Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
moj syn bude mat 4roky nema ockovanie MMR, ale teraz zvazujem kvoli tomu boomu na osypky atd. nema niekto skusenost ze by ockovaciu vakciny rozdelili?.ockovany nebol kedze je skor narodenny, bol chorlavy a odkladali sme to na neskor.a je autista takze aj kvoli tomu sme sa bali regresu kedze maly po kazdej chorobe ci neprijemnom zazitku sa z toho dlhsie dostava.
@mima283 prosiiim ta, ze sa vobec niekto unuval s kategorizaciou urcitej skupiny ochoreni ako civilizacnych... Stacilo sa opytat tunak nasich odbornikov a zrusit ockovanie a ziadne by neboli, vsetci by sme dychali bio vzduch, pili bio vodu, pestovali plodiny v bio pode a biokvalite, atd. a zili stastne,az kym by sme nepomreli
@majkam6 MMR vakcina sa podava jednorazovo a iba vakcina proti osypkam, co mam vedomosti neexistuje... Ak mas obavu, predpokladam,ze navstevujete nejaku imuno-alergologicku ambulanciu,daj mu spravit testy ako je na tom imunitne a ci ti ockovanie odobria. Tu sa nejakej normalnek rady nedockas a predpokladam,ze ta tu istu jedinec oznaci za nezodpovednu matku,lebo mas syna autistu a chces ockovat.
@majkam6 neviem o tom, že by u nás bola monovakcína len na osýpky a o tom boome si myslím len to, že je to umelo zinscenované aby v ľudoch vyvolali strach, to je môj názor. Pri autisme by som ani neuvažovala, že ešte nejakú vakcínu by som dala vôbec dieťaťu pichnúť. Pozri vyššie, pridávala som link na film Vaxxed o tom ako vakcíny a hlavne MMR vakcína spôsobuje autizmus, takže ak sa bojíš, že by sa mu stav mohol zhoršiť, určite ho neočkuj MMR-kou, lebo je to dosť vysoké riziko.
@senta_sofia dik, sak to ze iba na osypky vakcina neexistuje, a tiez vsade citam ze iba jednorazovo.nas pediater je zial taky ze co poviem to mi napise ziadne prinosne vedomosti pre nas.na imuno nechodime,ale tiez som na to iste myslela.inak pred 2tyzdnami mal.malt silny larryngitovy zachvat skoro zo zastavou dychania a keby som nemala kortikoid doma tak neviem co by bolo, skoro som sa zblaznila od strachu.takze keby sa niekto len s osypkami priblizil ku nasmu domu tak by som znova vysilovala.a spoliehat sa na to ze by osypky rozchodil by som asi nezvladla.a dost vela cestujeme takze riziko je.ale kedze je starsi uz, by to mohol zvladnut lepsie, ci?
@majkam6 p.s. ak mas rozumnu pediatricku, mala by zamietnut vakcinu. Spytaj sa, aky ma nazor
@adrianna23 tak na svojho pediatra sa nemozem spoliehat vobec a ani nepoznam nejakeho rozumneho pediatra v mojom okoli. tiez si myslim ze tie osypky su umelo nafuknute, ale bola som na navsteve u kamosky ktora vytiahla z postielky obodkovane dieta, a povedala ze aha jak vyzera po osypkach,hoci to boli kiahne,pomylila sa.ale na mna dosli az mrakoty po tom slove
@majkam6 a neurolog? Ci ten je tiez ako pediater? Ono je zle, ze ak uz ma dieta chabu imunitu,je vacsi predpoklad komplikacii u cohokolvek.Ja by som sla asi cez tie testy,ak ti povedia,ze nie ockovat z imunitneho hladiska,aspon si nebudes vycitat,ze si ho nedala.Na kiahne ti povedali nieco? Tie uz mal?
nemal, pediater mi len hrozi prstom ze budem lutovat, a nasa neurolog. je skusena ale dost opatrna.ona po mojom vytrvalom az obtazovani dat ci nedat ockovat povedala ze ona by nedala,ale na papier mi to nedala.a nejak uprimne ja ziadnym mudr. neverim.a pediater ma uz nahlasil ze odmietam ockovat.o mesiac idem znova na neurologiu,skusim aj imuno-alergologiu a potom sa definitivne rozhodnem.ja nemam vyhradeny nazor na ockovanie,ale proste ked nastal cas na ockovanie tak nejak som citila ze radsej nie, hoci ze je maly autik som netusila.to som zacala okolo 18-20mesiacov.ak by som ho dala ockovat tak by som bola asi jedna z tych matiek co pisu ze dieta po ockovani dostalo autizmus.
