icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

sardinka336
12. apr 2017

@sirinka chybne tvrdenie? V čom?

senta_sofia
12. apr 2017

@sirinka chorobam treba predchadzat, to je fakt, len nas zivotny styl je bohuzial len cast z toho, co dokazeme ovplyvnit a je otazne, ci to staci... na druhej strane mi vzdy pri tejto vete napada, ze ved aj ockovanie napomaha predchadzat chorobam, preco sa robi z neho taky strasny problem? Ked si pozries statistiky zaockovanosti z okolitych vyspelych krajin, kde je ockovanie dobrovolne, pohybuju sa plus minus na tej istej urovni ako u nas. Cim to je? Su snad hlupejsi ako my?
Ked si to prebehnem len tak v ramci okolia, v pohode sa tu okolo mna motaju 80rocne babky v plnom zdravi a pochovavaju 50-60tnikov, co ich kosi rakovina a ine pliagy. Su to rocniky, co okolo nich vakciny vacsinou ani nesli. Potom je tu kvazi nasa generacia 30-40, co nas lizli mozno jedna dve vakciny a tiez je medzi nimi mnozstvo alergikov, astmatikov, cukrovkarov a tiez aj onkologicky chorych. A napokon generacia deti, co teraz odrasta, tazko sudit, co bude, ked budu oni starsi, ale nemyslim si, ze by trpeli uvedenymi ochoreniami o tolko viac, ako ich rodicia, hlavne pokial ide o tych, ktori sami nejake zdravotne problemy maju.

senta_sofia
12. apr 2017

@sirinka inac co sa tyka chemie, vraj je teraz moderne SAVO 😀 keby si chcela skusit, to len tak pomimo, viacmenej ako vsuvka

sirinka
12. apr 2017

@senta_sofia okolo tych 80 rocnych vakciny mozno ani nesli aj ked aj tym sa snazia natlacit vakciny proti chripke a podobne chutovky, okolo 50 a 60 rocnych mozno jedna, dve - obrna ziva vakcina, osypky, tbc a okolo nas? si pozri svoj ockovaci preukaz. mas to trochu posunute.

sirinka
12. apr 2017

@senta_sofia aha, este je tam tetanus, zaskrt...bolo toho dost, tie najstarsie rocniky podla vsetkeho absolvovali len ockovanie proti pravym kiahnam, ale nasa generacia a aj nasi rodicia uz toho mala nasekaneho vcelku dost.
https://www.zzz.sk/clanok/7682-historia-ockovan...

kaja73
12. apr 2017

@sirinka presne cim viac vakcin mala dana generacia tym horsie....a ich deti uz hned maju hendikep ze rodicia boli vakcinovaní..preto aj neocko dieta ocko rodica moze mat alergie,ekzemy atd..cista generacia -bez vakcin aj u rodicov- uz nie je takmer nikde-na porovnanie.. A ked sa pouzije "placebo" ku kontrole vakcin v podobe adjuvantov....to uz len ma vypovednu hodnou..pri liekoch je placebo fyziolog,alebo glukoza....
moj otec ma 80 r prvu vakcinu dostal na vojencine..tetanovku..a do 2r bol alergik...a je nim dodnes..

nikulka79
12. apr 2017

@sirinka môžme začať napríklad fľašku.v ktorej donesú v porodnici vasmu dieťaťu mlieko.mojmu doniesli v umelej.flasky s dojčenskú vodou.ktore vám sám osobne odporučí pediater.....Je toho dosť.co sa týka bio produktov mám tiež názor.pokial si to neodchovate a nevypestujete doma tak to bio není iba ak by ste si mrkvičku polievať.pliet od buriny chodili sami.je toho veľa čo poškodzuje imunitu

senta_sofia
12. apr 2017

@sirinka ja som to pisala s istou davkou "nadsazky", lebo sa zle dohladavaju informacie, pretoze nevies, ked zaviedli v 1956 ockovanie proti TBC, ake vekove kategorie ockovali, ci doockovali aj starsich, alebo len dojcata, kazdopadne, ta najstarsia generacia lizla jednu, max. 2 a zvysok 4-5, cize mozno medzi nasou generaciou a generaciou nasich rodicov zase az taky rozdiel nie je.

