icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

senta_sofia
19. apr 2017

@charlie1980 a tebe nepride divne,ze niekto,kto ide diagnostikovat dieta, ze skonstatuje iba to,ze ma dieta vlastnu rec a nenaznaci jej,ze by to mohlo znamenat nieco viac?

charlie1980
19. apr 2017

@sykorkauhliarka Chvalabohu, ja si Uz ohladne MMR zistovat nemusim.

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@charlie1980 ale aspon nepis bludy ;) aspon vidno ze vies najlepsie ako to funguje

charlie1980
19. apr 2017

@senta_sofia Mne Pride divne len to, Ze s nim nechodila anilen na logopediu (co mohol byt Uz odrazovy mostik), Sama to pisala v komentoch, status potom vymazala. Cize jej to prisla normalne a Este aj absurdne, Ze dieta dostalo odklad.

senta_sofia
19. apr 2017

@sykorkauhliarka ved vsetci sme chodili do skoly... len volakedy ti stari ucitelia ucili tak, ze aj ten trojkar vedel, lebo ucitel sa venoval tomu, v com zaostaval. A tiez boli decka,co mali problem citat,citali pomaly, mali problem s pisanim,pocitanim,atd.Neska nie je cas na nic v skole a bohuzial vela rodicov nema cas na deti ani doma, tak sa nasla jednoduchsia cesta.

charlie1980
19. apr 2017

@sykorkauhliarka Ty pises o kombinovanej vakcine MMR+kiahne ?

senta_sofia
19. apr 2017

@charlie1980 tu by sa dalo polemizovat donemoty,ak to bolo dieta, co chodilo do skolky,zrejme by si aj ucitelia tam vsimli,ze je nieco inak a predpokladam, ze by rovnako rodica upozornili,lebo aj oni hodnotia zrelost dietata v predskolskom rocniku,atd. Kazdopadne snad sa niekam pohnu,nic to nemeni na mojom nazore,ze neska sa robi veda zo vsetkeho. Na logopediu sa chodilo aj 30 rokov dozadu 🙂

gab1sol
19. apr 2017

@peter952 prepáč, ale ty tu prezentuješ názory iných, tvrdíš, že majú dôkazy, tvrdíš, že všetky autistické deti sú očkované (na to máš nejaký dôkaz), ale na druhej strane tvrdíš, že ak niekto urobí výskum, tak to je len biznis a zavádzanie, že si máme zaplatiť výskum (my, čo s tebou nesúhlasíme), ale aj tak to nemá význam, lebo neexistuje 100 000 neočkovaných. Keď nie je možné urobiť vierohodnú štúdiu, na základe čoho ty prezentuješ svoje názory? V tvojom prípade fakt nejde o to, kde je pravda, ale o to, ako si ty sám protirečíš. A mimochodom, pýtal si sa na aspoň jednu mamičku, ktorá má autistické dieťa a @sykorkauhliarka ti napísala. Tvoja reakcia bola, že tých "pár" mamičiek nie je možné štatisticky verifikovať. Čo tak, keby si ty začal so svojou vlastnou štúdiou namiesto toho, aby si tým útočil na iných?

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@charlie1980 ano kombinovana napr tu sa o nej pise http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-pro... sa rozkliknut ;)

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@charlie1980 prvy link je error lebo som tam napisala ze neboj sa rozkliknut ;) mi to spojilo s linkom

charlie1980
19. apr 2017

@sykorkauhliarka Ako povinna ?

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@charlie1980 nejako si zaspala dobu...v zapadnych statoch bezne ockuju mmr+kiahne a ani ich nepoznaju....a aj na slovensku si mozes priplatit za to ockovanie....ak chces zistit tu uzasnu reak iu tak najdi mamku ktore dala ockovat touto vakcinou...pretoze existuje aj sa pouziva ;)..................joj mojka ani citat s porozumenim nevies

charlie1980
19. apr 2017

@sykorkauhliarka No, Mozno Podla teba necitam s porozumenim 😄 Ja Zas hovorim, Ze niekomu nie je dane citat Aj medzi riadkami.
Takze napisem to polopatisticky, Lebo vidim, Ze Inak sa nepochopime.
Kedze v niektorych krajinach povazuju kiahne za smrtelnu chorobu (pretoze na zapade je to bezna vakcina, ludia ich Ani nepoznaju), Tak cakam, kedy zaradia MMR + kiahne do povinneho ockovania na SK. A cakam Aj na reakcie. Nie jednej mamicky, Ale celej jednej generacie 😉

gab1sol
19. apr 2017

@charlie1980 môžeme o tom diskutovať, pokial viem, autizmus sa prejavuje do dvoch rokov života, MMR sa očkuje v 15 mesiacoch. Žiaľ, ani jedna mamička očkovaného autistu nevie povedať, či by sa autizmus bez očkovania prejavil alebo nie. Ešte nevieme vrátiť čas, aby sme to overili. Ako ti povedal lekár o nádore na mozgu, tak to môže byť aj s autizmom, tie gény už v dieťati sú a vakcína môže byť len spúšťačom. Ale tým spúšťačom môže byť aj niečo iné. Ten autizmus sa môže prejaviť aj tak. Žiaľ, naozaj nikto nevie vrátiť čas, aby mohol povedať, keby som dal/nedal zaočkovať svoje dieťa, čo by sa v jeho živote zmenilo.

Mimochodom, tým mojim "LEN" som myslela to, že už som tu čítala aj názory, že vakcína spôsobuje autizmus, teda každé zaočkované dieťa sa stane autistom. Ako som už písala, vakcína môže byť spúšťačom, ale v kombinácii s niečim iným, napr. s génmi, napr. so skrytým vírusom, ktorý sa do očkovania ešte neprejavil. Preto som napísala, že nemôže za to len vakcína.