@majkam6 chapem 🙂 ako lez sa dostanes vobec k imunoalergologovi,bude aj po osypkovom boome,tak mozno ani riesit nebudes alebo nestihnes 😉 idealne by bolo mat to neockovanie podlozene tou imunitou,budes mat svaty pokoj aj s "uradmi",ak by ta predvolali.
@senta_sofia urady neriesim, co mi mozu-daju pokutu,oki zaplatim.ja skor riesim to ci moje rozhodnutie ho neockovat je spravne,ci som ochotna niest to riziko. kedze maly je autista pohybujem sa medzi matkami ktore maju autikov a ver ze z min.30-40matiek co poznam ,vsetky deti su ockovane MMR.osobne nepoznam nikoho kto nedal ockovat.a asi 4 matky ze po ockovani MMR prislo zhorsenie stavu,co samozrejme moze nastat.moj maly je zlate vysmiate chlapca,ktore ma rado ludi,stiskanie maznanie je poslusny,ziadne auti spravanie,zial hra a porozumenie je slabe.teraz konecne zacina pomaly rozpravat tak sa bojim ze o to prideme.o to co sme sa snazili a pomaly sa ucili 2roky.
@majkam6 mne to niekedy pride take,ze vsetci hovoria o tom,ako maju neockovane deti a pritom ich ockovane maju... To rozhodovanie je tazke, na druhej strane regres moze mat aj z choroby. Uvidis, mozno budete mat stastie na kiahne a podla toho,ako zvladne tie,sa zariadis 🙂
@aristka no presný mechanizmus Ti nepoviem, ja nie som nejaký odborník. Som obyčajná mama, ktorá neverí všetkému čo lekári povedia a propagujú, aj keď priznám sa, že pri prvom dieťati nakoľko som zdravotník som chcela očkovať aj tie nepovinné vakcíny. Vtedy ma našťastie stopol môj muž. Potom som sa o to začala viac zaujímať a dnes tomu očkovaniu neverím. Stačí si pozrieť film na ktorý som pridávala aj vyššie link. Nech mi nikto nehovorí, že to sú len výmysly aby zmiatli naivných ľudí a že očkovanie je super. Osobne poznám mamičku, ktorej dieťa dostalo neurologickú diagnózu po očkovaní, potvrdil jej to aj neurológ, že je to z očkovania, ale, že jej to nemôže dať aj na papieri, lebo by prišiel o licenciu. Poznám mamičku, ktorej dieťa dostalo hneď po MMR cukrovku a aj tu na koníku sú mamičky, ktorých deti boli poškodené očkovaním, ale to žiadny lekár neprizná, takže nech mi nikto netvrdí, že tie mamičky si to vymýšľajú a že to nie je pravda.
@peter952 dakujem pekne za info😉
@peter952 neboj sa ja dokazem rozumiet aj tvojim mudrym slovam, takza sa neunuvaj s vysvetlenim. Samozrejme, ze sa v tom stracam, ved raz napises tak, raz tak. Vsimol si si to vobec? A zase si mi absolutne neodpovedal na otazku. Ja som sa ta pytala, preco automaticky kazdemu kto bol desiatky rokov dozadu ockovany a ma alergiu diagnostikujes, ze to ma z neho, a preco to neockovani ludia maju z toxinov prostredia. Toto mi nejako podloz dobre 😉 to je toto fakt uz az na smiech, ty si to neuvedomujes 😂 toxiny z prostredia vplyvaju rovnako na kazdeho a je uplne jedno ci je clovek ockovany, alebo nie. Ale ty si uz tak neskutocne chorobne posadnuty tym tvojim tvrdenim, ze vsetko je automaticky z ockovania, ze ani nie si schopny vnimat rozumne a logicke fakty. Och boze a teraz uz aj mamicky na konikovi klamu s tym, ze maju neockovane detmi s alergiami 😂 lebo ty si sa este s takym pripadom osobne v skolke nestretol 😂 fakt bravo
@peter952 ty nie si schopny prijat fakty. Nikto ti tu nic nepodsuva. To ty si tu ten, ktory sa nas snazi vsetkych presvedcit o svojej pravde. Absolutne nic som sa od teba nedozvedela. Chcela som, aby si mi vysvetlil, ako je mozne, ze podla teba ockovane deti maju automaticky alergiu z ockovania, ak ju maju a neockovane z toxinov prostredia. Ako keby tieto sajrajty nedychal kazdy, ci uz ockovany, alebo nie. Jedina tvoja odpoved na toto je, ze ty si takeho cloveka nestretol, ze je to mozno jeden z miliona a ze vlastne pochybujes, ze sa taky narodil...no nic, tato debata nikam nevedie....pekny den

@senta_sofia tak vieš, voľne žijúce zvieratá nemajú svoje schémy v múdrych knižkách, pretože ich nie je s čím porovnávať keďže sa neočkujú, takže automaticky alergie nemajú 🙂