icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

endysa
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
19. apr 2017

@senta_sofia Nastastie, u mojho nastal progres v 2,5r a za 3.mesiace sa posunul dalej Ako za cely jeden rok od MMR. Komunikuje, rozprava, vie si vypytat. Prognoza je dobra.
Ale skutocne lutujem matky, ktorych deti sa z toho Uz nepozbierali.

senta_sofia
19. apr 2017

@endysa zaujatost nikdy k nicomu neviedla, jedine tak ku skreslenemu vnimaniu sveta, myslim, ze ovela dolezitejsie je snazit najst sa zhodu v tom,co nas mozno na prvy pohlad rozdeluje,nikto nechce svojmu ani inemu dietatu zle

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
19. apr 2017

@endysa Ked som si realne zacala uvedomovat, Ze sa jedna o autizmus, hoc vtedy Este zdiagnostikovany nebol. Pochopila som, Ze rec mu unika, priradovala som mu karticky (realne obrazky z telefonu) k predmetom, Aby pochopil, Ze kazdy predmet ma nejake to pomenovanie. On proste nechapal kreslenej krave. Musela som mu ju ukazat nazivo, potom realny vyzor hracky, potom som tu hracku priradila ku kreslenej postave. Odpredu dozadu. Nechapal vyznamu otazky, Ze cakam odpoved, hoc pomenovat vedel, Ale nevedel odpovedat. A takto postupne. Az sa spustil Ako z kopca. Lenze on od MMR nevnimal Zidne podnety. Preto sa to v tej dobe s nim nedalo. Zacala som s nim intenzivne pracovat po tom, ked.....
To je taka Nasa prelomova story: Isli sme na nakup do Tesca a pretoze On dokazal stravit aj 30min pri elektrickej rampe pri vchode, chytila som ho na ruky a On sa zadival do osvetlenia hore. Zrazu sa zacal obzerat okolo seba, otacat sa, obhliadat sa, studovat. Muz isiel kus vpredu a hovorim mu: co Teraz pristal z inej Planety ? Bolo to Tak ocividne, keby som ho nemala vtedy na rukach, Asi si to nevsimnem. Pretoze dovtedy u neho existovalo iba rovno a len to, Co ho zaujalo. Vtedy sa nam vratil a zacal komunikovat. A Uz sa to len zlepsuje. Aj to neziaduce spravanie. Neviem ti to vysvetlit, Asi sa nadomnou Uz niekto zlutoval.

endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
19. apr 2017

@terezka1947 u nas sa to vyzaduje,musi potvrdit lekar tiez zdravotny stav az potom dieta prijmu.tiez je vyveseny papier pre rodicov,ze pokial je dieta nachladene nemaju ho do skolky nosit no malo ktory rodic to respektuje a dieta do zariadenia donesie.takto vznikajuepidemie.nezodpovednostou rodicov a ohrozenim dietata nielen svojho ale aj druhych a tak isto je to s ockovanim

senta_sofia
19. apr 2017

@endysa pozerala, aj som jej pisala,co by som dala otestovat ja, vysledky cakaju, inak nevidim vyznam pitvat sa v tom

endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
19. apr 2017

@charlie1980 to nemate s tym regresom pravdu.pokial sa dieta narodi ako autik tak regres nema.na takom to dietati uz od narodenia vydno ze neni o.k.taketo deti sa rodia s mentalnou retardaciou a pridruzenym postihnutim.malo ktore zacne po siestom roku rozpravat,reagovat na podnety....ak poznate vyznam slova regres tak by pri takom to dietati nastaval regres kazdy den,kazdu hodinu.....

endysa
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
19. apr 2017

@nikulka79 Tak potom Mate asi nastudovany iba Ten vas konkretny autizmus. Ja mam syna odplienkovaneho v 2,5r, nastup reci pred 3.rokom. Zasoba sa rozsiruje. Nema Zidne stereotypie, Ktore by trvali dlhodobo. Je samoobsluzny. Vie si nachystat ranajky. Napriek tomu zdiagnostikovany. Vsetci vieme, spektrum je siroke, len 3 oblasti ich spajaju.

endysa
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
19. apr 2017

@endysa ja moc zastanca vitaminikov nie som,takze neviem. A co davaju,davaju vacsinou na zaklade nejakych vyskumov,ze sa zistil priaznivy vplyv niecoho,napr. Omega 3 mastnych kyselin u autistov. Samozrejme tiez je to individualne. To skus skor v autistickej skupine sa spytat.

