icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

olgalubo
30. okt 2014

lgalubo

https://www.youtube.com/watch?v=3OQfPIzfQcA

TOTO MUSITE VIDIET CELE A POTOM SA ROZHODNITE SPRAVNE

maser
6. nov 2014

http://nasledkyockovani.ic.cz/ Bez komentára. Snad Vam to pomôže rozhodnuť sa správne.

0silvia0
7. nov 2014

Zvyknú mať nežiadúce účinky aj deti po preočkovaní po 10. roku života, keď prvé očkovanie MMR v 15-tich mesiacoch zvládli v pohode?
Všade sa zvykne písať len o nežiadúcich účinkoch tohoto očkovania malých detí vo veku očkovania 15-18 mesiacov...

irenkask
8. nov 2014

@0silvia0
Ja som bola svedkom že veľa z nich dostalo rakovinu a prijímali ich na onkológii ako na bežiacom páse, väčšinou to bola rakovina kostí a veľa z nich sa liečilo viacej rokov tak že im museli amputovať nohu okolo 15teho roku a nakoniec aj tak zomreli. ☹ ☹ ☹

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
zita19
8. nov 2014

@irenkask si ty kompletna? Na onkologiu na beziacom pase... To by sme museli mat tisícky obyvatelov s amputovanou nohou...

ushuaia
Odpoveď bola odstránená
marietta33
13. nov 2014

ockovanie 16 mesiacoch a bez akejkolvek reakcie

jongopongo
30. nov 2014

drobec ma 17 mesiacov a ockovanie zvladla v pohode , reakcia ziadna chvalabohu. Iba pri druhom ockovani mala zvysene teploty, ktore trvali 2 dni.

piip
3. dec 2014

Moja dcéra mala pri prvých troch očkovaniach mierne teploty, 37 až 37,5, a v 17 mesiacoch, keď prišlo MMR, tak nemala prekvapivo vôbec žiadnu nežiaducu reakciu. Zo všetkých doterajších očkovaní ho zvládla najlepšie, aj keď mamičky sa ho najviac boja a najviac strašia, keďže je to očkovanie živými kultúrami. Som zástankyňou očkovania, pretože je to kolektívna zodpovednosť, nielen zodpovednosť voči vlastnému dieťaťu. Chápem mamičky, ktoré majú osobné zlé skúsenosti s očkovaním, že sú proti nemu a už nechcú ďalej očkovať, ale neuznávam matky, ktoré nedajú dieťa zaočkovať bezdôvodne, lebo niekde niečo čítali alebo kamarátka jednej kamarátky povedala... Deti navštevujú kolektívne zariadenia a práve nezaočkované deti potom znižujú kolektívnu imunitu, načo potom celoplošne očkujeme a štát vyhadzuje peniaze daňových poplatníkov, keď si to potom sami narúšame? Výskumy nie sú bludy a očkovanie nie je pre nič, za nič, má svoje opodstatnenie. A fungovalo aj za sociku, nemôžete povedať, že sa na tom chceli nabaliť len farmafirmy. Ak ste si nevšimli, tak tubera aj čierny kašeľ boli donedávna vyhladené, kým neprišla vlna "múdrych" a "zodpovedných" mamičiek. A bude to pokračovať ďalej...

