Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
..nie nemal ani jeden...a súhlasím s simca06022011...vo všetkom.. 🙂
Ziadnu....odmietneme ho ako sme odmietli doteraz vsetky ockovania a deti su ZDRAVE. Rodicia premyslajte skor nez dovolite doktorom napichat do vasich deti kopu chemie.
Uplne normalne je to ze ma teplotu.....
a po 8 dnoch nic nebolo a toto, mozu to byt zuby ale nieco aj ine... nemusi z ockovania.....
vacsinou reakcie su tam kto hlada ;);) a ked aj nenajde tak vytvori ;))))
lebo je to teraz take moderne 🙂)))
a @simca06022011 100% PRAVDA !!!!!!!!!!!!
najdednoduchie a nnaj idelanejsie je veta : ano moze za to ockovanie ;);););)
Ja som sa tiez rozhodla druhu dcerku neockovat MMR vakcinou a uz vlastne ani ziadou inou 😠 prva dcerka bola ockovana, v podstate nemala ziadne vedlajsie ucinky, maximalne zvysenu teplotu 😒 a ja som si naivne myslela, ze je to v poriadku, totizto, ked mala 3 roky tak mesiac mala take napuchnute nosne a krcne mandle, ze lekarka na nosno-usno-krcnom mi povedala, ze ked nezaberu lieky musime dat vybrat mandle, samozrejme lieky nezabrali, ale mandle som jej nechcela dat vybrat v ziadnom pripade, tak som ju vzala na specialne vysetrenie k jednej lekarke a tam jej zistili, ze ma napadnute mandle ciernym kaslom ktory sa dostal do tela ockovacou latkou/lebo pri tom vysetreni sa zistuje aj akym sposobom sa virus dostane do tela/, samozrejme bola preliecena a dostala sa z toho 🙂 nedavno sme boli tiez na tomto vysetreni, lebo pred par mesiacmi sme boli na preockovani/ V 6 rokoch prebieha očkovanie proti chorobám: diftéria, tetanus, pertussis a detská obrna/ a zistili jej, ze tetanus jej napadol mocove cesty 😢 ale chvalabohu je uz v poriadku 🙂 a prave kvoli tomuto som sa rozhodla svoje deti uz NIKDY neockovat!!!!Nemyslite si, ze ked vase deti nemaju ziadne vedlajsie ucinky, maximalne iba horucky, ze to v neskorsom obdobi nemoze mat ziadne nasledky!!! Je to obrovsky biznis, farmaceuticky priemysel na tom zaraba obrovske peniaze!!!!Je im suma fuk, ci vase dieta bude mat z toho nejake problemy alebo nie!!!!!Keby som s tym nemala osobne skusenosti, tak si to urcite nedovolim tvrdit, ale zial mam ich, i ked chvalabohu nie take katastrofalne ako niektore ine maminky ☹
ziasna reakcia..
mamicky ktore si myslite , ze vase dieta nemalo, nema niaku reakciu na ockovanie ste dost naivne, ta reakcia tam urcte je, aj ked vy ju nevidite, ked vam do tela pichnu to co je v vakcine, tak organiznumus reagovat musi, inac by ju nepichali, a vedlajsie ucinky, sa mozu prejavit aj niekolko mesiacov po ockovani..... ale kludne sa smejte a vysmievajte, a modlite sa aby sa neaka ta "nereakcia" neobiavila u vas, lebo sa vam zmeni zivot raz a navzdy, ale uz bude neskoro.....
no my sme 4den po MMR a malá má 2deň 38(ešte že reaguje na paralen), z nosa jej tečie ale fest, jedno oko slzí, druhé občas a na polovici čela ma výsev ako pri rubeole. Úžasné to je a po prečítaní všetkých veci(bohužiaľ až po očkovaní) viem, že ďalšie nebude mám žalúdočnú neurózu a obávam sa najhoršieho. Keďže po predchádzajúcich očkovaniach sme nemali žiadne NU, dúfam že to dobre dopadne.
