icon

Ako zvládnuť negatívne poznámky o očkovaní?

3. máj 2024

Zdravim damy....v case kocidu som sa dala s dobrym umyslom ockovat.Vedela som ze v praci kde robim su ludia za, aj proti...robim momentalne s ludmi neockovanymi...a kazdy den je na pretrase tema, nasledky ockovania....ako vsetci pomru co sa ockovat dali, ja vraj samozrejme nie😉 ale v principe do par rokov je po nich(nas). ja sa vzdy len zasmejem ze ma vsetci preziju kedze taka je predpoved, ale mat tazsie obdobie tak by ma to asi dost ubijalo....ako to vnimate vy- taketo reci? Kde ludia beru istotu ze ludia zomru z ockovania, co ak je to nasledok prekonania kovidu, pripadne zanedbanych prehliadok v tom case🤔

gribka1
3. máj 2024

Sú hlúpi, čo ti na to povedať.

huxy
3. máj 2024

Ako neviem kde sa ešte tieto veci takto riešia. Tiež pracujem v kolektíve, kde sú očkovaní, neockovani, tí ktorí to ľutujú ... Ale nemám potrebu (a ani kolegovia) to rozoberať a ani nikoho presviedčať o ničom.

bublinka1426
3. máj 2024

aj mna to ubija. aj to ze ludia to hovoria bez kuska empatie a pochopenia.

zena666
3. máj 2024

Áno zomrem. Všetci zomreme. Dodnes čakám na wifi v hlave zadarmo. Dodnes čakám na to kedy mi dorastie pohlavny ud simpanza, ktoreho DNA som si dala pichnut. Dodnes čakám kedy nakazim vsetkych dookola, tým vírusom, čo som si dala dobrovolne pichnúť. Somnou sa nikto nerozprava na tuto temu 🤷‍♀️ 🙃😛

pribinak
3. máj 2024

To ešte niekto rieši covid? Mein Gott ten človek sa musí strane nudit

domka222
3. máj 2024

Inak aj mne to lezie na nervy. Nech sa stane hocijaké nešťastie vždy za to môže politika,očkovanie a práškovanie z lietadiel. Je to každého osobná vec,či sa očkovať dá/dal alebo nie.

tenerifka
3. máj 2024

Nevnimam ich nijako, lebo tu, kde zijem, nikto ziadne poznamky nema a nikto neriesi.
Ja nie som zaockovana proti covidu ziadnou davkou, lebo som od zaciatku hovorila, ze ako zdrava a relativne mlada osoba moje davky prenecham ludom starsim a s rizikovymi faktormi.
Moj muz sa dal zaockovat, kedze vtedy pracoval s ludmi a bol vystaveny virusom, mohol kvoli nakaze vypadnut dlhodobo z prace, alebo potom dalej nakazit inych. Dcera ako studentka VS sa dala zaockovat, aby ss vyhla nezmyselnym krvnym testom, ktore robili vsetkym studentom pri prilete domov na ostrov.
A tod vsjo.... Zijeme si vsetci dalej, a dufam, ze bez nejakych nasledkov na zdravi

stanielka17
3. máj 2024

Vnimam to tak, ze ti ludia rozmyslaju na zaklade emocii, vnemov navodenych ucelovym "spravodajstvom" a propagandou, a nemyslia kriticky. Fakty totiz hovoria, ze:

