie. Ale viem, že mnohí rodičia sa rozhodnú na základe svojich pocitov. V tom prípade alebo nemajú dostatok informácií, alebo nevedia selektovať.

katharines
6. máj 2019

@kvieta tak pre tvoju info, lekari maju o ockovani az 1 prednasku. Pocity su dolezite a nielen tie, ako som pisala, lebo tie ta nutia dalej hladat a studovat. A veru, mnohe poznatky o ockovani su nelichotive, hoc uznavam, ze povodna myslienka nebola zla.
Teraz odbocim:
Napr. I sladidla, ako suchraloza, maltodextrin.... najdes o nich ospevne ody i ospevne prace, no prax ine vyskumy ukazuje, ze su velmi nebezpecne, hoc sa nachadzaju v cca 60% spracovanych potravinach (suchraloza). No tu, narozdiel od vakcin, si clovek stale moze vybrat a vyhnut sa im.
Suchraloza bola povodne vyvijana ako insekticid a napr. Aspartam bol vyvijany ako bojova latka. Nuz maju dost dobry marketing i lobby.

katharines
6. máj 2019

@kvieta a na margo informacii. Dostala sa mi do ruky gsk brozurka o ockovani, kde na 1. Strane bolo, aby si mamicky nehladali informacie o ockovani na internete. Nuz, zaujimavy "uvedomely" pristup.

kvieta
6. máj 2019

@katharines Očkovací kalendár zostavujú ľudia, ktorí sa imunológii venujú dlhšie ako jednu prednášku.
Ďalej hľadať a študovať ma núti zvedavosť, nie pocit.

kvieta
6. máj 2019

@katharines Do tej brožúrky asi zabudli dopísať: ...na internete na Modrom koni atď." 😉

katharines
6. máj 2019

@kvieta a ty si myslis, ze podla coho zostavuju ockovaci kalendar? Ockovaci kalendar je rozny v roznych krajinach. Upravovany je retrospektivne.

kvieta
6. máj 2019

@katharines Do (Ne)očkovania 2. mája pridala tin007 naozaj výborný rozhovor s hl. hygienikom SR, tam hovorí aj o úpravách očko kalendára (prečo, čo atď), plus si myslím, že v tom nemalú úlohu zohráva aj to, koľko štát chce (môže) z rozpočtu investovať do očkovania.
A ako inak by mal byť upravovaný, ak nie retrospektívne. Môžu ho predsa zostaviť iba na základe nejakých poznatkov, pozorovaní a vyhodnotení s nejakou víziou do budúcnosti.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
katharines
6. máj 2019

@kvieta citala som ten clanok a hned z toho vyplynulo niekolko faktov. 95% preockovanost, a z toho prameniaca kolektivna imunita, je hoax (v clanku je to pekne cierne na bielom 😉), a druha zasadna vec je, ze sme pokusnymi kralikmi. Po tretie, existuju ludia, ktori neprodukuju po ockovani protilatky, ale neochoreli, a po stvrte, ockovanie nie je spolahlivy preventivny a 100% prostriedok ochrany.

kvieta
6. máj 2019

@katharines Asi sme nečítali ten istý článok...

katharines
6. máj 2019

@kvieta ale ano, citali 😂
Komentoval vysledky imunologickeho prehladu.

katharines
6. máj 2019

@kvieta no, aby som upresnila, tych 95% vysvetlil tak, ze ide o pichnutie vakciny 95% populacie. Ucinnost je uz ina tema.

kvieta
6. máj 2019

@katharines Hovoril ako účinnosti vakcín tak aj o tom, že dosiahnutím čo najjvyššej zaočkovanosti sa minimalizuje vznik imunitných dier, teda nahromadenia vnímavých osôb, ktoré nemajú dostatočnú hladinu protilátok, resp. neboli očkovaní v užších skupinách (kraj, región, mesto, osada, škola, rodina...).

lenka54321happy
6. máj 2019

@ivanatim
Jaj aka si mudra! aka sekta? Pisem co sa stalo mojmu synovi a je to nic ine a pravda! Na co by som si vymyslala??? Kto chce si dieta zaockuje a kto nie ten nie! Ja som si zistila vsetku informacie a tu vakcinu z ktorej mal tu reakciu sa mu uz nebude davat, ale ostatne ano! A aj sme dali a bol fajn! No a teraz ako mudrost ides napisat? Ty sekta! 🙂))

katharines
6. máj 2019

@kvieta to hovoril, no podla vysledkov tolko ospevovanych protilatok, by sme uz mali vsetci vonat fialky od spodu.

lenka54321happy
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
kvieta
8. máj 2019

@teegreen No, zaujímavé je, že všetci tí poprední antivakcinisti na SK majú IT vzdelanie a v tom prípade to už posadnutosť nie je... Žeby sektárstvo?...

katharines
8. máj 2019

@kvieta ak sa niekto niecomu intenzivne venuje 10-20 rokov, tak je odbornik. V mnohon vedia podstatne viac.

kvieta
8. máj 2019