icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

tibinka22
20. apr 2012

@margot Ak si si prečítala celú tému, sú mamičky, ktoré očkovať dávajú, i tie, ktoré nedávajú. Ja som dala, reakcie nemala žiadne, ani teplotu....
Ja verím tomu, že čo sa má stať sa stane....
Nech už sa rozhodneš akokoľvek, vždy budeš mať pocit, že si sa mohla rozhodnúť inak. ( v prípade, ak by sa niečo stalo, ale vždy treba veriť, že všetko dobre dopadne)
😵

ainik1
21. apr 2012

Ziadne,ale dala som ockovat az ked mala 21 mesiacov.

aspinka
25. apr 2012

Takze pred ockovanim som si dala do fora najst diskusiu o MMR vakcine ako to deticky znasali na co sa mam pripravit. Jasne ze som normalnu diskusiu nemala sancu najst pretoze bojovnici za neockovanie su vsade ako mor! Respektujem ked sa mamicky rozhodnu deti neockovat je to ich rozhodnutie ale neznasam a mam obrovsky problem s fanatizmom!!! Ako docitat sa na nejakej diskusii o ockovani ze by zatvorila do vazenia vsetky neuvedomale matky co ockuju deti sa mi zda CHORE skratka na hlavu ja to prirovnam k Hitlerovej vizii o cistej rase ked porovnam fanatizmus ako taky...skratka... ja mam pravdu ja som mudry ja mam informacie ja som najlepsi najinformovanejsi a JA chcem pre moje dieta nejlepsie! na hlavu!
@margo my sme sa ockovali mam obe deti zaockovane a u malej absolutne ziadne reakcie u maleho len pri prvych ockovaniach naschval som pockala na vyjadrenie sem niekolko tyzdnov kolko uvadzaju ze sa moze reakcia vyskytnut. MMR ockovanie sme znasali najlahsie zo vsetkych ockovani a nemali sme ziadne reakcie 😉

alenkam.
5. máj 2012

Baby, nas ockovali vcrta rano a teraz o 22.30 sa zobudil so strasnym placom, horuci ako kachle... Myslite, ze moze nyt mmr reakcia po dvoch dnoch? Vonku sme neboli, nemal kde co pozbierat...

lentilka29
5. máj 2012

moze to byt reakcia ale malo by to odzniet po max 2 dnoch

tanapeta
5. máj 2012

my máme po MMR očkovaní autizmus. A nie sme jediní

alexandrag1
7. máj 2012

Reakcia žiadna...ani na jedine ockovanie nemal ziadnu reakciu-chvalabohu.

mircalla
7. máj 2012

Ziadnu. Po tomto ockovani byva reakcia az po tyzdni. Ale tiez mam na ockovanie dost negativny nazor.

alexis13
9. máj 2012

ahojte, chcem trochu obnovit temu, viem že čim dalej každá druhá mamička odmieta mmr očkovanie, ale chcem sa opytat tích čo dali že aké mali detičky reakcie dakujem

iffka2002
9. máj 2012

dcera nemala hned reakciu ako horucky a exzem, ale po vakcine prestala "reagovat" na okolity svet, uchopovat veci, očko jej zacalo ubiehat (teraz ma 7 dioptrie) hybat sa a len rok lezala na chrbte, v troch rokoch jej zistili poskodenie mozgu (nerozpravala) a teda aj diagnoza mentalna retardacia- oneskoreny vyvin (bude mat 5 a stale velmi slabo rozprava, len par slov, aj sa zle pohybuje, atd). Ja tvrdim ze to zacalo po vakcine, ale nemam na to dokazy.. a vela mamiciek co som stretla na mnohych neurologickych vysetreniach s postihnutymi detmi tiez vraveli, ze zmeny nastali po vakcine, hlavne pri dvojickach a predcasne narodenych.
Len nechapem, preco pred 20timi rokmi neboli zname tieto vedlajsie ucinky a teraz akoby sa s nimi vrece roztrhlo..

mucher
9. máj 2012

Práve dnes 🙂 mi tretí človek potvrdil, to čo sme tušili, že mackove diagnózy a symtómy sú s najväčšou pravdepodobnosťou následky MMR očkovania

p4
9. máj 2012

Mne pediatricka povedala ze teploti a vedlajsie ucinky pri MMR nenastupuju hned,ale po tyzdni. (Len tolko som chcela,lebo nas MMR za chvilku len caka.

