Ako zraziť teplotu po očkovaní u dieťaťa?
Dobry den,
mate niekto skusenost s tym ze teplota/horucka po ockovani nesla zrazit? Namerala som37,3, … 37,6, potom 37,9, neskor 38.. dala som paralen (3ml-dieta ma 5kg) a po hodine ma teplotu 38,4… je nepokojna, uplakana ale teraz zaspala..je to prve ockovanie.. velmi sa bojim.. mozem davat vlazne obklady? A na aku cast tela? Vsade citam inak
Pediater kazal oen paralen po 6h.. nurofen vraj nepodavat
Dakujem
Ukludni sa, to nie je nijaka tragicka teplota. Je to aj po odpocitani 0,5 stupna? Davaj lieky ako Ti odporucal pediater a dieta normalne sleduj.
Nie v zlom, ale ked Ti bude dieta teplotovat x dni na 39-40stupnoch napriek cipkom kazde 4 hodiny a zabalom, co budes robit? Stanovat na pohotovosti?
Takze nie v zlom, ale prestan panikarit, ukludni sa a rob to, co v takychto pripadoch treba. Davaj sirup podla instrukcii (alebo cipky - u nas sa teda ovela lepsie osvedcili). Ja osobne som vzdy robila zabaly az ked teplota bola cez 39 a lieky (podavane kazde 4h) ju len mierne ovplyvnovali.
@anjelicek26 dakujem.. cakala som teplotu ale vystrasilo ma to,ze telo nereaguje na paracetamol..
Tá prvá noc po očkovaní býva taká náročnejšia, možno aj zajtra bude. Podaj o 6 hodín Paralen, ako Tí radil dr, ak by vôbec neklesala, zavolaj si na pohotovosť, či môžeš aj po 4 hod podať. Dostatok tekutín, mlieko, obklady nemusíš zatiaľ. Snáď to už vyššie nepôjde. Neboj, bude to v poriadku.
@nika23t dakujem .. tekutiny sa snazim podavat aj mlieko ale odmieta a pije minimalne, aj to len mlieko..
@colsami no veri,panikarim.. ale je to moje prve dieťa a absolutne nemam skusenost..
V poriadku, aj my sme mali prve a aj s horsimi chorobami ako "toto" - cize naozaj sa upokoj. Ved keby hocico, vies volat pediatrovi, ani vikend nie je. Ale toto je este daleko od vazneho stavu. Bude to dobre.
Skoda,ze nemoze nurofen, ten u nas zaberal ovela lepsie nez paralen na horucku. Baby ti dobre poradili, ja len dodatm,,ze ozaj nestresuj, neboj sa, to je OK. Nasa mala pravidelne 40tky po ockovaniach a princhorobe.
Antipyretikum si podala príliš rýchlo. 38,0 nie je ešte taká vysoká horucka.
Škoda, že nemôže Nurofen, ten u mojich detí zaberá lepsie a rýchlejšie.
Ak si nebudeš dať vedieť rady, volaj na pohotovost, oni Ta usmernia.
Držím palce!
@ankare dakujem.. vraj nurofen je proti zapalu a na očkovanie nie je vhodne ho podavat lebo moze akoby tlmit ucinok vakciny.. preto neodporucal podavat.. inde som sa zas docitala ze treba striedat paralen a nurofen..
Ja som myslela,ze je to kvoli vahe, lebo nurofen mozes od 3m. a 5kg. Inak nam pediatricka vzdy radila striedat nurofen a paralen ,ale co pediater, to iny nazor, ale ja tu nasu povazujem za skusenu ,s prehladom.
@lubkovaandrejka ved toto.. na vsetko je xy názorov a potom je človek zmätený ..
Nam prave radili naopak, ze lepsi je Nurofen. Ale nam vseobecne lepsie zabera.
Ockovanie vyvolava aj tieto zapalove reakcie, takze za mna je dobre to kusok stlmit, to zas nebude tak, ze vakcina nebude ucinkovat. Uz to, ze ma teplotu, je znak, ze imunita robi, co ma. Ja som davala Nurofen a pediatricka absolutne nenamietala.
