Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
Nase ockovanie malo byt v 15 mesiaci ale maly bol chorlavy tak sme odmietli a zaockovali sme ho teraz 16.9.2016 mmr vakcinou priorix ked mal 2.5. roka teda 30 mesiacov. 3 dni po ockovani zacala extremna nervozita, placlivost, precitlivenost, stale bol podrazdeny, viac menej sa nosil na rukach, po tyzdni mu nabehli sopliky, kasel, akoby zapal hornych dychacich ciest, 21.9.2016 sme mu podali imunor od alergologicky a o tyzden nato druhu davku imunoru, takze nevove priznaky vyznamne zmizli, co sme sa obavali, ze bude takyto nervak uz vzdy, teraz je 3 tyzdne od ockovania a stale pretrvavaju sopliky a kasel, teplotu nemal, ine priznaky nema, do skolky nechodi doma sme vsetci zdravi tak to nemal kde chytit, jedine ze to je priznak priorixu, ani starsia dcerka ani my nie sme chori, takze na sopliky a kasel mu hadam zaberie ribomunyl co mu dal alergolog na posilnenie imunity. Sestrine dievcata mali na MMR tiez zle reakcie, prestali rozpravat a menej sa smiali, trvalo 2 mesiace kym sa dali do normalu. Ja viem, ze som urobila dobre, ze som s MMR pockala a dali sme ho zaockovat az po lete ked bol 4 mesiace v kuse zdravy bez antibiotik a liekov a myslim si, ze kazdy by mal dat zaockovat dieta az vtedy ked je dieta par mesiacov dlhodobo zdrave a nedat sa nahovorit lekarmi, ze teraz je cas, ale riadit sa vlastnymi pocitmi, lebo len zdrave dieta moze ockovanie zvladnut bez problemov. A len rodic naozaj vie, ci v danom okamihu je dieta v poriadku, lebo to ze lekarka dieta popocuva, pozrie mu d hrdla a povie, ze je zdrave nie je v poriadku ked pred tyzdnom dobralo antibiotika. Drzim palce, aby ste aj vy ostastni rodicia zvladli ockovanie uspesne. Urcite je obava z MMR na mieste, myslim si, ze po 3-4 tyzdnoch od ockovania si mozeme ako rodicia vydychnut, ked vsetky priznaky vymiznu.
my sme po žiadnom očkovaní nemali reakciu a teraz sme očkovali mmr, a dieta sa absolutne nezmenilo v spravani , teploty neboli, praveze začala robit veci ktoré dovtedy nerobila , celé dni usmiata pokojná, aaaale dnes sme našli na krku zvečšenú uzlinu tak nervy ... neviem či tam bola tá uzlina skor alebo nie kazdopadne sme ju dnes našli a je to 10ty den po očkovaní
@lubka62 nemáš náhodou nejaký dôveryhodny link na GAPS dietu pre deti? Všade vidím len odporúčania pre dospelých. Alebo na dobrú literatúru ? Vďaka 🙂
@merry9 jasne zajtra pojdeme ja taketo veci nepodcenujem a radsej 100krat zbytocne akoby sa malo nieco zanedbat ono toto je take kontroverzne ta tema ockovania ale ja osobn mam skor strach neockovat ako ockovat a samozrejme zalezi na tom ako je dieta na tom fyzicky a ako zvladalo aj tie predtym ockovania
Dlho som vahala či dať MMR vakcinu nakoľko nič dobré sa o tejto vakcine nepíše. Nakoniec som sa dala doktorom ukecať, ale len preto že doteraz sme vôbec neboli chorí a musím povedať že vakcinu zvládol drobec v pohode už sme mesiac po a žiadne komplikácie našťastie neboli. Akurát teraz máme zápal priedušiek naša prvá choroba
@peter952 sme na Gaps, od 15.juna, odo dna ako sa zbavil Candidi v prvej fáze diety začal reagovat lepsie a po mesiaci na Gaps už vedel zopakovat vetu.Sam od seba nehovori,ale opakuje veselo!!! Ale porovnat ho pri hre, reakciach, zaujmoch a komunikacii s rovesnikmi,...ach tam su este velké rozdiely!
Dobry vecer, piaty den po vakcinacii 40 stupnov horucka, tak uvidime, co dalej pride... je to totalny stres pre rodicov.
Ja ockovanie povazujem za zbytocnost a urcite sa mi nepaci pozerat, ako moje dieta trpi a je uplne mimo a malatna...
Vyzera to tak, ze si mozme len postazovat, pretoze u nas v usa je to prisne regulovane a nikde mi ju nechcu zobrat do skolky. ☹
Hruza, co je to uz za svet, ziadna sloboda rozhodovania.
Veď to ani psíkov tak často ako naše detičky a to nehovoriac o tom že keď dieťa nie je zaockovane tak ho nezoberu do škôlky a že slobodné rozhodovanie cha
@xenia1 toto je kus odveci,co ma napadlo, ale kamoška- totalna milovnička zvierat má 4 psikov, všetko ine plemeno, jedneho nikdy očkovat nedala,bolo to stěna z kontajnera,a tich troch ano a pravidelne. Ti traja sú vraj neustále chori a stoja ju nemalé peniaze. Ten najstarsi má 12 rokov a nikdy chory nebol.