A aby som uviedla ešte na správnu mieru, nie som silne proočkujúca mamička, dcérku ešte len čaká MMR a ja mám tri mesiace čas, aby som sa rozhodla, či očkovať alebo nie. Len proste nevidím svet (a túto problematiku) čiernobielo. A už vôbec sa nesnažím urážať a nazývať ovcami mamičky z ktorejkoľvek skupiny, len preto, že majú iný názor ako ja (nie na margo teba, ale na margo iných).

charlie1980
19. apr 2017

@gab1sol Vidis to....ja to vidim Tak isto. Napriek tomu silne proockujuce sa snazia vyvratit to, Ze by to mohol byt spustac. Cize anilen to. A nepisem len konkretne o autizme. Ale suvislosti s ockovanim budu vzdy vyvratene vdaka linkom, ktore si kazdy vie dohladat Aj sam 😉

charlie1980
19. apr 2017

@gab1sol A nie,zial, povedat to nevieme, ci by ho spustilo aj nieco ine...napriek tomu kazda matka hlasi regres. Cize....je tato vakcina skutocne Tak bezpecna ? Ano, je, pre 100%ne zdrave dieta.

senta_sofia
19. apr 2017

@charlie1980 na druhej strane su regresy aj po chorobach a ty nevies s istotou povedat, ci a aky regres bude mat dieta po chorobe, cize v tomto je to tiez scasti loteria.

charlie1980
19. apr 2017

@senta_sofia Tak, tak. A Preto hoc Ako clovek urobi, vzdy si moze pomysliet, Ze mohol urobit aj inak. A preto pravda neexistuje. Lebo clovek nie je stroj, pokazi sa suciastka, vymenime.
Pravda je len jedna : ockovanie nijak s nicim nesuvisi (zacinam byt ironicka, Idem radsej varit 😄)

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@charlie1980 citat medzi riadkami ? sak potom to tak vyzera ;) ze si bludy vymyslas...tu generaciu mas v krajinach presne ako si napisala na zapade, ci cakas ze ti nejaky automechanik vypracuje statistiku ?

senta_sofia
19. apr 2017

@charlie1980 ani s tymi strojmi to nie je take,ako to byvalo,neviem, ci si citala teoriu o kurvitkach. Asi mi to zmazu sice,ale to je odborna terminologia 😀 ze vedome osadzaju kurvitka,co maju za nasledok,ze sa ti spotrebic pokazi hned po skonceni zarucnej doby.
A podla mna vsetko so vsetkym suvisi,len nikto nevie v akom rozsahu,to je ta zrada.
Minule som listovala v Zdravovede z r. 1980,stat venovana infekcnym chorobam a ockovaniu a uz tam bolo pisane,ze ma aj neziaduce ucinky a ze treba z ockovania vyradovat jedincov s urcitymi problemami (alergie tam boli,deti s ekzemom co sa tyka niektorych ockovacich latok, samozrejme aj vaznejsie ochorenia), takze mne len pride smiesne, ze sa teraz ide niekto tvarit, ze objavil Ameriku a robi tu teraz z toho halo.

terezka1947
19. apr 2017

@senta_sofia nie kazitka?

senta_sofia
19. apr 2017

@terezka1947 a vidis, je aj slusny vyraz na to, dakujem 🙂

terezka1947
19. apr 2017

@senta_sofia tak...ja ho poznam od manzela v takomto tvare😀

charlie1980
19. apr 2017

@sykorkauhliarka
Ano, statistika je taka, ze vo vsetkych krajinach stupa ich pocet. A inak, ktore konkretne staty povazujes za zapad ? To len tak pomimo.
Ja som ockovala v state neutralnom 😀 MMR+kiahne mi nebola anilen ponuknuta. Ovela pretlacanejsia je proti rotavirom, ktore nakoniec aj tak dostal. Jasne, napises mi teraz, ze vakcina neobsahovala konkretny 😝

senta_sofia
19. apr 2017

@terezka1947 ja dost citam v cestine a pepici sa s tym nemaznaju 🙂

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@charlie1980 nie napisem ti ze vakcina nezarucuje ze danu chorobu nedostane :P

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@charlie1980 k otazke pomimo sa vyjadrim iba ze za zapad sa nepovazuje vychod...a mne chudere na slovensku MMR + kiahne ponuknuta bola ;) a mne rotaviri nikto nenutil nie som ovca

charlie1980
19. apr 2017

@senta_sofia Ked je to zname od r 1980, preco to doteraz nikto nezohladnuje, rozprava sa o tom len medzi 4 ocami ? Preco sa nerobia gen.vysetrenia, preco sa nerobi prevencia moznych alergii, preco je nadalej toto ockovanie pretlacane ? Aj za cenu poskodenia ? Preco sa clovek miesto toho musi docitat, ze ockovanie je bezpecne ? Lebo kolektivna imunita ?

senta_sofia
19. apr 2017

@charlie1980 mna sa nepytaj, to je jedno tvrdeni protiockovacich aktivistov, ja osobne nemam skusenost s pretlacanim ockovania za kazdu cenu.

Skor ako problem vidim to,ze u trojmesacneho dietata sa taka alergia alebo atopia prejavit nemusi. A takisto testy u takychto deti vychadzaju casto falosne negativne,lebo protilatky od matky a podobne a dieta napriek tomu vykazuje priznaky alergie.

Genetiku ako vidis nerobia ani detom "chorym",mas doma,vies. To mi tiez pride nefer.