luciferkax
13. máj 2012

Ahojte, mna by zaujímalo - kedže nás MMR čaká čoskoro, kedže sa nežiadúce účinky (tie bežné, vyýsyp, teplota) môžu vyskytnúť do dvoch týždnov, to ste potom detičky držali V "karanténe" celé dva týždne? Mám na mysli kupko, detský kolektív, aby neochoreli? Len toho sa bojím, aby pčoas toho času neochorel, kedže má bračeka v škôlke a ten donesie kadečo zo škôlky :D

bamb27
Odpoveď bola odstránená
minnehaha2005
13. máj 2012

mamicky, ja sa tiez obavam MMR ... prikladam nazor jednej neurologicky... ockovania: vyrobcovia vakcin ich vyrabaju pre deti so zdravou imunitnou sustavou, ktore na ne budu reagovat sposobom aky mozno predvidat. V nasej modernej spolocnosti s modernym zivotnym stylom sa vsak ukrutne rychlo dostavame do situacie, v ktorej rastie pocet deti s nedostatocnou imunitou a ich reakcia na ockovanie nebude podla ocakavania. .... Po vsetkych skandaloch v suvislosti s ockovanim niet divu, ze si mnozstvo ludi na svete mysli, ze by sme mali uplne upustit od povinneho ockovania deti. Tito ludia zabudaju, ze pred erou ockovania rodiny bezne stratili jedno, 2, 3, ba mozno aj viac deti vinou detskych ochoreni, ako je mumps, osypky, ci rubeola. To je zakon prirodzenej selekcie... V nasom modernom svete my ludia nie sme pripraveny podriadit sa tomuto zakonu. Ziadna matka by sa nezmierila so stratou svojho dietata, ak je mozne zachranit ho, a to napriek tomu, ze dane dieta nie je najlepsie a najschopnejsie spomedzi jej potomkov. Detske nakazlive ochorenia su jednym z nastrojom prirodzenej selekcie. Deti, ktore ich preziju z nich vyjdu zdravsie s posilnenou imunitou, slabe deti by ich nemali prezit. Ockovanie ludia vynasli ako sposob umoznit slabsim prezivat. Prave preto nemozeme upustit od ockovania vo vseobecnosti, pokial nie sme pripraveni podrobit sa zakonom matky prirody.... je to podla dr. Natasha Campbell-McBride, MD, ponuka aj riesenie, ako na to, odporucam mamickam, ktorych deti maju autismus si tuto knihu precitat, vola sa syndrom travenia a psychologie

kvietocek7
13. máj 2012

my sme boli v pohode,tak som rada 🙂

monikli
14. máj 2012

nas ockovanie len caka tiez ho chcem odmietnut ale som sa docitala ze ked to urobim tak pojdem pred komisiu je to pravda?ak ano viete mi povedat co ma tam caka? myslim si ze by mali skor deti vysetrit ci su zdrave a potom im davat nejake ockovania lebo ryskovat ze moje dieta bude na cely zivot zobakom kvoli ockovaniu sa mi zda dost krute a mohli by si to uvedomit aj lekary a nikto nam pravdu nepovie ohladom ockovania

poleva
14. máj 2012

ano aj na súde môžeš skončiť aj s fajnou pokutou

kvojtanikova
27. máj 2012

no my sme dnes po ockovani 11. den a zatial reakcia ziadna, tak ak sa uz do rana nic nevyskytne, zajtra ju dam do jasli. Od ockovania doteraz bola so mnou doma, tiez som sa bala ju dat do kolektivu.

