Ako dlho môžem odkladať povinné očkovanie?
ahojhte maly ma stale novorodenecku zltacku teraz bude mat tri mesiace,ale je narodeny o mesiac skor, dr uz sa pytala ci chceme ockovat prevenarom alebo synflorixom takze ani neuvazuje ze by nam ockovanie posunula, chcem sa jej na to spytat, len neviem do kedy najneskor treba dat prvu davku hexa vakciny. uplne odmietnut sa bojim, ale aspom to oddialit kym bude maly starsi
ahoj, ja som synčeka nedala očkovať, mám teraz 6mesiacov. Ani sme nič nepodpisovali, jednoducho sme odmietli čohoľvek podpisovať a povedali sme že očkovanie odkladáme na neurčito. Aj tak do teraz sa nemohol očkovať pre nádchu ako keby sám nechcel. Nik vám nezaruči že bude zdraví aj bez a s očkovaním. A keby sme sa rozhodli ho očkovať bude starší a všetký neziaduce účinky bude lepšie zvládať, to je logické. Ale to ešte nie je iste že ho dáme očkovať. V nemecku to vôbec nie je povinné je to na dobrovoľnom rozhodnutí rodičov a aj vo Francúzsku.
@janicek5 mozem sa spytat ci ste dala ockovat teraz ked to bolo nariadene? Ci ste aj tak odmietla? Celkovo by ma zaujimalo ci su za to teraz nejake postihy a ci sa pripadne aj ostatne maminy dalej uspesne vyhybaju..hlavne teraz ked je taka afera z toho..aj nas to caka tak ma to zaujima..dakujem
@kikina84 ahoj,moj maly mal prve tri ockovania nacas. Mmr som odkladala,jednak preto,ze bol casto chory a za druhe zo strachu. Ockovali sme teraz,kedze u nas su tie osypky a to ma maly skoro 3r uz. Presli 2t a zatial ok

@liviadanova ja som tiez pozerala ked to na gastre hovorila dr ze vo vsetkom sa prihliada na ten korigovany vek len pri ockovani nie