charlie1980
19. apr 2017

@endysa Preto je Aj zdiagnostikovany na vysokofunkcneho. Lebo je sikovny. Ale nerozumie spolocnej hre (Aj to sa zlepsuje), nerozumie situaciam (neziaduce asocialne spravanie😅), nekomunikuje s cudzimi. Da sa s nim pracovat.

endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
19. apr 2017

@charlie1980 mi sme mali regres v 18mesiaci,prestal rozpravat no ukazoval,zobral si co chcel,vie co je nebezpecenstvo,hruba a jemna motorika super,len prestal vnimat deti a cudzich okolo.do teraz bol plienkovany.zistili mu imunitne ochorenie a ako sme zacali brat lieky a magnezium tak je ako ine deti no stale malo rozprava.vadsinou len ked musi.no chcela som napisat ze nas odmieta karticky,ked nieco chce tak vezme realny predmet alebo si to sam vazme.mi sme zacali s tecch terapiou abu odmieta no a co sa tyka aut.crtou tie trvaju mesiac a potom pomynu a pridu ine.je to aj u vas tak?

senta_sofia
19. apr 2017

@endysa ja osobne si ho neviem vynachvalit,to je vec,co mam doma vzdy,ale inak neviem, ty mas tu astmu,ci prieduskara? Inhalovat este, aspon Vincentka, tym urcite neublizis.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
19. apr 2017

@charlie1980 predpokladam podla toho co ste pisali je bez retardacie a je vysokofunkcny,nas je s vysokym intelektom,mame problem s komunikaciou.nie sme retardovany,maly nam sadal na serblik ako osem mesacny no potom sme na ihrisku chitili rota virus a zistil ze ked sa pokaka tak sa to da aj osprchovat.co sa tyka autizmu viem toho dost.dcera zatial robi aba kurz a potom ide do brna abu studovat.je zdravotacka,bratranec ma spec.skolu a skolku s post.detmi a tiez chodia k nam z vcasnej intervencii,navstevujeme aut.centrum v poprade,takze viem o com pisem.taktiez viem ze pri dietati s ment.retardaciou nepomoze dieta ale pouzivaju sa lieky ktore ja podavam pacientom s altzeihmeromsedativa a to u nich zaberanasmu malemu predpisala klin.psych tiez na hyperaktivitu no po dvoch davkach mal neziaduce ucinkyked sa narodil bol vo vyvoji v popredi.pediatricka vzdy vravela ze bol ukazkove dietaosemmesacny zacal dvojslovne rozpravat no po roku a pol nastal regres

nikulka79
19. apr 2017

@endysa mi davame esprico.inac omega neodporucam skor d3.esprico sice ma omega ale ma aj magnezium.horcik je dobry na zapalove ochorenie,pouzivaju pri hyperaktivite pretoze ma ukludnunuce ucinky no a co pre nas je najhlavnejsie regeneruje neurony v mozgu.cize ak mame poskodene cns s dovodu nevivinutej imunity a infekcii horcik je najlepsim riesenim no a musim povedat ze nam to zatial pomaha.ked nedame dva dni tak jaci a lieta po byte,je podrazdeny...este co sa tyka vitaminov uprednostnujem zeleninu a ovocie,robim mu s tym kokteili,cez zimu mu davam kids vitaminy ,kidimag,d3,bekomplex kvapky no to vzdy po mesiaci striedam.vzdy to treba obmienat aby si organizmus neprivikol

endysa
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
19. apr 2017

@nikulka79 Moj je taky vesely Typ autistu 😅 Ze On sa Aj zapaja, Ale aj odmieta spolocnu hru, Ked sa mu to nehodi. Ludi nieze odmieta, Ale velmi selektuje.
U nas sa pomaly Akoby Aj vytracaju auti crty: v 1,5r nabeton autista. V 2,5r nastal zlom a zacal so stereotypnymi cinnostami, Ale vo forme : On saaaaaaam 😅 On chcel Vsetko a len On sam urobit. Co ma tesi na jednej strane. Niekedy sa pozabudnem, urobim jeho oblubenu cinnost za neho-ohen na streche. Ale v poslednej dobe ma nic nenapada...nijake stereotypie. Vela rozprava 😅 Sam pre seba, nesuvisle, roztrzite, raz k veci, raz odveci. Ale Cim viac rozprava a rozumie, tym menej rozprava "z cesty " taky je Stav momentalne u nas.

endysa
Odpoveď bola odstránená
nikulka79
19. apr 2017

@endysa kupite volne