Po MMR sa celý zdravotný stav a zdravý psychický vývoj nášho synčeka rapídne otočil....Začalo to encefalickým/ neutíšiteľným krikom, stratou reči, očného kontaktu, zmenou povahy (agresivita), cez poruchy prímu potravy, hnačky, vznik alergií (mlieko, lepok) kožných vyrážok, fľakov a porúch imunity, až ku konečnému stavu- AUTIZMU 😔 😔 😔 ....Postvakcinačnú encephalopatiu, autizmus potvrdil aj neurolog aj klin. psycholog aj posudkový lekár....Vdaka očkovaniu máme zo zdravého dieťaťa, dieťa zo Zťp.Začína navštevovať špec. školu pre deti s autizmom.Preto radím rodičom, aby sa pred očkovaním informovali, čítali príbalové letáky vakcín a ich zloženie a správne sa rozhodli, lebo moment očkovania sa nedá vrátiť späť 😔 😔 😔 Zodpovednosť v tomto štáte za vakcínami poškodené dieťaťa- nenesie NIKTO, len rodič!!!A všetko je v súlade so zákonom!!S tým máme osobnú skúsenosť (zametanie pod koberec, špekulovanie nad inými príčinami, pchanie hlavy do piesku)...Tu je náš príbeh:
https://vimeo.com/40119480
ziadne okrem tych uplne beznych.Strasne som sa bala a nakoniec sa nic svetaborneho nedialo.Zato Prevenar 13 ten nam dal zabrat.Na 8 den to moze alebo vobec nemusi mat nieco spolocne s ockovanim ale urcite treba navstivit lekara
ziadne reakcie sme nemali.
my sme žiadne reakcie nemali
ziadne..... citajte, studujte... ja svoje dieta ockovat nedam.
https://soundcloud.com/greenberg222/mudr-ludmil... - velmi dobry rozhovor
http://svobodavockovani.weebly.com/odkazy.html
absolutne ziadne reakcie chvalabohu
tiež rozmýšlam že MMR nedám...choroby ako mumps ospýky som prekonala ako malá. Vtedy sa proti nim neočkovalo?
A je to zrejme pravda, niekde som o tom už neviem či počula či čítala ale bolo tam o tom že veľa chorôb sa dá úplne vyliečiť ..ibaže to by farmaceutický priemysel krachol a preto treba ľudí udržiavať v chorom stave...a neustále do nich tlačiť lieky na to i ono...ja som si bohužiaľ neskoro uvedomila (ale ešte predtým ako som začala riešiť očkovať či nie druhého syna) že toho prvého mám pomaly predávkovaného antibiotikami a inými sračkami! som zhrozená ale sama zo seba! keď som si spočítala koľko liekov vybral napr. za jeden rok čo navštevoval škôlku je mi z toho ozaj zle! ani sa nečudujem že má imunitu na prd! nič som nevedela a mala som strach. Z každým soplom som utekala k lekárke...dnes už doma čakám...a liečim tým čo mám ...nie silou mocou neísť..keď je niečo horšie ako bolesť ucha ktorá viem že je pri zápale nebezpečná tak jasné že idem, ale s dvodňovou horúčkou neutekám už ani s kašlom ani so soplom...a chcem to tak riešiť aj pri menšom. V dnešnom svete to budú mať ťažké tak prečo im ešte pridávať. Prvý má všetky očkovania nebola som taká informovaná ale keď si zrátam jeden a jeden vyjde mi náš úžasný ekzém ale tak zas iba na očkovanie to nebudem zvalovať...ktovie čo je v tom naozaj..keby sme to vedeli...
Baby som trosku mimo, chcem sa spytat ci MMR a Priorix je to to iste ? lebo nie ? my sme dneska boli na ockovani Priorix .
My ziadne.
Ziadna reakcia,vsetko v pohode.
Ahojte, viaceré tu píšete, že ste odmietli očkovať vakcínou MMR, dá sa to odmietnuť, nie je to povinné očkovanie ? Nás toto očkovanie ešte len čaká
dlho som rozmyslala, ci dat alebo nedat zaockovat MMR, nakoniec som dala a vobec ziadna reakcia sa nekonala
Tak teraz som uplne na vazkach.Nasa dserka ma 3 mesiace a caka nas prve ockovanie.Mame syna 13 rocneho a ten v pohodicke,ale on bol ockovany v nemecku,vtedy sme tam zili.
aj nas caka ockovanie,no po tom co tu citam som poriadne zhrozena. Ockovat nechcem. co bude ak to odmietnem? ake s tym mate skusenosti? vdaka
velmi uznávaný pediater môže vravieť že na autizmus musíte mat preddispozíciu..akú? Kedže v minulosti ich bolo minimum a zazu má tolko detí preddispozíciu-z čoho??
Vo februári nás čaká očkovanie v 15. mesiaci vakcínou MMR. Mám síce ešte čas, no už teraz som takmer na 100% rozhodnutá nedať ho zaočkovať. Švagriná-farmaceutka mi podala dostatok informácií o ochoreniach MMR a bohužiaľ aj o nežiadúcich účinkoch. Síce manželov názor je ten, že nemáme na platenie pokút. Vraj aká je šanca, že dostane tú ktorú chorobu a aká šanca, že bude z neho autista po očkovaní. Malá, ale je! Zdravie je dôležitejšie ako peniaze. Po prečítaní vašich skutočných skúseností to nie je len to, čo sa deje v USA, kde sa o tom nemlčí, ale otvorene hovorí. Vakcíny to je jeden veľký biznis!
