Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@nikulka79 tubera u dedka nema nic s astmou v rodine....a do roka je tých vakcin viac -6- aj bez TBC z toho 4 do 6M......ak teda idete podla ocko kalendara..co by ste ani nemali s tolkými dg..mojmu sa tiež takmer rozvinul autizmus- ale u nas bola za tym jednoznacne vakcina..na druhý den po nej po 15h vriekania a horučok dieta stratilo ocný kontakt , odmietalo naruc a motorick skocil na uroven 1m...ale nie po MMr ale po druhe hexe a prevanre....6 rok ho z toho taham a uspesne..žiadna vakcina odvtedy, ,6 rokov denne silne probiotika a prebiotka,P-5-P forma B6 vitaminu,sulingvlna forma B12, B15 ,upravene stravovanie...a dieta funguje v bežnej skolz na výbornu..len emocionalne je to stae zle..ale riesime to...
@endysa pochybenia su,najma ked ta niekto systematicky navadza na to,aby si citala pribalove letaky,lebo vie,ze sa zarucene nieco vyskytne. Keby sedime vedla seba a poviem ti, ze asi mam vsi, zarucene sa ochvilku poskrabkas. U "oslabeneho" dietata moze tym spustacom byt cokolvek, treba to vzdy riesit v sirsich suvislostiach a hlavne nikto nedokaze,co by bolo keby nebolo ockovane, su to zvacsa len dohady.
@endysa moze/nemusi zareagovat. Treba to posudzovat individualne, samozrejme, ze sa posudzuje aj imunita dietata, ked su nejake problemy, ze sa odporuci neockovat, vzdy sa zvazuje mozny prinos a rizika, co moze dieta ohrozit v danom pripade viac. Co ja osobne vidim ako problem,vo veku,kedy sa ockuje prvou vakcinou, tak sa vacsina deti javi ako zdrava, ak nepocitame tie ochorenia,zvacsa vyvojove,ktore sa prejavili po narodeni. Pediater nema sancu posudit, ci tomu dietatu nie co nie je, maximalne vidi mozno nejake motoricke zaostavanie, posudi vnimavost,priberanie,rast, prezrie ho,ci nejavi znamky nejakej choroby typu sopel,kasel, popocuva, prehmata uzliny, je vsak otazne,ci to staci. Nie vsetko sa prejavi hned, hlavne take malicke dieta casto tazi este z protilatok,co ma od matky. Ak das zaockovat, uz mas potom minimalne casovu suvislost, ze sa ti moze zdat, ze toto nebolo a je ine. Na druhej strane deti sa menia neustale, mne za den pridu vymenit deti aj zo 2x 😀 Nechcem to zlahcovat, ale nepaci sa mi ani to zvelicovanie.
@endysa len ake vysetrenie by bolo dostacujuce, aby nevznikali pochybnosti? Kompletna genetika a imunoalergologicke? Na genetiku sa caka neskutocne dlho.
@senta_sofia no taky to vedia najlepsie🙂🙂keby mali chore dieta rozmyslali by inak ako zaoberanim sa toho ci je vakcina skodliva alebo nie.je zaujimave ako to vedia vsetko argumentovat,ako sa perfektne vyznaju do genetiky,farmacii,imunologie a co ja viem do coho vsetkeho.....
@nikulka79 citujem ta:"mi sme cela rodina alergici a astmatici,stary otec mal tuberkulozu takze to mame v rodine a nie vo vakcine"
Tvrdis ze tbc mate v rodine..ale nie je to geneticke ochorenie,cize nema vplyv na tvoje deti.... mna nemusis poucovat, ja viem co je tbc. to ci sa dieta alergikom narodi sa da zistit len z IgE z pupocnej snury....inak je to len odhad....
Myslim, ze v imunologii sa orientujem celkom dobre, okrem komplet materialov z imunologie z mediny, ktore mam preluskane od predu od zadu mam za sebou aj sukromne konzultacie u ich vyucujuceho...a s imunologiou okrajovo suvisi aj genetika, par tych vysetreni maju moje deti za sebou, takze nie som ziadne tupelo studujuce len konika. Pozri pri vasej anamneze,ktoru si z casti opisala ockujes a nesvieti ti v hlave vystrazna kontrolka,ze ockovat sa maju zdrave deti a tvoje maju predispoziciu aku maju...tak budis, ale neposmievaj sa tu matkam, ktore si vybrali inu cestu. Moje deti mali mozno tu startovaciu liniu v ramci prveho roka horsiu, ale dolezite je aj to ako ziju,co prijmaju pocas zivota... Niekedy sa totiz aj z nevyhody moze stat vyhoda
@endysa na slovensku ma velmi malo deti uznanu kontraindikaciu ockovania, potom su deti, ktorych rodicom lekari povedali medzi 4ocami,ze by neockovali, ale na papier to nedali. Ja som proti povinnemu ockovaniu, bohuzial preddispozicia sa ako kontraindikacia neuznava, robit geneticke a imunotesty v takom rozsahu je nerealne. Pri vacsine podozrivych suvislosti s ockovanim povedia,ze je to len casova suvislost, ale s ockovanim to nesuvisi..a rodic staraj sa...
@endysa lekar musi zvazit...ak zvazi, zaockuje a je pruser....tak rodic predsa podpisal informovany suhlas..... o kontraindikacii nerozhoduje pediater ale odbornik... ak nemas papier od odbornika, vacsina pediatrov chce ockovat, nepodpises pediatrovi suhlas, tak ta nahlasi a platis pokutu.
@endysa nutit ta nemoze a odklad sa da vybavit aj bez kontraindikacie, lebo aj na odborne vysetrenia sa dlho caka a vela diagnoz sa nezavisi len od jedneho vysetrenia
Dva clanky o hroznych nasledkoch ockovania proti osypkam v Lesothe a Namibii :
Stovky deti vo veku od 1 do 14 boli prijate do nemocnic v Lesothe potom ako narodny program ockovania proti osypkam a rubeole vyustil do hroznych koznych vyrazok, horucky a bolesti svalov.
V Namibii sa rodicia sudia, kedze ockovanie ich deti sposobilo smrt. V clanku su popisane pripady, ked deti zomreli do niekolkych hodin od ockovania s tym, ze hrozne plakali, odmietali sa krmit, krvacali z nosa a ust.
http://www.namibian.com.na/154064/archive-read/...
http://www.teambuntuafrica.co.za/2017/03/26/les...