A co k tomu zvysku otazky, v com spociva ta vysoka zaockovanost v krajinach, kde je ockovanie dobrovolne?

sirinka
12. apr 2017

@nikulka79 och, bez debaty, v nasich porodniciach je to cele zle co sa tyka prikrmovania novorodencov, minimalna podpora dojcenia, ale vazne si myslis, ze voda z umelej flasky poskodi viac imunitu dietata ako taka bcg vakcina proti tbc, ktora sa u nas roky pichala na 4. den po narodeni?
no nic, len tolko som chcela, ze o kiahnach pises nezmysly
mimochodom, ja som vsetky moje deti vylucne dojcila, ani jedno nedostavalo UM ani vodicku ani nic ine a ano, aj tu burinku si vytrham, ked velmi chcem a ja ani velmi nechcem, lebo k biozahradke patri aj trocha tej buriny - permakultura si myslim je idealna

sirinka
12. apr 2017

@senta_sofia mas babaku? pozri jej na rameno a hned si jasna, ci bola alebo nebola ockovana....

nikulka79
12. apr 2017

@evittam ja som reagovala na odsek ide píšete ohľadom ockovania-neockovania.o Tom že sa tu úplne zbytočné natahujete okolo toho a zatiaľ málokto sa vie vžiť do situácie toho dieťaťa.ktore je najviac ohrozené.taktiez som písala že každá vakcíne ma vírus a protilátky.ktore po nakazení vedia vytvoriť obranný schopnosť na danú chorobu.moj malý ma tiež tieto protilátky zatiaľ ale nemá imunitnú bunku takže neviem ako by to zvladol

senta_sofia
12. apr 2017

@sirinka nezije mi nikto zo starych rodicov, cize nezistim. A ja nemam na ramene absolutne nic, mozem ti poslat fotku a mozes skuuumat, nevyskumas nic, nikdy sme neprisli na to, preco, zrejme na mna zabudli 😀
a k tej zaockovanosti v inych krajinach? co taki Svedi, 97% deciek ockovanych, davaju sa za priklad vo vsetkom moznom, od uvedomelosti, cez zdravotnu starostlivost, skolstvo a neviem co, preco dobrovolne vystavuju deti tomu svinstvu?

sirinka
12. apr 2017

@senta_sofia no a kedze medzi nasou generaciou a nasimi rodicmi nie je az taky rozdiel a sama vidis, respektive si to aspon vyssie napisala, odchadza tato generacia nasich rodicov skor, ako ich rodicia... tak sa mame zacat obavat, co bude s dnesnimi detickami? lebo tie maju uz riadnu naloz.
co sa tyka napriklad situacii v rakusku, okrem toho, ze maju ockovanie ako nepovinne, rovnako je to v nemecku, maju ale aj nastaveny kalendar odporucanych ockovani a podla toho vsetci pediatri postupuju. viac menej sa nepytaju rodicov, alebo neocakavaju iniciativu od nich, rodicom je oznamene, co a kedy sa bude ockovat. az ked sa rodic sam ozve, ze toto nie, alebo neskor, tak aj tak sa snazia presvedcit rodicov atd... takze vidim vysoku zaockovanost v krajinach s nepovinnym ockovanim v tejto suvislosti, aj tam zije vela ludi, ktori su o jej dolezitosti presvedceni a rovnako vela, ktori sa o to absolutne nezaujimaju a co povie pediater, to jednoducho urobia. v podstate to funguje ako u nas. mas predpisane povinne prehliadky a v ramci nich absolvujes automaticky uz aj to ockovanie. preto si nemyslim, ze by na slovensku v pripade zdobrovolnenia ockovania doslo k rapidnemu poklesu zaockovanosti nasej populacie. takto je system nastaveny a myslim, ze tak je to aj v poriadku.

sirinka
12. apr 2017

@senta_sofia mna ockovali ockovali na pravej lopatke. urcite na teba nezabudli, lebo sa chodilo aj do skol a este aj tam kontrolovali, kto ma/nema protilatky a doockovavali.