zimmi1
4. dec 2014

@piip a ja zas nechapem, ze niekto, kto ma ohladom danej problematiky len minimalne vedomosti a mozno ziadne, ma potrebu pochvalit sa tym pred verejnostou.
takze, aby sme tuto chybu napravili, musim ti povedat sokujucu informaciu- tubera, ani cierny kasel neboli nikdy vyhladene, staci si pozriet of. statistiky, dalsi sok: vyskyt cierneho kasla napriek celoplosnemu ockovaniu stale stupal- opat kuk statistiky- verim ze zvladnes vygooglit 😉
a teraz dodam jednu nehoraznost: ockovani jedinci su tiez prenasacmi chorob- o to horsimi, o co zadubene hlavy veria vo vsemohucnost ockovania a ludi, ktori maju zjavne CK, nan netestuju, bo to sa predsa nemoze stat- aj ked dnes sa uz vie, ze vakcina proti CK nezarucuje, ze sa ockovany jedinec nenakazi (len sa tvrdi, ze choroba ma lahsi priebeh atd.) btw. ze si toto nevymyslam, si lahko potvrdis, ak si kuknes nejaky ten pribalovy letak, ktory uvadza, ze imunitu neziskaju vsetci jedinci- nebudem ti sem davat link, vygoogli opat sama, nech mas istotu, ze ti nepodstrkavam zmanipulovany dokument 😉 "zodpovedne mamicky" su pre mna tie, co vodia svoje prechladnute deti do kolektivu, s tym ze vsak o nic nejde, pricom by mali vediet, ze taketo dieta ma sediet doma a liecit sa.
prosim ta, dostuduj si nejake veci prv, nez sa opat "spravodlivo" nahnevas a napises podobny nezmysel.

veriiii
20. dec 2014

MMR a Menigokok C uplne bez reakcie...
myslim,ze vela deti ma teplotu, vysyp,zvacsene uzliny ako docastne a zname reakcie....ale mamicky nie su upovedomene o tomto NU lekarom-co je chyba.. a preto spanikaria, nakuknu do skupin ako Mame nasledky po ockovani a tam ich uz patricne poucia.... 🤐
preto by som k tomu vysypu chcela napisat:
After the MMR vaccination
MMR is made up of three different vaccines ( measles, mumps and rubella) and these can each cause reactions at different times after the injection.

After six to ten days, the measles vaccine may cause a fever, a measles-like rash, and loss of appetite.

Three to four weeks after the injection, the mumps vaccine may cause mumps-like symptoms in some children (fever and swollen glands).

The rubella vaccine may cause a brief rash and possibly a slightly raised temperature, most commonly around 12 to 14 days after the injection. A rash may also occur up to six weeks later but this is very rare.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6.-10. den po MMR vakcine-moze byt horucka a vysyp podobny osypkam a strata apetitu..
3-4 tyzdne po MMR vakcina moze sposobit symptomy pripominajuce mumps(teplota a opuchnute uzliny)
najcastejsie 12.-14 .den .po ockovani MMR rubeolova zlozka moze sposobit kratko trvajuci vysyp a mozno aj zvysenu teplotu.tento vysyp sa moze ale objavit az do 6.tyzdna po ockovani,ale je to velmi vzacne..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

leonus
20. dec 2014

My sme 8.12 po MMR,no uz par dni pozorujem u maleho strasnu nervozitu,az tak ze nasilu place a hadze sa o zem. Zaspavame vecer aj 1-1,5 kope,kruti hlavou,reve. Som na nervy fakt,uz neviem co s nim robit. A to nikdy taky nebol. Alebo zubky ocne?... Poradte ci mate niektora taku skusenost.

cevrik5
24. apr 2015

Mamičky, ktoré ste si nedali zaočkovať deti na keru mariu sem vypisujete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?! Ste si prečítali otázku, tak aké je vaše IQ? Otázka znie: Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie? Tak prosím nech píšu mamičky, ktorých sa to týka a nie tie vaše múdrosti nie k otázke, ale z cesty a strašenie.

jankali
30. apr 2015

môj chlapec začal po mmr škúliť. nemala som dať!

ghostsgirl
18. máj 2015

Preco pisete o neziaducich ucinkoch tie, ktore ste ockovat nedali? Tym padom nemate skusenost, tak nerozumiem....