nikasik
27. máj 2012

ja som si az teraz precitala tuto diskusiu a som uplne ako obarena z tych vaznych komplikacii ktore vznikaju po tomto ockovani 😨 😨 😨 ja mam 2,5 rocneho drobca a kazde povinne ockovanie mal... aj mmr...ale vobec som netusila ake je to svinstvo...brala som to tak ze ked sme boli vsetci tak ide automaticky aj moj maly... po ziadnom ockovani nemal neziaduce ucinky ani po mmr... myslim ze raz bola teplota ale max 38 hned vecer po ockovani ale uz ani nepamatam po ktorom to bolo... takze teraz som len padla na zadok ako som to podcenila ☹ ☹ ☹ mojou nevedomostou respektive podcenenim komplikacii po ockovani som mohla ohrozit zdravie mojho jedineho synceka... 😢 😢 😢 dakujem bohu ze nemal ziadne zle reakcie a od teraz urcite si dam pozor na vsetko co sa maleho tyka "kedze druhe dieta uz vobec neplanujeme".... 🤐

angela1981
6. jún 2012

ahojte my sme dali malu zaockovat a naposledy aj proti kiahnam a teraz po mesiaci mame zvysene biele krvinky a oslabenu pecen. Caka nas sono brucha. Vraj infekcia ale urcite je to z ockovania. Samozrejme, že doktorka vam to nepovie! Strasne sa bojim. Mate niektora podobnu skusenost?

xlucia
6. jún 2012

angela ockovanie oslabuje imunitu, mala nieco chytila. taketo priznkaky bavaju pri napr. pri hepatitide. len tak mimo, ze naco steju davali ockovat aj na kiahne??? ved to je zbytocne, iba co chyti kiahne ako dospela. kedze imunita z ockovania kiahni je max. na par rokov, nie na cely zivot

lvka
8. jún 2012

@alexis13 my sme cakali na MMR do posledneho mozneho terminu v 18tom mesiaci, absolvoval ju pred tyzdnom (vcera bol tyzden). Cele ockvanie dopadlo nad ocakavania ani nezamrncal vsetko prekvapivo v pohodke az... Predvcerom navrela uzlinka za jednym uskom, vcera sa dostavila teplota (zatial nepresiahla 38 ale ma ju aj dnes) a okrem toho som si vsimla dalsiu hrcku za uchom. Doktorka povedala ze to bude reakcia, ale nechci vediet ako mi je.... Len ho stale chytam, prehmatavam, sledujem... V marci sme absolvovali kompletne vysetrenie u imunologicky (na moj podnet - nebolo treba) len som si chcela byt ista ako je na tom s imunitou prave kvoli tomuto ockovaniu, robila u kompletne testy cely krvny obraz, bunky atd, vsetko v poriadku... Ak budeme mat stastie a toto bude "iba" jedina a docasna reakcia tak si k tej imunologicke odkracam tusim este raz ci mu to uplne neznicilo imunitu... Teraz sa iba modlim

ka3na
11. jún 2012

u nas sa treti den po ockovani objavili skarede flaky po telicku, ktore vyzerali ako popaleniny. nasa dr to zhodnotila ako alergiu. ma po nich jazvy, co by po alergii asi nemal.
9.-ty den po ockovani horucky nad 40, 10.-ty den po ockovani dvakrat v priebehu 12 hodin febrilne krce s bezvedomim a zastavenim dychania.
celkova nervozita a podrazdenost, angina, zapal stredneho ucha...
ak by som sa mala rozhodnut znova, uz nedam ockovat!!

slavenka83
Odpoveď bola odstránená
abbie
Odpoveď bola odstránená
mia551
30. júl 2012

u nas na 5.den hnacky (redsia stolica 3x denne), trvalo cca. 5 dni, na 10.den vysoke teploty (az k 40), trvalo 36 hodin, spojene bolo s krcmi a tikmi (trhala koncatinami zo spanku), od 3. dna bola ovela viac placlivejsia, vsetko ju hned rozrusilo, podrazdilo... teraz je 14 dni po ockovani, vyssie uvedene priznaky sice pomaly vymyzli, no modlim sa, co sa este objavi... ☹ ockovali sme v 18.mesiaci...

pallacinka
30. júl 2012

Ziadne 🙂 Mame za sebou 4x hexa+prevenar, 3x rotaviry, 1x meningokok, 2x MMR+ovcie kiahne a reakcia nikdy ziadna nebola.

mamina2711
17. aug 2012

AHOJTE tak ja som tiež dala maleho zaockovat,reakcie žiadne ani teploty nic a teraz je z neho autista ma 3 roky a je na urovni 1 rocneho dietata

nodynka
22. aug 2012

ahoj moja malicka dostala diabetes je na inzuline 4 krat denne.