nikulka79
12. apr 2017

@sirinka neviem ake nezmysli pisem o kiahnach ,maleho som kojila do dvoch rokov ,dceru osem mesiacov narodila sa mi uz ako astmaticka,dcera bola na atb uz ako dvojtyzdnova,syn mal prve atb asi ked mal osemnast mesiacov.syn ma viac vakcin napichanych ako dcera a narodila sa uz chora.takze o vakcinach to neni

sirinka
12. apr 2017

@senta_sofia a mimochodom, tuberkulinovy test sa da uplne v pohode dat urobit a mozes sa nechat dobrovolne doockovat, vies, aby si nahodou neohrozovala nasich najmensich. ja bohuzial ani po niekolkonasobnom doockovani protilatky nemam, neviem, co s tym urobit?

sirinka
12. apr 2017

@nikulka79 presne tak, o vakcinach to neni ako pises... vakcina ti absolutne nic nezaruci a uz vobec nie to, aku imunitu, teda obranyschopnost tvoje deti budu mat.

senta_sofia
12. apr 2017

@sirinka ked sa na to pozries len z pohladu ockovania, tak sa to tak moze zdat, ale ked sa na to pozres v sirsich suvislostiach, o ktorych sme sa bavili vyssie, mozno je to len ta dalsia kvapka v mori popri tom vsetkom, co nas "dohnalo", kazdopadne, su to len dohady, pravda bude klasicky niekde v strede.

A nemam pocit, ze by nasim deckam toho az tak pribudlo, niektorym odbudlo TBCko, pribudla hepatitida B, hemofilove infekcie a pneumokoky, tie mali ostat dobrovolne ako boli a bolo by.

senta_sofia
12. apr 2017

@sirinka ved ja viem, ze som ockovana bola, ja len ako vtip na margo toho, ze pozri na rameno... 😉
a co sa tyka protilatok, myslim, ze v pripade TBCcka a 90 rokov starej vakciny a novych multirezistentnych foriem TBC moc neporiesis, kedze ich ockovacia latka nepokryva a ani nenavodzuje taky stav imunity, ktory by ta pred ochorenim chranil

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kaja73
12. apr 2017

@nikulka79 dceru mas 18 r- teda prvu vakcinu dostala na 3-4 den zivota..aka by bola bez nej nevies..mozno ani astmu by od narodenia nemala a zapal pluc mohla kludne spusiti TBC vpichnuta do novorodenca.....myslis ze ten chem.koktejl neovplyvnil jje nevyzretu imunitu? a nasledne astma...my sme dopadli tak isto 2 tyzdne po TBC atypicky zapal pluc a nemocka...mozno nahoda,ale kto vie..

peter952
Odpoveď bola odstránená
kaja73
12. apr 2017

@nikulka79 myslim ze ta flaska z umelej hmoty a balena voda bola oproti TBC vakcine uplna malina...tvoj syn bol usetreny aspon nej.

monilik
12. apr 2017

@peter952 za ten rok skumania si si snad uz mohol vyselektovat fakty od konspiracii...sice pokial navstevujes iba web sponzorovany AV niet sa co cudovat...

nikulka79
13. apr 2017

@kaja73 mi sme cela rodina alergici a astmatici,stary otec mal tuberkulozu takze to mame v rodine a nie vo vakcine

jvlo
13. apr 2017

@nikulka79 ok...ja len, co ma tuberkuloza s tym, ze to mate v rodine? Dedicna nie je.... ak sa dieta narodi ako astmatik, tak predpokladam, ze by malo mat pri narodeni problemy s dychanim a adaptaciou, ...ale rodeneho astmatika nepoznam, dokonca ani medicinske skripta tento termin neuvadzaju....

nikulka79
13. apr 2017

@kaja73 myslis?moja dcera je uz devatnast rocna krasna maturntka zaockovana na tbc a syn trojrocny krasny anjelik s autizmom,epilepsiou a nevytvorenou imunitnou bunkov bez tbc vakciny,bratov syn bez ockovania tbc alergia zatial,bude mat len rok.

senta_sofia
13. apr 2017

@nikulka79 vzdy ma fascinuje, ako sa snazi kazdy rodica dietata,ktore ma nejaky zdravotny problem presvedcit,ze to ma z ockovania

endysa
Odpoveď bola odstránená