&Nam maju dat v januari zaockovat dcerku bude mat 11 tymto: http://rizikaockovania.sk/dok/Osypky_mumps_a_ru... vraj je to MMR.. tak rozmyslam ze co.. Poradite??? dieta je zdrave.. mal niekto nekae reakcie kedze to sposobuje autizmus???,
žiadne reakcie sme nemali...akoby žiadne očkovanie nebolo. ak je dieťa zdravé, nie je sa čoho báť
Reakcia po MMR - niekoľkotýždňov trvajúci výsyp (hruď, chrbát, plecia, stehná)
No náš malý má od 3.mesiaca atopický exém (18.10.2010 očkovaný hexavakcínou + prevenar a 25.10.2010 sme už boli na kožnom - mám nafotené, aké vyhádzané telo mal, začalo to na 3.deň po očkovaní jemne a postupne sa výsyp zvýrazňoval a rozširoval). To som ešte netušila, že to má súvis, malý bol neskôr zaočkovaný aj MMR.
Kedysi okolo toho obdobia som začala viac hľadať info o očkovaní, paradoxne preto, aby som seba dala zaočkovať proti TBC 😀 😀 😀. Však chcela som pre seba a drobca len to najlepšie, keďže sme plánovali druhé dieťa, rozmýšľala som, čo ešte urobiť pre svoje zdravie, všakáno, aby bolo všetko tip-top. Pri prvom dieťati som to mala tiež na mysli, ale akosi nezvýšil čas popri iných vyšetreniach, čo som absolvovala na všelijakých miestach. No a naďabila som na info okolo TBC a ostatných očkovaní. Už som si nebola 100% istá, že očkovanie je najlepšia prevencia, no mala som ešte málo vedomostí, aby som dokázala argumentovať.
Tak ho zaočkovali proti MMR a našťastie nič horibilné, len pár týždňov mal rapídne zhoršený atopický exém, vyhádzaný po celom tele známym spôsobom a nevedeli sme sa ho zbaviť.
Ja som tiež študovala pre a proti, nakoniec som dala povinné očkovania, keďže naša legislatíva je taká aká je, ale môžem povedať že keby som mala vtedy tie info čo teraz, už žiadne očkovanie svojmu dieťaťu nedám, ani jedno. Na nete je kopa výpovedí lekárov, ktorí začínajú odkrývať pravdu a v porovnaní očkovaných a neočkovaných detičiek vychádzajú tie neočkované celkovo zdravšie, spokojnejšie a lepšie prospievajúce. No a ja by som odprisahala že po tomto očkovaní sa zmenila aj naša malá, je proste "zlá" prestala pekne spávať v noci, je nervózna, až agresívna, pritom predtým som to u nej nepoznala, niekto mi hovorí že je proste rozmaznaná, aby som to nezvádzala na očkovanie.. ktovie, dokázať to asi nebude možné. A ešte, od toho očkovania z nej cítim taký akoby nemocničný pach, neviem to popísať a to vtedy keď spinká, teda keď sa zobudí a pritúli sa ku mne tak jej to cítim na líčku, ide jej to z telíčka a to už má viac ako dva roky a ja to stále niekedy cítim. A tiež sa po čase objavil už spomínaný ekzém, ktorým sa vraj telo snaží vypudiť cudzí vírus z tela. Takže konštatovanie našej lekárky že to je iba "neškodné, nebolestivé očkovanie pod kožičku" asi nebolo na mieste, pravdu Vám nepovedia, teraz to už viem, no už je neskoro, všetky povinné očkovania už máme.. to je jediné čo ľutujem a nechápem, padá mi sánka čím viac sa o to zaujímam, ako si s nami robia čo chcú ako s bielymi myškami. Dúfajme že to čoskoro skončí a príde lepší svet v láske 🙂 a pravde, ktorý nás bude viesť v záujme dobra a nie zla.
najstarsia dcera-bez reakcie a prostredny syn ten mal po kazdom ockovani dva dni teploty,inak nic a najmladsiu to caka teraz., ale kedze doteraz vsetky ockovania mala bez reakcii myslim ze aj toto bude ok.

Žiadnu, aj veľa príspevkov vyššie sa mi zdá trochu zveličených a iba hladaju vinu kade tade.. ;) Jasne može mať dieťa reakciu na očkovanie aj vážne dôsledky, ale hladať vinu v očkovaní pri všetkom? Za to že dieťa ma zápal mandlí a neviem čoho... (malo ich aj predtým... ). Ale tak treba niekde vinníka hladať vždy...