Ako ste na tom s očkovaním?
ahojte, otazka zalozena cisto zo zvedavosti 🙂 zaujimalo by ma, ako je tu rozdeleny ockovaci tabor. ze kolko ludi neockuje vobec, kolko vsetko, kolko ludi ma individualny plan a kolko ide stylom, ze berie aj nepovinne 🙂
dovod, pre ktory ma to zaujima je ten, ze vela ockujucich matiek sa boji, ze nas neockujucich je vela, tak som len zvedava, ze kolko tych ockujucich matiek pripada na jednu neockujucu.
viem, ze vysledky nebudu relevantne, ale ako som napisala skor, je to cisto len zo zvedavosti 🙂
tiež očkovaná...ale sa mi to podarilo odložit takže sa začalo až po roku a pol (HEXA) až na jar ked bolo po chrípkach ...prevenar a proti záškrtu som nechcela dávať vôbec ale finančná situácia ma vyhnala do práce a jediné volné jasle mi ju odmietli neočkovanú vziat..takže to chúďa schytala keď mala čosi vyše dvoch rokov....keby je to nepovinné tak neočkujeme vôbec...ale vravím okolnosti ma dohnali, ja proste na opatrovateľku do 6tich rokov nemám 😖
Vôbec nechápem niektorých doktorov ktorý sú schopný narvať do 3 mesačného bábetka prevenar naraz s hexavakcínou rovno v strede chrípkovej epidémie a ešte sa tváriť že je to to najlepšie lebo čo keby sa to bábo nakazí hepatitídou B tak treba očkovať hned a za každú cenu
maly je ockovany a dokonca som mu trubka k hexe a prevenaru dala aj rotarix 😒 spatne svojimi rozhodnutiami ockovat podla ockovacieho kalendara nadsena nie som a v buducnosti sa uvidi ci maleho dam ockovat dalej. nemal nejake strasne neziaduce ucinky,no mal skaredu reakciu aj na bcg aj na prvy rotarix+hexa+prevenar a to podla mna preto,ze mu pretrvavala reakcia po bcg.ostatne uz zvladol velmi dobre a MMRs pomocou homeo.spatne by som uz ale neockovala tak ako som ockovala.no ci by som neockovala vobec teraz este povedat neviem aj ked uz mam nad tym vsetkym veliky otaznik.
maly ma vsetky povinne ockovania, nemal nikdy ziadnu reakciu(ani len ziadne teploty) a nepovinne ockovanie nemame ziadne
dcérka nemá žiadne očkovanie, ani mať nebude
maly je ciastocne ockovany, po zlej skusenosti a nez. ucinkoch uz dalej neockujeme
my sa chystame ockovat, vsetky povinne + rotavirusy, aj ked tie este zvazujem
Ja by som tie injekcne vakciny narvala a zapichla vsetkym detskych doktorkam do riti.A najlepsie 20 naraz! 🙄
Ja som dala ockovat vsetko. Spatne by som pockala s hexou trochu dlhsie, len ma vtedy presvedcil doktor, ze to nevadi, ze este nema zahojenu ranu z BCG. To mu rozhadzalo imunitu. Inac bolo vsetko ok. Som rada, ze som ockovala, lebo teraz u nas su epidemie detskej obrny a cierneho kasla, ktore priniesli pristahovalci. Kamaratkin mm pracuje ako poziarnik a ich varovali, ze im pristahovalci (povedali konkretne z ktorych krajin) priniesli tieto pliagy a musia byt ostraziti pri zasahoch, aj ked su vsetci poziarnici tu povinne ockovani.. Takze si myslim, ze sa v dnesnej otvorenej dobe tazko da vyvarovat chorobam, ktore su u nas uz vykorenene, ale inde nie…
mna poznaš ale pre relevanciu, prva očkovana čiastočne, druah vôbec, čo sa tyka relevantnosti, odhaduje sa okolo 1,5 - 2% neočkujucich rodičov - vyslovene presvedčenych - ostatní su takí čo nechodia - niektore menšiny - a potom takí čo nemôžu očkovať. 😉

dcéra očkovaná, len povinné, a aj to ľutujem, aj keď som odsúvala ako sa len dalo... 😒