My sme ockovani a ziadne vaznejsie NU neboli. Horucka a opuch, samozrejme bolestivost v mieste vpichu, ale to po par dnoch preslo.... Takze prosim nesirte paniku... Taktiez autoimunitne ochorenia clovek nedostane z vakcin, nutna je predispozicia...

miskajulo
7. sep 2015

skoda ze pod prispevkami nie je tlacitko Nepaci sa mi to alebo Toto je teda riadna blbost...maminky radte sa s niekym kto je na to kompetentny, kto to vystudoval a nie s niekym kto si o tom vela precital na nete...nenechajte sa vystrasit a svoje pochybnosti rieste s pediatrom

taglietta
25. sep 2015

Náš priebeh bol úplne bezproblémový.

maaaria3
25. sep 2015

Aj náš, prakticky žiadne reakcie a táto mmr... asi najlepšie zvládol... vďaka Bohu

freefamme
25. sep 2015

Absolutne bez problemov u oboch deti, ako aj pri vsetkych ostatnych - povinnych aj nepovinnych - ockovaniach 😉

sense
25. sep 2015

Vobec z8adne d9konca ju najlepsie zvladla zo vsetkych

xenia1
17. okt 2015

Mamičky prosím o najnovšie reakcie na MMR vakcínu nás to ešte len čaká a chcem sa správne rozhodnúť či dať,alebo nedať zaočkovať 😒

adsumus
17. okt 2015

https://www.modrykonik.sk/group/6646/ tu nájdeš vyjadrenia očkujucich rodičov.

kbeata
17. okt 2015

adsumus,ty zaplatena pocitacova..... 😀 ,preco sa nemozem pridat do tvojej skupinky?
A pre všetkých:
zoberte si priklad z toho,ze ked ma niekto co i len trosku iny nazor na ockovanie,hned ho da zmazat a znemoznit mu pristup do Akoze verejnej skupiny 😠

alchemilkazltozelena
29. okt 2015

mal niekto taku reakciu ze dieta dostalo sople?

sumikk
29. okt 2015

Vôbec žiadna reakcia, a to som čakala, že možno niečo bude, stále som merala teplotu a nič. Toto očkovanie napodiv zvládla najlepšie zo všetkých.

genkai271
18. nov 2015

my, my sme po mmr dostali sople...a syn ich ma dodnes...uz je to vyse polroka...poviem pravdu, my sme po ockovani mmr ani nikam nesli,aby nahodou nedrapol nejaku chorobu a aj napriek tomu dostal sopel...nevieme sa ho dodnes zbavit...uz sme boli na orl, robili mu x-krat odbery, stery...uz nam ostava iba alergologia...ideme o 2 tyzdne...tvoja dcerka dostala tiez sopel? ja musim povedat,ze syn bol do 2 rokov uplne zdravy:(,nikdy nebral atb (raz dostal chripku odomna, ale tym,ze sme spolu boli denne,nemohli sme sa izolovat,tak sa to dalo cakat), ale atb nemal nikdy nikdy...az po MMR (dali sme ho ockovat ako2rocneho) dostal sopel a ja uz neviem co s tym,uz som zufala.

nikulka79
1. jan 2016

dievcata na mmrku sico najdalej oddialujte ockovanie.dietatku do dvochrokov sa zdokonaluje nervovy system a ked ho date zaockovat tak to dietatu narusi a hlavne rodiny kde mate alergie a ine ded.choroby ktore znizuju imunitu.nas maly skoncil ako autista.hned po injekci dostal horucky,zacal byz nervozny a trhal sa s placom zo sna a snazil sa ako keby pred niecom utekat,odmietal po case jest a nic mu nebolo po voli,zacal sa hlavkou hadzat do zadu na zem a nakoniec metat aj nohami.prestal rozpravat a teraz ako dvojrocne dieta sme na tom vo vyvoji ako rocne.konecne niecozacal gagotat ale je to vela krat eucholia-maly s anarodil s krvnymi zrazeninami v mozgu,imunita slaba takze pani doktorka podla spravnostinas nemala zaockovat no to som ale az teraz zistila