icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

peter952
Odpoveď bola odstránená
siuherry
7. apr 2016

Mne to pride tak: ockuje sa zivymi virusmi a niekoho telicko to nezvladne a zomrie pripadne tazko ochorie a je izolovane od okolia co znamena, ze nemoze nakazit dalsich takto stat eliminuje tieto choroby a tvari sa ako vdaka ockovaniu maju vsetko pod kontrolou ☹ takto sa zbavuju slabych jedincov. Je to na zaplakanie, ze rozhoduju a hazarduju so zivotmi nasich deti. Velky strach som mala pred kazdym ockovanim, nastastie sme nemali ziadne velke vedlajsie ucinky vdaka bohu. Dufam,ze deti nasich deti uz budu zit vo vyspelejsom systeme a toto lincovanie ockovanim sa skonci

petra_ml
23. apr 2016

Myslim, ze kazdy by si mal precitat nasledujuci clanok, hlavne ti, ktori nechcete ockovat, ale nemozete sa tomu z akehokolvek dovodu vyhnut - https://vedomec.com/2016/03/22/nevakcinujte-bez...

tery29
28. júl 2016

U nas ziadna reakcia..

autumn11
12. aug 2016

syn je momentálne 10 deň po očkovaní a zatiaľ našťastie žiadna reakcia. Dúfam, že to tak aj zostane.

nikulka79
13. aug 2016

@petra_ml mi sme malemu tyzden pred a po zaockovani podavali vitamin c no ak sme ho tyzden po zaockovani mmr uz nedavali akurat tyzden po nastali neziaduce ucinky.skoncili sme s diagnozou f 84 aj ked v centre nam vravia ze aj ked ma aut.crty tak by mu tuto diagnozu nepovedali.zacali sme znova podavat samozrejme aj ine a stav sa nam len o trosku zlepsil

monilik
13. aug 2016

My sme nemali žiadnu reakciu...ani jeden ani druhý.

simaadamko
18. aug 2016

1. Očkovanie Hexa plus Synflorix spolu,na 3 deň fliačik na tvari, ďaľšie dnipo nohách , červený celý krk,výsledok atopický ekzém.
2.očkovanie rozdelene kvôli ekzemu aj posunuté na neskôr, výsledok z vakciny proti pneumokokom zhoršenie ekzemu do hodiny pio očkovaní.
3. Dávka,opäť rozdelená.
Vakcina proti pneumokokom,vysledok:
Prutká reakcia do hodiny teploty nad 38,6, zvracanie, plač so zadržiavanie dychu.
Druhý deň ráno teplota 39,3, podaný čipok ,kŕče ,Zabral až diasepam na žodporucanie lekárky.
Poobedie opäť 38,8 ,dali sme zábaly,ku večeru klesla.
Šklbanie plecami jej ostalo j keď už sa hrala.Uvidime zajtra.
Ďaľšie očkovanie NIE.

godzillka
18. aug 2016

Ziadnu. Ani som nevedela ze ju ockovali.

lubka62
18. aug 2016

Staršia dcerka bola od narodenia zdrava, imunna, teda aj bez reakcii pri kazdom ockovani,no syn...nikto mi toto nikdy nedal na papier, detska DR dava od mojich staznosti ruky prec, no vec sa má tak,ze sa narodil velmi citlivy,furt sopliky,koliky atd... prva mmr mu nastartovala potravinové alergie,ekzém, to by som rozdychala,ale ked po tretom preockovani prestane chlapcek celkovo komunikovat,to už naserie. Moja rada vsetkym: NEDAVAJTE očkovat deti s ekzemom,je to choroba a nedajte sa presvedcit,ze to nie je dovod na nezaockovanie. Teraz viem,ze je ockovanie biznis, ale čas nevratim.

elisvic
19. aug 2016

@lubka62 mne chcela tiez dr. ockovat dieta v case ked bola nachladnuta a to bola pani prof.dr. , na to som jej povedala, ze by sa ved predsa nemalo ocko, ked dieta nieje na 100% zdrave. potom to tak nechcala,ale keby tam nezacnem kvakat , tak ju zaockuje. je mi luto, tvojho dietata , ze takto teraz trpi. Na mna robila moja mama a svokrovci strasne velky tlak, kvoli ocko. Lebo pre nich je dr. Boh. a ti vedia vsetko.
Na to mam ja trochu iny nazor.
dcera 14 mesiacov bez ocko, okrem jedneho rotavirus, ten dostala, zatial 3 krat sopliky po dva tyzdne. inak nic. po ocko roatavirus bola vyhadzana, ( mozno praci prasok) neviem, ale zacala robit mostiky, a to nerobila ani do vtedy a ani neskor potom. bude nezaockovana nadalej.