- Zavedenie ockovania dramaticky zredukovalo vyskyt covidu a znizilo celkovu umrtnost a incidenciu dlhodobych tazkosti.
- "Srdcove ochorenia mladych ludi/sportovcov" - v skutocnosti je ich v dosledku ockovania menej, nie viac, ako predtym. Menej preto, lebo ockovanie znizuje riziko myokarditidy, ktora sa u mladych ludi vyskytuje ako casty dlhodoby nasledok covidu. Zda sa, ze je ich viac, pretoze media o nich viac informuju (aby ziskavali trakciu) a zamerne tak, aby vzbudzovali dojem, ze to mohlo byt z ockovania. Myokarditida je znamy vedlajsi ucinok ockovania, ano, ale ratali sme s nim a je extremne zriedkavy. Ovela vacsie riziko myokarditidy sposobuje covid.
- Tazke zdravotne reakcie alebo umrtia, ktore nastali preukazatelne ako reakcia na ockovanie su extremne, extremne zriedkave, este viac, ako napriklad letecke havarie. A aj tie boli vopred uvadzane ako mozny vedlajsi ucinok vakcin. Ovela viac je umrti, ktore nastali po ockovani, u ktorych nebol preukazany absolutne ziaden suvis s ockovanim. Ludia jednoducho umierali a umieraju, to je fakt tejto existencie. Zase, o tomto media rady pisu tak, aby zamerne vyvolavali otazniky. Kazdy klik je koruna.
- Vakciny neboli "unahlene". Vyskum prebiehal podla vsetkych stanovenych protokolov a to, ze pri nom nebolo nic zanedbane, dokazuje fakt, ze vsetky neziaduce nasledky sa pohybuju priblizne na rovnakych cislach, ake boli predpovedane (a tieto cisla su male). Dalsi dokaz sam o sebe je ten, ze uz nikto neumiera na covid. Preco to trvalo kratsie, ako obvykle? S medicinskym vyskumom je spojene ohromne mnozstvo byrokracie - povolenia, ochrana dat, transfery dat, atd. Tato byrokracia nema vplyv na vyskum ako taky. Preto, ked celime nejakej krize, ako napriklad globalna pandemia, sa tieto papierovacky daju vyskrtnut z programu a urobit dodatocne.
- mRNA nie je nova technologia. Skuma sa priblizne 20 rokov a jej povodny zamer bol vyskum a liecba rakoviny. Pocas covidu sme objavili jej vyuzitie na vakciny, ale to neznamena, ze je to jedna velka neznama
- "Ja nechcem ziadne mRNA v tele!!" - prepac, ale mas ich niekolko miliard, tak ako kazdy zivy tvor.
- "XY je doktor/vedec a on hovori, ze vakciny su nebezpecne!" - XY je v absolutnej mensine,a. preco presiel na stranu popiercov, netusim. 98% doktorov a vedcov je na strane vakcin a ich ucinkov.

Takze tak. Jedna vec ale, uznavam, ze benefity vakcin sa pocas pandemie komunikovali biedne a prilis komplikovane pre bezneho laika, co vyuzili rozne dezinfomedia a paweby, ktore s takym clovekom vedia komunikovat.

autor
3. máj 2024

Kolegyna zdr.laborantka v dochodkovom veku siri nazory akoze do 5rokov sa este ukaze ze vacsina pozomiera...mne to samozrejme nepovie, ked som povedala ze mam 2davky tak vraj tretia je najhorsie 🤦ze dobre ze som si tu nedala...
Ockovanie som uz davno olutovala, aj ked nemam pocit ze mi nejak uskodilo, to ze si ho dal aj muz este viac lutujem, lebo sa ockoval lebo ja som chcela ist....ale aj nasi rodicia, aj rodina je ockovana a vsetci zatial zijeme

evaachesa
11. máj 2024

Autorka a konkrétne kvôli čomu ľutuješ to očkovanie?

autor
12. máj 2024

@evaachesa uz vtedy som si nebola uplne ista ci to ockovanie chcem, ale aj muz ktory bol proti isiel somnou. Ked pocuvam o vsetkych co zomreli posledne roky a "mudre hlavy" to pripisuju ockovaniu tak ma obcas prepadne strach ze trebars manzel necakane zomrie a budem si to vycitat ze kvoli tomu.
Nemyslim si ze zomieraju len ockovani, ale tie vety ze ockovanie je sloboda a ze toto chceli- ci zomrel Heriban alebo ta mlada logopedicka a x dalsich vzdy sa k tomu ludia vyjadruju akoze to ockovanie je dovod