@elisvic "clovek nikdy nevie aky je za myslienkou zamer." Ano, ale info musis mat podlozene a minimalne si to overit. A nie ze jedna pani napisala, tak budeme tomu verit teraz. A potom sa to siri ako pravda a vsetci su spokojni.... :
@buckeye prosim najdi nieco o Wakefieldovej vakcine. A ked sa ti to podari, budem ti velmi vdacna. On odporucal ockovanie monovakcinami. Jednotlivymi vakcinami na samostatne choroby osypky, mumps, rubeola. To mu zatrhli. Neboli to jeho vakciny. Boli to vtedy normalne dostupne vakciny.... kopec rodicov by dalo monovakcinu na osypky. Ale mumpsu a ruzienky sa neboja. A nemozu. Lebo stat prikazal.su za ockovanie, ale nechcu MMR...
@petah82 TAK TO UZ VIACEERE MAMICKY NAPISALI, a nie jedna pani povedala, ze ich deticky mali neziaduce ucinky po vakcine. urcite nemusia tomu vsetci verit, ale najskor ti rodicia, ktorich tie deti teraz trpia a rodicia spolu s nimi. potom by ma zaujimalo ako vy by ste reagovali na reakciu vasho dietata, ked odpadne po vakcine hned v ordinacii alebo prestane pouzivat celu pravu stranu tela. Co by ste si o tom mysleli, ze ako dobre zareagovala ta vakcina??, a nebodaj ked dieta umrie, tak vakcina reagovala vtedy super, ci ?? zase nieje len treba slepo verit,vsetkemu co je napisane na paieri, pretoze papier Vela vydrzi,
a ako by ste reagovali, ked vam je vedome , ze statistiky niesu dosledne vykonane??? ako mozete mat potom spravny vysledok??
ja v tom ziadnu logiku nevidim, zial. mne tam chybaju prave argumenty.
@andreaforbes to je fakt strasne , ze clovek je pod takym tlakom.
@xenia1 asi ze u psov nie je tolko nebezpecnych chorob.. Ale co si pamatam,v prvom roku sme boli hadam 3x.a pravidelne odcervovanie.
Takze psa a clovek nozaj nemozes porovnavat.uz si ro nepamatam ako casto,psika nemame uz 10 rokov,ale na preockocanie smz chodievali pravidelne,bez toho by sme ani do Rakuska ist nemohli,nalepiek tam mal statocne aj kvoli odcervovaniu a urcite to ockovanie bolo castejsie,nez je u deti s vynimkou prveho roku. Alz fakt psa a cloveka v tomto porovnavat...
To nebolo myslené ako porovnanie psa a človeka skôr to očkovanie do prvého roka sa mi zdá trochu prehnané ako často sa ockuje
ahojte, no moje dieta zacina dostavat akesi nervove zachvaty, hlavne na vecer a krici v noci parkrat, tak ja neviem, uz, aky to ma vyznam, ta vakcinacia, ked sa jej stav zhorsil a je tiez taka akasi malatna a nechuti jej jest, dnes je to siedmy den. Tak ja neviem, co nas este caka, sme uz unaveni. Teda nasilu nutit rodicov podat vakciny je fakt neskutocna drzost. Najhorsie je, ze neviem, ako jej mam pomoct, ked nurofen jej nezabera. Chudatko. Uz som normalne taka nahnevana, ze sa koli tomu aj do Rakuska prestahujem, ak by som mala druhe dieta... je mi fakt luto vsetkych rodicov, co trpnu, ci ich dieta nedostane diabetes alebo autizmus akoze len tak "nahodou".
To fakt nas predvolaju ak odmietneme?nechcem sa natahovat s uradnikmi a sudom
@slnecnica333 So žiadnym súdom sa naťahovať nemusíš. predvolajú ťa na RUVZ. Tam si vypočuješ paničky, nemusíš s nimi debatovať. Stačí, že na úvod povieš, že si rozhodnutá, následne napíšeš do zápisnice svoje stanovisko, čiže, že si sa zúčastnila konania, ale svojim podpisom len dokumentuješ svoju účasť a nie súhlas s vecami zapísanými v zápisnici. Prípadne vôbec nemusíš podpísať,a le to riskuješ, že zaprú tvoju účasť. Najlepšie je priniesť svoje písomné stanovisko a to uviesť do zápisnice. Následne dostaneš rozhodnutie o pokute, ktorá môže byť max cca 330 Eur + 16 trovy konania. Niekde však dávajú podstatne menej, je to len na nich. A to je všetko.

Susedkina dcera dostala diabetes. Co je pre chudiatko na cely zivot. Mala 2 aj nieco. A podla mna to mala z mmr. Ale to nikto nepotvrdi. Ale nema to v anamneze ani u rodicov ani u rodiny