@nevenka no on nam tam vysvetloval ze priebeh zapalu je pri vakcine žiaduci a že nurofen (ibuprofen) je proti zápalu, a ze to nechceme, tak to nedavat
@nevenka tak zatial skusam teds len ten paralen
nie som odbornik, ale podla toho co som si precitala, Paralen ibuprofen robia priakticky to iste, mozno len s malymi odchylkami.
co sa tyka vzostupu teploty, treba hlavne brat do uvahy jeden dovlezity fakt, na ktory sa casto uplne zabuda. teplota stupa, az dosiahne vrchol.
ak na totmo vrchole podame liek od teploty, potom teplota klesa.
no ak ho podame skor, ked estelen stupa k vrcholu, potom nastanu 2 moznosti - bud sa vdaka lieku udrzi rovnako a nestupne ( bez leiku by teda este stupala ) alebo moze este stupnut, lebo esete nedosiahla vrchol a liek tomu edokazal zabranit, ale moze tu hranicu vrcholu zmenit na nizsiu hodnotu.
cize ak by si nedala paralen, mozno by boola teplota ( tesraz tresknem ) o 1°C vyssie, cize kludne je mozne, ze Paralen zabral jak mal.
No ja tomu rozumiem, ale nadmerna zapalova reakcia tiez nie je dobra, ale zatial to nevyzera na nic vazne, ale na normalnu reakciu. Osobne si myslim, ze ta teplota je taka normalna este, telicko si s tym poradi. Neboj.
drž sa rady lekára, hovorí dobre.
teplota je ok
Ahoj, ja som pri takomto malinkom babatku po ockovani, ked neklesala teplota vlazila rucicky, tvaricku aj telicko, ze som si namocila prst do vody, akoby zohriala medzi prstami a jemnucko presla po kozi a ulavilo sa + ako taky urgent pri neklesani mne sa osvedcilo telo na telo, vyzliect babatko do plienky, seba alebo muza hrud a položiť babo, tvojou teplotou mu stiahnes tu jeho vyssiu, obe chladenia nie su skokove, sokove + samozrejme davat lieky, tam urcite množstvo ako treba podla kg, nie menej
Prečo tak objemu dieťaťu nedávaš čipky? Musí zabrať paracetamol neexistuje, že nie. Nemá veľkú horúčku. Zabaly nie. Tak malému dieťaťu určite nie. Ja som zrážala normálne čipkom aj 40tku a bez problémov.
Áno, ešte to isté som aj ja robila, keď bol krátky interval na ďalšiu dávku že som dala nahú na seba dcéru
@sono2 pediater kazal sirup, davam sirup
Koľko vlastne ma?
@sono2 3mesiace
Neviem. Jednoznačne paralen čipku tu 125mg.
Ak je nejaká malička polovicu. Ja si tie váhy nepamätám, ale určite by som to takto riešila. Mne by sa deti z toho určite pogrcali. A hlavne cipka rýchlo reaguje.
ja som vždy dávala čípky (panadol) už od prvého očkovania, a to od teploty 38,5 po odčítaní, skôr nie… sleduj drobca, ponúkaj mlieko a kontakt koža na kožu je tiež super
Určite sa riad dr, Nurofen nepodávaj. A naozaj sa neboj, zajtra bude lepšie.
@sono2 odfotila som sposob ucinku obcoch liekov a oba lieky znizuju teplotu tym sposobom, ze zabranuju tvorbe cytooxygenazy a tym sa znizuje tvorba prostaglandinov, vdaka comu dochadza l poklesu teploty. cize ich ucinok je rovnaky, nielen celkovy ucinok, ale aj sposob ucinku - vid vyssie screen

Tak to je relativne normalna reakcia na ockovanie, sleduj si ju, nema nijaku hroznu horucku, len ju to proste boli a neni vo svojej kozi, zajtra bude dobre... do nosica a maj ju pri sebe, uz som si myslela, ze mate treti den nejake 40ky, ale vy mate prakticky len zvysenu teplotu... vydrzat treba, ono reakcia na ockovanie je vlastne "dobra", telo si buduje protilatky...