skore uzdravenie a drzim palce

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lubka62
20. aug 2016

@peter952 ano,viem,sme 3 mesiace na diete Gaps,ktorej zakladom je telo detoxikovat a malý sa nám "znovunarodil". Pokroky neuveritelne,uz zopakuje aj 2 slova po sebe, aj ked nerozumie možno, co povedal. Ale začíná mať zalubu v rozpravani,takže ja verim,ze dobehne zameskane aspoň na 75%,,kym pojde za 3 roky do školy. 🙂 a nasa DR.vlastne ani nebola prekvapena,ked som jej vravela,co malému je. Oni dobre vedia!!!

peter952
Odpoveď bola odstránená
lubka62
20. aug 2016

@peter952 dakujem za podporu! Mrzí ma len to,ze som citala tie nespravne knizky pocas tehotenstiev,bola málo informovana o ockovani a keby som vedela to co teraz pred pár rokmi....ach! Mohli sme predist nasmu trapeniu. Na toto ma proste nikto nepripravil,ani neupozornil. Skor naopak,... reci typu "musís dat deti očkovat "! atd....Náš Simon je velmi inteligentny a ja zase nekompromisna, my to dáme!

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
elisvic
20. aug 2016

@peter952 tak to si dobre napisal. ked si predstavim ,ze aka sikvna je moja dcerka a teraz keby ju zaockujem a prestanemi rozpravat, tak ja neviem co by som s kym urobila od zlosti. ...ale ako pozorujem System tak asi by som nemohla toho Vela urobit. ...lebo ked sa to nahlasi , tak to niekje spravne zdokumentovane, takze statistiky nemozu pasovat. cize info su milneeee. poznate aj knihy/ videa od pani Anita petek-dimmer, tiez velmi zaujimave. silne bojovala proti ockovaniu.

buckeye
21. aug 2016

@peter952 ale to ze si Wakefiled patentoval tesne pred vydanim toho boom(ktory sa ukazal ako podvodny so sfalsovanymi výsledkami) clanku svoju vlastnu vakcinu, je vlastne len taka zhoda nahod vsaK? on nie je proti ockovaniu, ani nikdy nebol, potreboval ociernit konkurencnu vakcinu, aby sa pouzivala ta jeho

lubka62
21. aug 2016

@peter952 no my žijeme v malom meste a na nasom sidlisku je len 1 pani,co nedala dieta očkovat. A pride ostatnym cudna...

lubka62
21. aug 2016

@peter952 je mi to strasne ľúto! Ja som si ista,ze nas Simon sa narodil zdravý (i ked citlivý) ...posledne ockovanie ho psychicky zmenilo a jeho recove centrum akoby zaspalo. Mám na to aj dokazy,mnozstvo videí pred a po a raz to všetko zmedializujem,ked budem na to pripravena. Nech si vravia co chcu,vakciny nie sú bezpečné. Ale ved Ty to vies najlepsie ☹(

elisvic
23. aug 2016

@buckeye haha tak to je fakt dobre, clovek nikdy nevie aky je za myslienkou ten pravy zamer.

elisvic
23. aug 2016

@lubka62 toto by ste mali urcite urobit, dat to do eteru,
moja mama a svokrovci ako aj znami mi povedali ako mozem dat dieta nezaockovat?, hovorim jednoducho. ved vsetci ockuju , len ja nie.
vysvetlila som im , ze je to az velmi podivuhodne ked tolko Vela sprav citam, ze deti maju neziaduce ucinky, este som im aj video ukazala o skodach po ockovani ,, my neockujeme,, vypocula som Vela prednasok na tuto temu, ktore ma presvedcaju o opaku.
svokrovci povedali, nemozes vsetkemu verit co je na internete. krava-svokra v zivote nedrzala v ruke pocitac, ale uz teraz mi vie povedat, ze nemam tomu verit co tam je.

tak asi mamicka, ktorej dieta je poskodene by si zdlhej chvile vymyslala taketo texty.( moze byt ja neviem), ale urcite kazdy ma nieco lepsie na praci ako pisat bludy na internetove stranky. ...tak som rozmyslala, keby sa mi to prihodi, tak by som ako prve asi pisala na podobne stranky a informovala inych rodicov aby si to este raz rozmysleli, pretoze ja uz nemozem vratit cas spät. rozumiem tomu ked lekar povie , ocko je dolezite, a potom ma velmi prekvapi, ked dalsi lekar povie ,,pozor ocko,, cele ockovanie je jedna loteria 50:50, bud dieta nema nic alebo ma poskodenie. podla mna ked uz viem ako lekar ze je mozne aj poskodenie, tak by som mal apelovat nato aby sa detom najskor brali vzorky z krvi alebo ine testy, ako telo na ocko zareaguje, predtym nez tam ten humbuk napichaju.

maslenka47
23. aug 2016

@lubka62 ty musis byt strasne naivne hlupucke dievcatko. Pises tu, ako sa tvoje dieta zmenilo po tretom preockovani MMR. Skoda, ze MMRkou sa ockuje prvy krat v druhom roku dietata a druhy krat v 11tom roku. Treti krat sa MMRkou neockuje.

To, cim bolo tvoje dieta zaockovane 3x v priebehu roka bola hexa a pneumokoky. To len na okraj toho, ako si taketo hlupane vyrobia zarucene "dokazy" a "zavery" a pritom o ockovani vedia barani prd - ani len tolko, cim to tvoje dieta zaockovane bolo.

Mimochodom, spravanie deti sa vekom meni, casto prave vo veku okolo 1-1.5 roka - a nema to suvis s ockovanim, ale s tym, ze si dieta zacne viac uvedomovat seba a svoje okolie. Zacina vnimat a uvedomovat si reakcie okolia na svoje spravanie sa, zacina sa napriklad hanbit, zacina si uvedomovat zmeny prostredia a pod. Na tom naozaj nie je nic cudne. Kazdy sme iny, niekto je extrovert, niekto introvert.

Moj syn MMRkou ockovany vobec nebol a tiez niekedy medzi prvym a druhym rokom prestal "rozpravat". Poriadne sa rozrozpraval az po 4tom roku! Ale urcite za to moze ta vakcina, ze ano...

nikulka79
23. aug 2016

@maslenka47 mate stastie.my ci to vyvolala mmrka alebo nie zlom ostal presne 2tyzdne po zaockovani .to co dokazal pred nedokaze doteraz a to bude mat o chvilu 3roky.ci to vyvolala mmr vakcina neni dokazane ale je dokazane ktore deti by nemali byt s danou anemnezou zaockovane a pred sa su.u nas je tiez ten pripad.lekarka mi doslova poskodila zdravie maleho.zmenili sme ju no zdravie nam to nevrati.ak niekto mysli na diagnozu 84,imunitny system ano moze poskodit

buckeye
23. aug 2016

@elisvic no len tvoja svokra ma pravdu, nie vsetko, co ludia popisu je pravda, ludia su paranoici, volakedy si konspirovali ale doma v obyvacke alebo max v krcme a nikto o nich nevedel, teraz svoje teorie vypisuju po internetoch, treba si overovat zdroje, kopec videi, natocili ludia, co o ockovani nemaju sajnu(napr slavne Petekovej video), vela pripadov NU na nete bolo vymyslenych(aj tu na mk) alebo su take, ze si rodic iba mysli, ze to ma suvis s vakcinou, pritom pravda inde, vid tuto lubka a maslenkina odpoved(mmr sa ozaj ockuje len 2x, a ten druhy raz az v 11.roku)

elisvic
23. aug 2016

@buckeye dakujem , ze si zareagovala , ja tiez nebereim vsetky texty za sväte, ale skor s odstupom. tiez si myslim ak matka vidi, ze dieta pred ocko reaguje normalne ako vzdy a zrazu ma problemy s rozpravanim , tak mi tiez nikto nenahovori , ze je to , lebo dieta zjedlo na veceru puding. a druha vec je , ze ak poviem mudr. dieta mi odvtedy nerozprava a pani mudr. nema zaujem take ani zapisat ako mozno na preskumanie, ze by to predsa len mohlo mat suvis s ocko, este predtym , nez ine deti budu tiez postihnute, tak to je tiez pre mna nepripustne tomu uverit , ze mudr. odvadzaju svoju pracu bez chyby. a prave zjavne na citlivjsich detoch vidime, aku silu ma ocko.

buckeye
23. aug 2016

@elisvic dobre a comu to pripisat u deti, ktore zaockovane neboli? Skaredemu pocasiu? Ked nechce tvoja dr. Nahlasit, mozes to urobit ty ako rodic, nemusis cakat na nu

elisvic
24. aug 2016

@buckeye na co to budem nahlasovat ja, ved tie urady s tym ajtak nic nerobia 😉
neviem z coho to maju deti , ktore neboli zaockovane, asi to bude nejaka geneticka vada.
ty si nazoru, ze vsetci ,ktori natacali videa a pisali knihy su jednoduchy malo chapajuci ludia. len sa cudujem, preco sa k tejto teme vyjadrovali aj lekari, proti ocko, aj ten prof, Mudr. dr. su vsetci tiez ti , ktori polemizuju v krcme?? nevedia o com hovoria, mali ine knihy z ktorych sa ucili??